Реклама / Ads
28| 9025 |28.09.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Гамизов: Умишлено ще загубим арбитража за "Белене"

.
Стефан Гамизов
Дано Сотир Цацаров да е благоволил да изгледа репортажа с Богомил Манчев, където той сам си признава, че налага форма на рекет върху всеки, който се опитва да прави бизнес в България в енергетиката.
 

Това заяви Стефан Гамизов в студиото „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия. Бизнесменът запита какъв е точно Богомил Манчев, след като твърди, че всички, които искат да правят бизнес в България, минават първо през него. Предвид съвременната концепция на криминологията – ако някой ходи при някого за нещо, значи той е бос на бизнес извън закона. Колко мегавата е построил в България, попита още Гамизов.

Той изтъкна, че при боса на енергийната мафия Манчев отиват всички – и бизнесмени, и политици. „Единствените, които не са отишли и никога няма да отидат при него, са хората, които персонално са свързани с мен. В бизнеса не съществува само схемаджийство, а има и понятие, наречено почтен, нормален бизнес, уреден от закона“, заяви Гамизов.

Не съм 100% сигурен какво означаваше акцията на ДАНС и МВР. Искам да ми стане ясно прокуратурата честна ли е в действията си, което ще си проличи от по-нататъшните им действия. Засега те са подозрителни, заяви Гамизов като даде пример със случващото се около „Белене”.

Да започнеш в „Белене“ бизнес с 18 милиона лева, е просто смешно. В проекта има доказани злоупотреби от АДФК за стотици милиони левове. И прокуратурата дотук не е направила нищо. А в същото време в един момент се появяват двама неуспели политици – госпожа Капон и господин Иван Иванов от ДСБ, които явно искат да се върнат на политическата сцена, изваждат едни фактури и изведнъж прокуратурата се разтича… Подозрително е, че магистратите не са се възползвали от доклада на АДФК за „Белене“, коментира Гамизов. Излиза, че около малкото се прикрива голямото.

Арбитражът ще бъде загубен умишлено за АЕЦ „Белене”, прогнозира Гамизов. След това ще застанат нагло пред нас и ще ни попитат: „Ще плащаме 1 млрд. на руснаците за загубеното дело, или ще строим Белене?”, предрече Гамизов обичайния театър.

На въпрос какво събори Бойко Борисов от власт, Гамизов отговори – глобалната политика. „В същото време Русия използва енергетиката в България, за да смаже ЕС. Няма нито една такава пропаднала държава в ЕС като нашата. Двамата големи играчи в енергетиката – Русия и САЩ, се отнасят съвсем различно към ЕС. Русия ненавижда ЕС, а САЩ възприема съюза като конкурент. И Русия чрез нашата боклучава държава знае, че със съвсем мънички действия може да влияе на ЕС. Диктатурата на Путин е тюрлюгювеч от политика, наглост, рекет. Диктаторът Путин успя да подчини на собствените си политически интереси възловите фактори от големите сили по света. Диващина в пълния смисъл на думата“, коментира експертът.

„АЕЦ „Белене“ няма да я има, защото ако я има, България ще умре. Яхти, частни самолети, алчни любовници и всякакви такива гнусотии на фона на умиращите българи, е доказателството за геноцида срещу нацията ни. Ние сме най-бързо изчезващата нация. И едно от нещата е фактът, че сме единствената нация, при която има организирана престъпност в енергетиката, а другата престъпност е директно контролирана от службите за сигурност. Добрите момчета в тая държава, сред които се смятам и аз, ще се бием в рамките на закона някак си да изведем обществото от това блато“, заяви накрая Стефан Гамизов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 7667 |12.04.2013 Гамизов: Чужди мениджъри ни управляват . 30| 16670 |24.01.2012 Ст. Гамизов: Плевнелиев подписа договор, който вдигна цената на тока . 37| 5918 |19.02.2010 Трайков: Русия финасира "Белене", за да не загубим темпо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads