Реклама / Ads
0| 4217 |26.04.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Анталия - за почивка или екскурзия?

.
Къде да отидем за няколко дни или пък за повече?
 

Турция е предпочитана дестинация, заради многобройните забележителности, добро обслужване и вкусна кухня. Но съседката ни често е избирана и като място за лятна ваканция. Да не говорим, че немци, датчани и англичани предпочитат да прекарват там зимата, та дори и повече. Едни от най-известните курорти се намират около Анталия. Районът е подходящ целогодишно, защото температурите през студените месеци не падат под 16 градуса. Някои курорти, като Кунду, наричан турският Лас Вегас, и Белек работят през цялата година. Ще ви ги покажа във видеото на Професия турист.


.

На върховете на близките планини се вижда сняг. Така до обяд можете да карате ски, а следобед да се къпете във водите на това невероятно синьо море.

 

Освен да си почиваме, какво можем да правим в Анталия? Градът е много европейски. Тук живеят много млади хора заради престижните университети в града.

 

Ресторантите и кафенетата са не само традиционни, но и на известни международни вериги. Цените дори са посочени в евро и долари, като приемат и тази валута.

 

В града има и интересни забележителности. От портата на император Адриан започва Стария град на Анталия. В централната част, освен хубави магазини, има и чаршия, на която можете да се пазарите на воля.

 

Водопадът Дюден е изключително красиво място, особено ако сте на корабче под него. Водата пада от 40 м височина и има опасност да ви изкъпете с пръските си. Е, това е доста освежаващо, ако е през летните жеги.


.

Градът е много зелен. Тук има много паркове, особено покрай морето. В тях са организирани места за пикник, спорт, алеи за разходка и детски площадки. Там са и най-скъпите квартали. Как се живее в тях и какво още да видите в града, ще ви разкажа в Професия турист.

 

Турция е известна с висококачествените си кожени изделия и бижута. Ще ви заведа и до най-известна фабрика за кожа в Анталия с модели от световните подиуми. Ще  посетим и най-големият дистрибутор на италиански бижута за Анталия и швейцарски часовници с над 25 000 артикула.

 

Още любопитни неща гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и изживейте всичко това с програмите на ONEXTOUR.

 

Aвтор: Адриана Русенова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11497 |26.04.2024 5 практични съвета за организиране на малка баня . 1| 3184 |24.04.2024 Агенцията по храните с масови проверки в Билла, Лидл, Кауфланд и пазарите за козунаци, яйца и агнешко за Великден . 0| 47822 |23.04.2024 Здравната каса с нова услуга. Кой ще може да се възползва? . 2| 5053 |21.04.2024 Гръцкото правителство нареди да се свалят цените на великденските стоки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads