Реклама / Ads
5| 24330 |08.06.2017 ГЛАСЪТ

За КОЙ, ТОЙ, шефа на КОНПИ и мълчанието на агнетата

.
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев
Уважаеми управляващи! Създадохте КОНПИ и назначихте прекрасен и удобен председател. КОЙ ви го препоръча. Този същия герой, писа и се хвали, какви ги върши. Върши ги на първа и втора инстанция. Благодарение на този, Комисията работи. Работи и прави рекорди. През 2016 г., рекорд. Така ще е и през 2017 г. Ние писахме и ви показахме нагледно и с доказателства, какви ги върши.
 

Представихме ви информация от съдебните дела и надълго и широко обяснихме, че господинът лъже и се хвали. Лъжеше, а вие му вярвахте. Друга медия излезе с информация, че на практика в бюджета са постъпили едва 4,6 милиона лева, а не 81 милиона, както каза един от любимците на КОЙ. Знаем, че четете. Четете и мълчите. Четат и любимците на ТОЙ. Господинът си внесе доклада в Народното събрание и всички побързаха екзалтирано да го приемат. То правни комисии, то комисии за борба с корупцията и конфликт на интереси.

 

И ако на ГЕРБ така е угодно, защото се води техен кадър, а Патриотарите дори да съзнават, също мълчат, като коалиционен партньор, то в потрес на всички привърженици на БСП на трибуната се появи г-н Крум Зарков. Несъмнено подкрепи докладът на КОНПИ, но почти превъзбудено обясни, че трябва да се помага. Да се помага с бюджет, нови кадри, защото сегашните са много натоварени, което е така и бързо да се приеме нов закон. Точно г-н Зарков, който е работил в т.н. „Комисия Кушлев” е наясно с какво се хвали П.Георгиев. Наясно е с изнесените от нас факти. И Вие ли дами и господа от БСП, дето не спряхте да се борите предизборно с корупцията, оправдавате действията на този компроментиран тип. Един след друг се изредиха на трибуната да обесняват, колко добре работи господинът.

 

Отнети 19 милиона през 2016 г., а общо 81. Чудеса неземни и мачкане на корупцията. Само дето няма отнето нищо от корумпирани. Да се приеме този доклад. Отличник. Така трябва. Той не бил виновен, че Нова телевизия показа нагледно, къде живеят телефонните измамници. Къде ли? В конфискуваните имоти. Той явно не е виновен и за това, че с безумните си искове създава длъжници на държавата, които никога няма да си платят присъдените от съдът имагинерни вземания на държавата. В бюджета няма да постъпят и парите от ипотекираните имоти от банки и други физически и юридически лица, преди Комисията да е започнала дори проверка. Няма да ги събере НАП, защото по силата на законът, те са с предимство.

 

Пламен Георгиев ги е отнел, ама друг път. И за това писахме и го доказахме. Явно в името на борбата с Корупцията, г-жа Ц.Караянчева му даде дори думата от тази висша трибуна. Господинът застана и превъзбудено заяви, че работата му свършвала с постановяването на решението на съда. След това Комисията не се занимавала. Ангел неземен! Да, така е. Тя отнема в повечето случаи въздух, ипотекирани имоти и виртуални средства, преминали някога през ръцете на някой си. Тя ги отнема, но не било нейна работа да ги събира. Господинът дори предложи да се създават агенции, дирекции и други органи, които да ги осребряват. Много лесно и удобно. И отново се започна една хвалба. Милиони отнети. Рекорди и чудеса. Смазахме я тази корупция и престъпност. Защо ТОЙ и КОЙ си затварят очите за това, което публикувахме.

 

 

Защо е тази тишина по отношение на злоупотребите на господинът с внедрената от него Система за случайно разпределение на преписките. Защо се правят на глухи и незрящи за внедрената система за 450 000 лева в нарушение на Закона за обществените поръчки. Защо си траят и мълчат за прекратени проверки срещу определени хора в противовес на законодателството и практиката на Комисията. Извинете г-да ТОЙ и КОЙ, ще го попитате ли какви ги върши господинът.

 

И понеже Пламен Георгиев се бори с корупцията, защо не го попитате, поради какви причини проверката на кмета на Неделино, г-н Бещиров е докладвана от подопечната дирекция, ТД Пловдив за налагане на запори на имуществото му, тъй като има очевидно несъответствие между доходи и имущество, но незнайно защо отлежава в централата на ръководената от него Комисия вече повече от половин година. Какви са причините? За незапознатите, процедурата по Закон е извършване на проверка от териториялната дирекция на КОНПИ и при установено несъответствие, директорът докладва на Комисията и предлага налагане на обезпечителни мерки върху имуществото.

 

 

В Централата на Комисията е създадена специален отдел, който обработва докладът на съответния директор и предлага на членовете на КОНПИ да започнат действията си срещу лицето. Обезпечаване и последващи претенции за отнемане на незаконното имущество. Този отдел следва да действа в най-кратки срокове според вътрешните разпоредби. Сами си направете изводите, умуването на този отдел, повече от половин година, дали е в най-кратки срокове. ТОЙ или КОЙ поръчва процедурата или ТОЗИ? Или пък чакаме удобно претенциите на Държавата да бъдат погасени в 10-т годишната давност. И трите, според нас. Ще е добре да бъде попитан и защо проверките срещу Богомил Манчев и В. Марешки не са прекратени, след като са изтекли всякакви срокове, които  по закон са година и половина.

 

 

Ако няма да им налага запори и възбрани на имуществото, поради незаконни доходи, то защо не ги прекратява. Показателна е проверката срещу зам.председателят на Народното събрание – В.Марешки. Първоначално проверката е започнала логично в дирекцията на Комисията във Варна още през месец юни 2015 г., но в последствие е прехвърлена в София, а по-късно и във Видин. Проверка до „дупка”, както се казва. Е, изтекоха всякакви срокове г-н Георгиев. Тези срокове изтекоха и за г-н Манчев. Г-н Георгиев, какви сили ви карат да нарушавате законът. Обещахте, че ще ги сгазите, а не можахте или как да кажете на КОЙ или ТОЙ, че не става?

 

Със същата сила, но в обратна посока се развива и производството и запорите на имуществото на друг известен герой, г-н Гюнай Сефер. Имуществото му е запорирано още по времето на г-н Кушлев, заради небеизвестния случай с изградения път / от чакъл / за над милион лева. Уважаеми господа депутати, влюбени в г-н П.Георгиев. Знаете ли, какво става в Комисията по този въпрос? Преписката се разнася от София към Варна, а сега е стигнала дори до Враца. След, като не става в едната дирекция ще я изпратим в другата и така до удобната. И защо трябва да стигне до там?. Много просто и ясно. Поне двама от членовете на КОНПИ не желаят да потвърдят и да се съгласят с безумиците на „неговия кръг”, че парите са законни, тъй като са постъпили от бюджета. Да, оттам са дошли, ама са зашли. Впрочем в посока от Враца към София и в частност в централата на КОНПИ бе решена и проверката срещу бивш земеделски министър. Странно защо в небитието потъна и още една проверка.

 

 

Тази срещу кмета на Симитли. Срещу бившия кмет на Белослав пък бе прекратено делото за отнемане на незаконно имущество на първа инстанция, поради отказ от иска от страна на Комисията и то на първа инстанция. Бермудски триъгълник. Защо ли пък някой не отиде в тази Комисия и да прочете протоколите от заседанията й? Е, да знаете, че ако някой отиде ще види, че г-н Пламен Георгиев си е създал собствен „рай”, подкрепян от двама члена на комисията. И.И. и А.Ц / виж сайта на КОНПИ /. Естествено е да има и съпротива, но по закон решенията се взимат с мнозинство. 3:2. Чудесно! Има мнозинство. Има си човекът и екип, угоден него му, съставен от дирактора на ТД София, началника на Отдел „Координация и контрол”, директор на дирекция „Правна” и експерти и специалисти безброй. Всичките те, назначени с неговата протекция и с „конкурс”. Нарочно ги изписваме с малки букви. Тези хора имат имена, естествено. И те ще станат известни, без дори да са го мечтали.

 

 

            Георги Апостолов – директор на ТД София. Човек, имащ непопулярната слава в средите на „Следствието” и също така може би ще се окаже, че има много близки отношения с Пламен Георгиев. Явно някой ще трябва да провери в брачните им свидетелства в общини и църкви, каква е връзката. Кум ли, кумец ли ? Този „специалист” има завидна и едновременно негативна слава в Комисията. Има си и прякор дори, свързан с бивш треньор на националния ни отбор по футбол, известен с красноречието си. Дано някой попита служителите на териториална дирекция „София” за уменията му. Защо пък само тях.? Питайте и членовете на Комисията. Най-вероятно и може би ще кажат, че е самороден талант в материята. Ама вие сериозно ли? Пълна, ама пълна случайност е, че съпругата му е на ръковеден пост в Следствието.

 

 

Друг герой е ползващия се със значителна популярност Светослав Георгиев – началник отдел „Координация и контрол”. Стар герой в историята на Комисията. Преназначен от бившата териториална дирекция „Видин” и назначен на отговорен пост в централата на Комисията. Само дето има нещо гнило в дипломата му за икономист. Май няма магистърска степен, но истината е някъде там, в „Човешки ресурси” на КОНПИ. Това назначение е подплатено със служебен апартамент и служебна кола. Поради тези екстри са осигурени и неговите деиствия, свързани със злоупотреба със Закона, угодното и поръчано от председателя на Комисията тотално манипулиране на съответните преписки и решения на Комисията.

 

Тези нарушения са свързани с манипулирането и на Системата за случайно разпределение на преписките, за която П.Георгиев е заплатил в нарушение на Закона за обществените поръчки почти 450 000 лева. Тези нарушения са установени, дори от назначения от Пламен Георгиев, Инспекторат към Комисията. „Тишина в залата”. На принципа – „За кучета и котки може, а за прасета неможе” се тълкува Законът въпреки съпротивата на част от членовете на Комисията. За пореден път има мнозинство, 3:2. Проверка от Прокуратурата или друг орган на власт ще установят, че по основните преписки, които са прекратени и за които има съмнения са преминали през посочения служител и още двама негови подчинени с абриаветури, М.Х. и Р.Б. Към изброените се принаждат и още назначения, след „конкурс”, които попълват състава на екипа. За подкрепление! Наглостта му не свършва дотук.

 

 

На 05.06.2017 г. цялата Комисия бе потресена от много тайно издадената заповед на П.Георгиев за изборът му на изпълняващ длъжността, Директор на ТД Пловдив. Нормално е след, като бившия Директор на ТД Пловдив, изненадващо за всички, но не и за запознати, подава оставка, ама по взаймно съгласие, да бъде избран негов заместник до назначаването на титуляр. Освен потреса в състава на пловдивската дирекция, такъв настава повсеместно. Най-краткия коментар на служителите е – „Нема срам тоя човек”. Сега идва ред и на тайния избранник на предеседателя Мау. Това е г-жа Елена Филипова, директор на „Правната” дирекция или, както и да се нарича по Устройствен правилник.

 

Човек, много, ама много близък до председателя Мау. Бивш служител на ГДБОП и ДАНС. През месец август,  2013 г. постъпва в Комисията, като начаник отдел „Координация и контрол”, естествено с „конкурс” и заема тази длъжност до месец март, 2014 г. Проявените от нея професионални качества бързо проличават и П.Георгиев решава да я постави на „сянка от горещината”, като я прави държавен инспектор в новосъздадената дирекция „Координация и контрол”. Малко след това, служителите на Комисията нарицателно започват да я титулуват, като „Председателката”, тъй като става известна зависимостта на П.Георгиев от мнението и съветите й.

 

Този пост г-жа Филипова заема до месец октомври, 2015 г., когато безапелационно печели „конкурс” за директор на дирекция „АПИО” или съкратено „Правна”, нищо че председателстващата конкурсната процедура, г-жа С.Николакова, член на Комисията при докладването на резултатите е изразила притисненията си. Очевидно „една дирекция не стига” за възможностите на г-жа Филипова и много тайно със заповед от 05.06.2017 г., същата е определена за и.д. на ТД Пловдив. Нерде Пловдив, нерде София. За пореден път П.Георгиев проявява правните си можения, очевидно с подкрепата на директорът на дирекция „Правна”. 

 

Съгласно закона за държавния служител  / чл. 86 /, такова командироване е възможно при „служебна необходимост” за не повече от 30 дни. Когато командироването е за по-дълъг срок, ЗДСл изисква писмено съгласие на служителя. За съжаление законът не уточнява що е то "служебна необходимост", Очевидно е, че става дума за нужди или потребности, свързани с функционирането на цялото, което е в някаква зависимост от дейността на командирования. Е, питаме се не само ние, но и почти всички служители на КОНПИ, това ли е единствения държавен служител, който има капацитетът да ръководи цяла териториялна дирекция и следва ли да се харчат парите на данъкоплатците за командировъчни, пътни и нощувки. Няма ли в ТД Пловдив кадърни и отговорни хора?

 

Ясен е отговорът. Няма! Няма защото не са от „приятелския кръг”. Няма защото антикорупционния Батман отново е замислил нещо „антикорупционно”. Юридическите можения на председателя Мау и директорката, г-жа Е.Флипова, очевидно стигат до бърз прочит на Закона за държавния служител, но отново се изчерпват до заглавието на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Някак си са пропуснали разпоредбата на чл. 11, ал. 1, т. 6, където ясно е разпоредено, че Комисията приема решения за назначаване на директорите на териториалните дирекции, т.е. дори назначаването за и.д. Директор на ТД Пловдив следва да стане с решение на Комисията, а не с еднолична заповед, което не е направено. Правилно г-н Георгиев, защо да го правите? Отдавна доказахме, че на практика си имате учредено ЕООД с капитал, внесен от данъкоплатците. Какви ще ги върши г-жа Е.Филипова с капацитетът си на управленец, тепърва ще видим.

 

Уважаеми членове от състава на „Светата тройца” и Вие членове от малцинството, пак ли ще си мълчите и докога. Вие равноправни ли сте по закон или „плънка”. Докога ще мълчите пред мантрата, че преди Комисията не е работила ефективно и поради това допускате репресия срещу опитни служители и градили тази институция от 2006 г. Естествено е тези служители да не попадат в схемата на П.Георгиев. Обезличени и обидени, тези служители са по един или друг начин отстранени от длъжност.

 

Ще дадем и жокер на евентуално проверяващите. Питайте и хората ще си кажат. Ето така се бори Корупцията.

            Браво на „Монитор” и други удобни медии, както и на национални телевизии. Отразихте огромните успехи на КОНПИ. Отразихте рекордите, докато текат в ефир рекламите за „фалшивите новини”. Ние пък публикуваме истинските новини и до момента никои не ни опроверга. И не може. Само дето вече се питаме, има ли компетентнен орган, който да отиде в тази Комисия и да провери изнесеното от нас. Г-н Цацаров, в кабинетът ви ли да дойдем или пък да ви поканим в ЦУМ за да разпоредите проверка за нарушаване на Закона за обществените поръчки или пък за злоупотреба със служебно положение. Следва ли държавата да плати почти 90000 лева, присъдени от Върховен касационен съд, заради постановени от него решения за увреждане по ЗОДОВ на български граждани, тъй като в медийното пространство са изнесени факти и обстоятелства за имотното им състояние, въпреки тези съдебни актове. Тези вреди, нанесени на държавата ли са и са плод на виновно държание от „любимеца на публиката” или са нещо, което Държавата може да си позволи. Обещаваме, ако не се самосезирате, скоро някой ще го направи.

 

            А вие господа от мнозинството е време да разберете, че ние не сме рая. Галете любимците си по главите, но не се пънете, като първи антикуропционни герой. Не сте такива. И кажете на уважаемата инж. Клавдия Ганчева, депутат от ГЕРБ, да си гледа техническите науки и да вземе да прочете, че благодарение на приетия от 42-то Народно събрание, нов Закон за отнемане на незаконно придобито имущество са отнети 2 млн. лева. Факт, но повече от милион и половина са имагинерни и виртуални средства, преминали през банкови средства и никой не знае къде са. Създадохте длъжници с почти нулева събираемост на задълженията им.  А тези 19 милиона лева или общо над 81 млн., на 90 % са по искове, заведени още по времето на печално известния г-н Кушлев, а не са плод на труда на г-н Любимец 13. А по отношение на отнетото имущество и клонящо към пореден рекорд през 2017 г. се ангажираме лично и още другата седмица да го разясним в детайли, както и да Ви покажем прослувутите данни от НАП. Г-жо инж. Ганчева, надяваме се след това да представите на широката общественост вашият коментар.  

 

            А Вие, уважаеми депутати го защитихте, като гузно установихте, че има проблем. Трудно конфискуваното влизало в бюджета?! Хората ги било страх да го купуват!? Колегите от сп. „Икономист” го публикуваха, а ние го пътвърждаваме с официален отговор от НАП. Отнетото е едва 4,6 милиона. Честито!

            Има закони в тази държава, но е важно също, кой ги прилага. Е точно ТОЗИ ги прилага.

            Доволни сме, че с разкритията си за дейността на ТОЗИ поне спестихме някой лев на данъкоплатеца, поради пълното му медийно мълчание, вече втори месец.

 

Юристи, автори на „Кървавите писма“ за истината в  КОНПИ

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8499 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 35| 45385 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 6750 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10392 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads