Реклама / Ads
0| 4377 |22.03.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как изглежда о-в Пукет от въздуха и плува ли се с делфини?

.
Пукет e сред най-красивите острови в Тайланд. Не случайно е и толкова желана дестинация. Но какво е да го видим от въздуха? Гледките наистина си заслужават.
 

Разбираме, че на Пукет има частно летище и се отправяме натам. Разполага с доста и то хубави самолети. Качваме се на един четириместен и политаме над тази красота. Какво видяхме, вижте във видеото на Професия турист.

 

Прелитаме над столицата Пукет таун, Биг Буда и едни от най-известните плажове – Ката, Карон и Най Харн. Виждат се и близки острови, до които може да се стигне с лодка.


.

 

Пукет е предпочитана дестинация и заради местоположението си. От тук лесно, бързо и евтино можете да стигнете не само до други острови, но и до други държави. Съседни и изключително интересни са Малайзия, Сингапур, Камбоджа и не само. Иначе от острова можете да си вземете лодка и отидете до любопитни места наблизо. Само на 15 минути има бели пясъци и прозрачно синя вода, пълна с цветни рибки или пък високи варовикови скали, издигнали се вертикално от морето и изумрудено зелена вода. Най-известният от тях е Островът на Джеймс Бонд, където е сниман и част от филма. 

 

Островът е подходящ не само за любителите на среднощни забавления, но и за семейства с деца или хора, които просто искат да си починат. Ако сте с деца, едно от местата, които препоръчвам да посетите, е делфинариума. Казват, че това е една от най-добрите шоу програми в Азия. Преди да тръгнете, проверете на страницата им в интернет кога точно има представление и какво е работното време. Дори си запазихме билети онлайн, като ги получаваме на място. Много е лесно и удобно. Има възможност да се снимаме с делфините и дори да плуваме с тях. Шоуто продължава около час, като в него участват не само делфини, но и тюлен. Той е просто уникален. Върти обръч, танцува с делфините, дори ходи на два крака, придружавайки треньорката си по подиума. А колко целувки раздаде…Очарователен е


.

 

Делфините пък са обичани и от малки, и от големи. Тези невероятни създания направиха такъв спектакъл във водата, че публиката буквално стана на крака.

Е, животът ни на Пукет не е само от атракция в атракция. Понякога си оставаме вкъщи, за да си направим палачинки с кокосово мляко или да се разходим в квартала и красивите вили с добре поддържани градини. Така стигаме и до язовир за спортен риболов, от който често вадят огромни риби.

 

Полезна информация и още интересни неща гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни в YouTube.

 

Автор: Адриана Русенова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2725 |20.03.2024 Производителят на полупроводници "Интел" планира разходи за 100 млрд. долара в 4 американски щата . 1| 13376 |19.03.2024 Експерт обясни връщат ли ви парите А1, Виваком и Йетел със задна дата . 0| 2525 |19.03.2024 Биткойнът поевтинява с над 5% по време на търговията във вторник . 0| 2497 |19.03.2024 Безплатни консултации с проф. д-р Зафер Токташ за всички пациенти с неврохирургични заболявания на 29-ти и 30-ти март 2024 г. във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads