Реклама / Ads
0| 8148 |18.03.2022 ИНТЕРВЮ

Лидерът на БОЕЦ пред Фрог: Не вярвайте на Гешев, ако започне да работи срещу Борисов. Спасява си кожата

.
Георги Георгиев
Не вярвайте на Гешев, ако започне да работи по сигнала ни срещу Бойко Борисов. Спасява си кожата. Това каза пред Фрог нюз лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев във връзка с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова.
 

Г-н Георгиев, вярно ли е, че действията на ГДПН са по ваш сигнал срещу бившия премиер Бойко Борисов? 

 

Мога да потвърдя. Сигналът ни датира от 10 декември  м. г и стана известен като сигнал за “пачките и кюлчетата”. В него ние правим връзка и с казаното от Васил Божков за дадените милиони на Борисов през Горанов и Арнаудова. Тези пари са им били давани, за да може Божков да си осигури комфорт за бизнеса. В сигнала прилагаме доказателства и допълнителни журналистически разследвания. В него сме поискали Божков да се разпита по видеовръзка и неговите показания да се присъединят към информацията ни. Аз също бях разпитан като автор на сигнала. Дал съм и допълнителна информация. По сигнала бяха  разпитани Борисов, Горанов, Арнаудова и Божков. Сега разбирам, че показания е дал и премиерът Кирил Петков. 

 

Как се намесва Европейската прокуратура? 

 

 БОЕЦ сме сезирани паралелно и Европейската прокуратурата. Преди това, обаче, през 2020 г. година информирахме  българсата прокуратурат, но те смачкаха сигнала. Това ни доказа, че в този сигнал има реални доказателства. 

 

Какво значи прокуратурата “смачка” сигнала?

 

От този сигнал дори няма отказ на прокуратурата. Има образувана предварителна проверка, но  няма никакъв отговор. За да постановяват отказ от образуване на досъдебно производство прокуратурата трябва да се мотивира от този отказ. Но ние нямаме отказ, защото няма как да коментират.  В нашия сигнал,  освен информация за  пачките и кучетата, правим връзка с дадените пари от Божков, както и с други престъпления, извършени за 10-годишен период назад. Говорим за корупция, злоупотреба с влас, данъчни и финансови измами. 

 

Неофициално се говори за предстоящи арести на бизнесмени. Вие какво развитие очаквате по вашия сигнал? 

 

Развитие ще има и то задължително. Компетентна ще е българската прокуратура. Тук има две хипотези за главния прокурор Иван Гешев. Първата е, че ще се опита да си спаси кожата, като продължи разследването и остави задържаните  лица в ареста. Призовавам българските граждани да не му се връзват. Докато Гешев е на върха, не можем да чакаме ефективна борба с корупцията. Отстраняването на Гешев е най-важната битка с корупцията. Това, че прокуратурата за момента ще имитира действия, нищо не значи. Тя или ще тупа топката, или ще изготви негодно обвинение, за да може обвиняемите да се отърват от съд и присъда.  Това сме го виждали много пъти. 

 

Каква е втората ви хипотеза за поведението на прокуратурата?

 

Тя може и да освободи задържаните. Така, обаче те се разобличат брутално като пазители на мафията. Вероятно ще се развие първата хипотеза. Но това ще е временно, за да се смачкат доказателствата и да се изкривят разследванията. В понеделник ще разкрием следващите данни за извършени престъпления лично от Гешев. 


Членовете и симпатизантите на ГЕРБ се оказаха много кресливи. Заплашиха ни с това, че вече са информирали за арестите европейски лидери. Ще помогне ли това на арестуваните? 


Тези хора в момента се борят да запазят откраднатото и да спасят собствените си кожи от арест и затвор. За тях няма друга опция, освен да се борят за собственото си оцеляване. Тук говорим за бягство от правосъдие. Тези хора са способни на всичко. Техните протести са кресливи, така както креслив бе и Гешев с писмата си до европейски лидери и институции. Мафията все още държат контрола върху част от институциите и върху монополите в страната, които самите те създадоха. Предизвикват социални сътресения, с цел да свалят сегашната власт и да се спасят. Виждате съботажите с бензина и олиото.  Готови са дори да ни спрат тока. 

 

Вече се говори за заплахи за живота срещу Бойко Рашков. Като подател на сигнала чувствате ли се застрашен? 

 

От няколко месеца аз и семейството ми живеем в режим на максимално ниво на заплаха и риск, от това, че ще ми се затвори устата завинаги, до това, че може да се изпълни смъртна присъда.  Никой не ме е спрял. Знам, че те са способни на всичко - репресия, заплахи, удари. Това ме амбицира още повече.  И пак ви казвам, БОЕЦ вадим нови разкрития за Гешев в понеделник.

 

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7211 |17.03.2022 Чавдар Николов пред Фрог: За нас свободата е шестица от тотото. Нима не бяхме тръгнали по същия Путински коловоз? . 0| 14048 |15.03.2022 Доц. Божилова пред Фрог: Спекулацията с другите гледни точки да приключи. Не може да си на страната на палача . 0| 10177 |08.03.2022 Елена Поптодорова пред Фрог: Украйна е в период на ампутация . 0| 53452 |04.03.2022 Методи Андреев пред Фрог: Банка отказа да преведа пари за Украйна, защото съм написал: “Долу диктатора Путин”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads