Реклама / Ads
0| 11788 |16.03.2022 ГЛАСЪТ

Мутри разнасят Владимир Владимирович из София - така умира лъжата

.
Светъл малък лъч в намръщения мартенски зимен каприз: над 60 на сто от българите не одобряват войната, която води Русия в Украйна. Подкрепящите агресията, отнемаща хиляди животи, са 16%. В съзнанието ми се промъква срамежлива мисъл: май българите поумняват… Данните са на социологическата агенция „Тренд“ – дано руският посланик Митрофанова не ги включи в някой черен списък…
 

Преди дни на околовръстния път на София, по обедно време, черен едрогабаритен джип, притискаше колите пред него да му освободят пътя на мига. И те отстъпваха. Вътре в японското танкоподобно возило се бяха наредили неколцина вратове от онези, които маркираха присъствието си с бухалки през 90-те. Всеки ги е виждал, а немалко хора са им яли попарата. Когато задминаха и мен погледът ми бе привлечен от развято руско знаме, което бе изрисувано на цялото задно стъкло. В горния десен край се виждаше портрет на Владимир Владимирович Путин. Профучаха и заминаха, не остана дори проблясъкът на златните им ланци.

 

Такива хора налагат своето със сила и се прекланят пред силата, която може да ги размаже или да размаже бизнеси, хора, дори цели народи.

Те сигурно се годеят, че са русофили. Официалните русофили гордеят ли се с тях? А Кремъл? Да са им живи подръжниците от черния джип - те вещаят катастрофата. В този смисъл може дори да ги поздравим...

 

Ако позволите, ще припомня мисъл на Молиер, подходяща за случая: Комедията съществува, за да осмива човешките недостатъци. Има обаче умствено изостанали индивиди, пред които комедията е безсилна.

Днес гротеската е на мода. Особено у нас.

 

Хичкок се включва по свой начин: Агресивната самонадеяност е признак за липса на интелект.

 

Всичко – от раждането на света и до неговия край – се случва точно с теб и точно сега. Никой няма право да посяга или да се разпорежда с твоя свят. Той е уникален и се дава само веднъж. Никакви мръсни ръчички, пък били те и на Владимир Владимирович, не бива да бъдат оставяни да се протягат към света на хората.

 

16% подкрепяли Путин и войната му в Украйна. Много са! Но трябва ли да се извършат още зверства, да се пролее още кръв, да се изкопаят нови и нови гробове, за да падне този шибан процент още повече?!

 

Огнян Стефанов

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 17423 |09.02.2022 Не е родина държава, която не може да се справи с няколко мутри! . 76| 63720 |16.04.2021 Писмо до: Урсула фон дер Лайен, Джо Байдън, Владимир Путин и Ангела Меркел от една песъчинка . 45| 16420 |11.04.2021 Писмо до новите: Мутрите са още вътре, забравихте ли ги? . 61| 16057 |07.01.2021 Тръмпизация плюс мутризация, борисовщина, пеевщина и каскетщина - това е Б-я

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads