Реклама / Ads
0| 6377 |19.12.2015 АРТ ДЖУНГЛА

"Бягства" в Театър Азарян-спектакъл за полета и падението

.
На 19 и 20 декември Театър Азарян в Националния дворец на културата кани публиката на провокативно сетивно преживяване с новия спектакъл „Бягства”. Представлението, режисирано от Веселка Кунчева и с участието на Милица Гладнишка и Полина Христова, е вторият собствен проект на театъра, продуциран от НДК.
 
Веселка Кунчева прави смел и интригуващ избор с двете актриси, познати и популярни до този момент, в различно амплоа. Водени умело от режисьор, поел умишлено такава провокация, Милица Гладнишка и Полина Христова доказват силата и същността на театралното изкуство, а именно, че на сцената комбинацията от талант, доверие и вдъхновение, винаги произвежда вълнение в залата. Двете актриси се изправят една срещу друга в изумителна „битка”, ползвайки две от най-мощните оръжия на сценичното изкуство - гласa и тялото.

Проектът „Бягства” е вдъхновен от искрена и дълбока необходимост на авторите му, да разкажат неизречими съкровения, които, споделени в театрална зала с много други хора, се превръщат в емпатийна вълна и емоционално събитие. Това ще бъде преживяване за очите и душата и ще стане път към сетива, за които не сме подозирали, че притежаваме.

Музикалното решение е единствено гласът на Милица Гладнишка. Всеки тон е изпят на живо, в момента и пред очите ни. Впечатляващите сценографски решения на Мариета Голомехова превръщат материалното в нематериално, огъват реалности и създават нови светове за обитаване. „Ние непрекъснато се самоосакатяваме, бягайки от себе си, и се затваряме в собствените си стени от невъзможности”, коментира сценографът на спектакъла Мариета Голомехова. Летящи тела. Mузика на живо, която пронизва пространството. Tекст, който вълнува, изричайки откровено истини и тайни. Разтърсващ визуален спектакъл, който провокира и вълнува в неистов ритъм.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6066 |27.11.2015 Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов идват със „За теб” в Театър Азарян . 3| 5997 |04.09.2015 Сашо Морфов хвърли оставка като шеф на Народния театър . 0| 5747 |30.06.2015 Музикалният театър спуска завесата с хита "От Виена до Бродуей" . 2| 5510 |27.05.2015 „Лачените обувки на българското кино” на голям екран пред Народния театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads