Реклама / Ads
0| 3452 |27.11.2023 АРТ ДЖУНГЛА

От Бродуей до София: “Фантомът на операта” стъпва на българска сцена

.
Най-прочутият мюзикъл в света - “Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър стъпва на българска сцена. Бродуейският шедьовър ще дебютира в Зала 1 на НДК, а желаещите да го посетят ще имат възможност да купят билети за няколко дати - от 11 до 14 април 2024 г. 
 

“Фантомът на операта” е признат за една от най-красивите и зрелищни продукции в историята. Гледан е от над 160 млн. души в 41 държави.

 

Това е най-дълго играният спектакъл на Бродуей, който през 2018г. отбеляза 30 години на сцената с впечатляващите над 13 000 изиграни представления. Спечелил е повече от 70 престижни театрални награди, включително седем награди “Тони” и четири награди “Оливър”, включително за най-добър мюзикъл.

 

“Фантомът на операта”, базиран на класическия роман на Гастон Льору, се разиграва във великолепния Париж през 30-те години на миналия век и разказва историята на музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. Хипнотизиран от таланта и красотата на млада актриса – Кристин, Фантомът я примамва за свое протеже и силно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома предизвиква драматичен обрат на събитията, в който се сблъскват ревност, лудост и страсти.

 

Спектакълът е със 100-членен състав от актьори, музиканти, симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма „Фантомът на операта” представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като “The phantom of the Opera”, “Think of Me” и “Music of the Night”. Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до №1 в класациите, като с продадените над 40 млн. копия по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена.

Билети се продават в мрежата на Eventim.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3582 |27.11.2023 "Наполеон" на Ридли Скот преуспява, въпреки френската критика, но все още е втори в боксофисите . 1| 3226 |24.11.2023 Христо Грозев е принуден да бъде "Бягащия човек", преследван от руския режим . 1| 8496 |23.11.2023 Хоакин Финикс, Ридли Скот и "Наполеон". Българските зрители гледаме филм с потенциал за истински спектакъл . 0| 3024 |22.11.2023 "Ролинг Стоунс" обявиха турне през 2024 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads