Реклама / Ads
6| 6455 |10.03.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пловдив посреща свежи инвестиции с нов офис парк

.
Нова офис сграда ще бъде построена на бул. "Свобода" в Пловдив, близо до Мол Пловдив. Проектът „Офис Парк Пловдив” включва две сгради, специално проектирани да посрещнат нуждите на компаниите от аутсорсинг и IT индустрията, които търсят гъвкави и ефективни решения за своя бизнес извън столица.
 
Във вторник Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие” на „Галакси Инвестмънт Груп” – инвеститор в проекта и Иван Тотев, кмет на град Пловдив, направиха първата копка.


Константин Бояджиев и Иван Тотев, кмет на град Пловдив, направиха първата копка.

"Офис Парк Пловдив" представлява комплекс от сгради с разгърната застроена площ от 15 400 квадратни метра и с общ капацитет от 2000 души. Строителството ще продължи на два етапа като първата сграда от комплекса ще бъде готова в началото на  2016 г. Тя ще представлява  7-етажна сграда - 6 етажа офиси и партер.

„Отчитайки предимствата на града като привлекателна дестинация за инвеститорите смятаме, че тенденцията за увеличения интерес от страна на IT и аутсорсинг индустрията ще се запази”, коментира Константин Бояджиев от „Галакси Инвестмънт груп”. „Вярваме, че нашата инвестиция в нова офис сграда ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места. Нещо повече – строителството започва в момент, в който повечето инвеститори на имотния пазар изчакват с плановете си”, посочи още мениджърът.

В последните месеци Пловдив се налага като нов притегателен център на ИТ бизнеса.

Компаниите в този бранш търсят гъвкави офис пространства, които отговарят на най-високите европейски стандарти. В тази връзка "Офис Парк Пловдив" е именно такъв проект – с голямо форматни офиси, с комуникативна локация, техническа инфраструктура, в озеленена градска среда, разказаха още от компанията. Според мнението на специалистите новата офис сграда ще допринесе за развитието на града и откриването на работни места, като  привлече компании, които все повече се спират на Пловдив като място за развитие и разширяване на своя бизнес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7049 |11.12.2013 Kaufland с магазин в Ритейл парк Уест в Пловдив . 20| 7830 |29.05.2013 Световни гиганти инвестират милиони в търговски и индустриални зони в Пловдив . 2| 5529 |07.02.2013 ВМЗ-Сопот и Пловдивския панаир - за приватизация . 3| 6046 |14.12.2012 От забранителния списък Пловдивският панаир скача на борсата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads