Реклама / Ads
38| 15563 |06.07.2011 ГЛАСЪТ

Алексей Петров няма нищо общо с Тото Риина и мафията!

.
Страхотна новина долетя от братска Италия преди часове. Тото Риина организирал протестни действия от затвора. Не, не иска по-лека присъда или джакузи в килията.
 
Иска социална справедливост, по-ниски банкови лихви и премиерът да си ходи, защото нещо не му харесвал. Освен това Риина заплашил, че ще блокира митниците в Италия и най-вече пристанището в Неапол в знак на протест срещу контрабандата. Знам, че не е за вярване, но това е положението. Гранде мафиозо обявил по радиоуредбата на затвора, че вече е лоялен гражданин, а сицилианският мафиотски синдикат се трансформира в Съюз за сицилианска инициатива (на гражданите) – ССИ или ССИГ, както ви е удобно. ССИ на Салваторе Риина, наричан галено Тото, ще се бори за спазване на гражданските права и за нови социални придобивки на целокупното население.

Понеже продължавате да се чудите какво става, ще поясня: Салваторе Риина е същият, за когото си мислите – големият сицилиански бос на мафията, известен още с прякора Чудовището, заради феноменалната си жестокост. Самият той неведнъж е поправял журналята, че всъщност става въпрос за вроден култ към дисциплината, а не за жестокост, но кой да слуша. Затова съвсем справедливо няколко драскача се оказали скоропостижно в реанимацията, но това е друга тема. Та същият този Тото Риина в момента излежава доживотна присъда за цял ферман от престъпления. Между тях е и организирането на убийствата на прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино.

В Италия се говори, че Риина се е учил на „синдикализъм” от любимия си педагог Карло Гамбино, който управлявал мафиотския синдикат в САЩ през 60-те години на м.в. Гамбино пък бил известен с връзките си в полицейските и магистратските среди. Даже поработвал и за ФБР, топейки свои авери, като по този начин ги отстранявал от пътя си. Съществуват подозрения за накиснати от него съратници, някои от които и до днес гният в пандиза, а други отдавна са на два метра под земята. Но такъв си е Гамбино – общественик, загрижен за националната сигурност. Хуманист и голям приятел на децата. Лично разпоредил да не се продава дрога на по-малко от 20 метра от училищата!

Но да се върнем на Риина, който апелира да се спре или поне ограничат контрабандата и трафика, описвани в книгите на Роберто Савиано. Нещо повече, Риина написал вълнуващо писмо до колегите си от Камората, в което ги моли да отменят смъртната присъда на Савиано – един як бой и инвалидна количка били напълно достатъчни. Защо да убиват човека; „млад е, животът е пред него”, написал прочувствено Риина.


Тото Риина с белезници

Защо ви занимавам с всичко това? Де да знам... Сигурно, защото прочетох в някои услужливи медии, че Алексей Петров – Трактора се срещнал с лидера на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. И не просто се срещнали тези два колоса на справедливостта в България, ами открили, че са единомишленици. Което ще рече, че или Трактора е с ново амплоа – медицината и по-точно психиатрията, или Тренчев се е насочил към силовия трибой – биеш по три пъти, докато те разберат. Най-вече журналя, защото са големи отворковци. И това не е всичко. Трактора заплашил правителството, че ще блокира поне пет митнически пункта по границата, в знак на протест срещу контрабандата! Поискалр и оставката на Бойко Борисов като премиер.

Питате, като какъв се е срещал Трактора с Тренчев? Как като какъв – като бос на ССИ – Съюз за стопанска (не го бъркайте със сицилианска) инициатива.

Недоумявате, защо точно Трактора е срещу контрабандата, който по-лани, нали? В смисъл, че я държеше в ръцете си. Как здраво само я държеше, а сега срещу нея... Ама като няма кой друг, Петров ще застане на амбразурата и ще се жертва за народа. Правил го е и пак ще го направи. И не се опитвайте да иронизирате, защото става дума за много важни неща, а не за ПР, както сигурно си мислите.


Алексей Петров с папка

Разбира се, не правя никаква връзка между Тото Риина и Алексей Петров, опазил ме Господ, защото такава не съществува. Всички прилики са измамни и неверни! Още повече, че Риина е осъден до живот, а делото на Петров още не е прекрачило прага на съда, макар че и да го прекрачи, тя Темида е голям арабия и уважава лоялните граждани, което означава доста много, ако ме разбирате какво искам да кажа. В смисъл, че бившият милиционер, понастоящем доцент, е абсолютно невинен и доблестния български съд ще го докаже, както вече го е правил и с други невинни, набедени за убийства, обири, отвличания и други измишльотини на репресивната и ратроградна власт. Българският съд е най-справедливият съд в света! Запомнете това. И пак повтарям за тези, които не са внимавали: Алексей Петров няма нищо общо с Тото Риина и Роберто Савиано едва ли ще го спомене в следващата си книга за българската мафия, ако тякава въобще се появи, защото у нас няма мафия, както е добре известно. Но не защото го е страх от Трактора и силовия трибой, а защото няма защо. Чист е човекът и е обществено ангажиран. Политически май също. Просто един чудесен човек, достоен за уважение и подражание. Иначе президентът Първанов би ли го водил с него в Швеция, ако нещо... нали?

Да ни е жив и здрав доцентът по сигурността, да ни радва и занапред с гражданските си позиции и инициативи и да продължава в същия дух. Днес аверче с „Подкрепа”, утре с КНСБ, после с други организации и така, докато всички се убедят, че например казионната Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) е напълно излишна. Че коя е тая КРИБ, бе?! Като си имаме ССИ и народен водач и трибун като Алексей Петров-Трактора, защо трябва въобще да има други организации и някакви си измислени лидери. Да се славят името и делата му!

И Първанов да вземе да побърза с орденчето „Стара планина” за Петров, защото мандатът изтича, а и де да ги знаеш наш’те прокурори, ще вземат да се направят на антимафиота Пиетро Грасо и да внесат обвинителния акт срещу „Октопода” в съда...
Чудя се само, защо още мълчи Фейсбук-а, та не вземе да организира една истинска всенародна защита на прославения богатир под прикритие (ама той наистина страхотно се прикривал, та още не могат да открият следи за някаква свършена работа). Човекът заслужава, а и ще се отблагодари подобаващо. Как само ще се отблагодари!

Джон Траволта
(Куентин Тарантино под прикритие)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 8152 |03.02.2011 Viva La Caesar, идеи за рециклиране повече няма! . 58| 11087 |02.07.2010 Влюбен ли е Д. Луджев в Ал. Петров или да . 34| 8035 |07.03.2009 Депутатските благини и нахалство нямат край . 135| 22284 |25.09.2008 Петков, Петров или коя мутра преби журналиста Стефанов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads