Реклама / Ads
20| 14414 |29.02.2024 ГЛАСЪТ

Когато министър Калин заяви, че няма данни Сарафов да е замесен с Нотариуса, трябва да му се каже: Лъжеш!

.
Лицето Калин в кабинета на министър...
В четвъртък сутринта се случиха две знаменателни неща.  Вътрешният министър даде интервю пред репортерка в собствения си натруфен кабинет, а сценката странно асоциираше с разговора на Шон Пен с наркобарона Ел Чапо. С малка разлика: След интервюто на големия актьор, големия наркобос бе задържан. В българския случай министър Калин #едикойси продължава да е министър с опънат политически „чадър“ над него…
 

Освен това Ел Чапо е доста откровен за трафика на дрога, замесените в него, ролята на политиците и пр. Министър Калин Стоянов обаче е „ни дума, ни вопъл, ни стон“ за проказата в структурите за вътрешна сигурност. Цветя и рози, а той – рицар на бял кон.

 

Вече е изнервящо, честно.

 

Другото събитие бе поднесено от интелигентния водещ (фокусът е върху „интелигентен“, нещо особено дефицитно при радио и тв водещи) Митко Павлов. Вместо да ни губи времето с нелепите версии на институциите по казусите „Нотариуса“ и „Еврото“ (както безмилостно направи вътрешния министър) той пусна на слушателите реклама за овлажняващ вагиналната сухота продукт, придружена с „професионално“ обяснение от дебилен женски глас с уникален диалект. На всички в женски род им светна как да се самозадоволяват или да правят секс по време на месечния цикъл и още от този род. Най-важното било да се избегне протриване.

 

Какво общо има МВР с тази „наУчна“ реклама, ще попитате? Глупостта. Липсата на интелигентност, способност за разбиране, разум, ум или трезва преценка, невъзможност за реална самооценка.

Но има и разлика: от рекламирания гел все пак има полза, докато от вътрешния министър е много съмнително.

 

Преди дни Явор Серафимов, шеф на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), се опита – и той от кабинета си, да даде смислено интервю, но се получи едно нищо с елементи на тъпота. Медиите и потребителите в мрежите го разсипаха от майтап с онази история за „Червения пират“, който заплашвал вице-премиер, министри, магистрати и пр. чрез телефоните им, но големите профита в бопа и МВР така и не можели да го хванат, макар че бил някакъв клошар/скитник.

 

Министърът Калин продължи тази линия на неадекватни обясенния, като призна, че може да е имало заплахи и към него, но той не се интересувал. Които разследвали – те знаели. Той – не.

Стоянов обаче настъпи яко мотиката с категоричното отричане от ГДБОП да е изтичала информация. Сакън! По този начин Калин министъра се превърна във фаворит за Световната купа „Уил Ритсън“ в тазгодишната надпревара в Камбри, Англия. „Спортната“ дисциплина я знаете…

 

От МВР и прокуратурата по няколко пъти на ден се опитват да ни заблудят с неадекватни обяснения за мафиотските мрежи, в които са се оплели от години, мислейки, че всички хора са техния умствен недокомплект. Българинът може и да слуша най-много чалга, но е наясно, че службите, държавното обвинени и МВР са важна част от корупцията, притискаща смъртоносно каротидната артерия на обществото.

 

Дори Ел Чапо бе по-откровен за „бизнеса“ си пред Шон Пен, отколкото наши ченгета и прокурори за деградацията в техните среди.

 

Те не са "чували" следните истории:

 

Известен бопаджия, вече бивш, поради преминаване в частния бизнес, щедро раздаващ акъл и съвети от разни медии, когато пътувал в страната по „важни задачи“, искал местни бизнесмени или политици да му осигуряват по две-три проститутки… за здрав сън. Това е отдавна известно. Същият, докато бил в службата, слугувал НЕбезвъзмездно на задкулисни играчи. Бизнесменът Васил Божков няколко пъти споменава това.

 

Преди време пък ген. Ваньо Танов (когато бе шеф на агенция Митници) бе разкрил, че служители на ГДБОП са засечени на място да охраняват нарко депо в столицата. Същите подавали информация на наркобосове, кога се готвят акции срещу тях. Някои медии писаха за тези неща, но кой да чете…

Бивш зам.-главен и главен прокурор са възлагали на определени служители от ГДБОП да притискат неудобни лица и дори да използват незаконни начини, за да бъдат „уличени“ и дори задържани. Въпросните лица са подслушвани, следени, шантажирани и пр.

 

Пред „Осемте джуджета“ много често е имало полицейски автомобил/и, които са изпълнявали ролята на охрана и специални поръчки. Бизнесменът Златанов пред Антикорупционния фонд дори посочи брата на бившия вътрешен министър Младен Маринов, а сега депутат от ГЕРБ, който бил личен шофьор/охрана на Пепи Еврото.

Сюжетите са доста повече.

 

Мръсни ръце в МВР и службите колкото искате – чистите са кът. В самото министерство и прокуратурата отдавна циркулира изразът: Назначават ги заради лоялност, а после им възлагат задачи като за умни.

 

Досега служби и прокуратура разпитват предимно жертви на престъпните кръгове. И искат от тях доказателства, че магистрати и политици са били замесени в рекета. Посочените прокурори, ченгета и политици обаче са оставени на спокойствие, като всеки ден ни се съобщава, че нямат нищо общо с Нотариуса и Еврото. Как тогава са съществували тези мръсни, порочни, корупционни схеми?

Калин чак се престара: Нямало данни временният главен прокурор Борислав Сарафов да е участвал в схемите на „Нотариуса“ и „Еврото“. Клетвена декларация или договор за съвместен бизнес ли е очаквал МВР-шефът да бъдат открити? Сарафов ходел редовно в „Осемте джуджета“, но иначе нямал нищо общо. Прокурорът Франтишек и той е споменаван многократно като чест посетител, но Калин и за това не е открил данни.

 

Този наглец наистина ни има за пълни идиоти. Може Калин Стоянов въобще да не е корумпиран, но се държи като такъв, ей Богу. Не смее дори да признае, че Мартин Нотариуса е бил информатор на ГДБОП. А в разни кръгове отдавна се говори, че когато е застрелян още е бил действащ. Нека министърът да разсее съмненията, ако може.

 

Тези служби, това МВР, тези замесени прокурори и партийни дейци във всяка правова държава щяха вече да се в ареста и в съдебната зала. Но в страната на огрялата корупция това няма как да стане.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. И спрете да им ходите в кабинетите, плащани и поддържани с наши пари. Викайте ги в студиата и ги притискайте с въпроси, не ги оставяйте да ни заливат с водопади от глупости, лицемерие и лъжи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 9150 |27.02.2024 Диагноза дебилизъм: ГДБОП под знака на „Червения пират“, Еврото и Нотариуса. Да идва Джак Спароу . 3| 16606 |24.02.2024 „Грандиозните руски победи: Радуйся русский народ, царю Путину слава!“. Украинците - новите спартанци . 5| 6605 |23.02.2024 Манол Глишев: Две години откак светът разбра, че в Украйна се води война . 29| 13632 |22.02.2024 Стига шикалкавене: Ще бъдат ли арестувани Цацаров, Гешев и Сарафов, както е редно, според самите тях?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads