Реклама / Ads
0| 5411 |17.12.2023 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Гари Олдман: Филмите за Хари Потър и Батман ме спасиха

.
Гари Олдман като Сириус Блек във филмовата поредица за Хари Потър
Гари Олдман се появи в "Шоуто на Дрю Баримор" тази седмица и изрази благодарност към филмовите франчайзи "Хари Потър" и "Батман" за това, че са го спасили както в кариерата, така и в личния му живот. Актьорската работа за Олдман беше пресъхнала, преди да получи ролята на Сириус Блек и Джеймс "Джим" Гордън - две роли, които го превърнаха в любимец на феновете на жанра и дадоха на кариерата му звездна мощ, каквато никога преди не е имал.
 

"На 42 години се събудих разведен и имах попечителство над момчетата си", казва Олдман. "Това, само по себе си, беше... беше трудно, защото имаше промяна в индустрията, където много продукции се снимаха в Унгария, Будапеща, Прага, Австралия, знаете, на всички тези места. Така че отказах много работа".

 

"Благодаря на Бога за "Хари Потър", казва той. "Батман" и "Хари Потър" наистина ме спасиха, защото означаваха, че мога да върша най-малко работа за най-много пари и да съм вкъщи с децата", предаде Viriety. 

 

По време на снимките на първия филм за Батман на Кристофър Нолан, "Батман в началото" от 2005 г., Олдман многократно лети напред-назад от дома си в Лос Анджелис до снимачната площадка на филма в Лондон, за да продължи да отглежда децата си след развода си.

 

"Когато направихме първия Батман, направих 27 двупосочни полета от Лос Анджелис", казва Олдман. "Летях за един ден. Снимах по един ден. За чест на Крис Нолан, той се придържаше към графика. Прибирах се у дома за три дни. Връщам се за два. Връщам се у дома за един уикенд. Връщайте се за един ден... иначе просто имах чувството, че децата ми се отглеждат от бавачка".


Олдман има двама сина от Доня Фиорентино, за която е женен от 1997 до 2001 г. По време на развода на двойката Олдман е обвинен в домашно насилие. След това съдия дава на Олдман попечителство над двамата им сина, след като отхвърля твърденията на Фиорентино за насилие. Обвиненията се появиха отново през 2018 г. на фона на спечеления от Олдман "Оскар" за най-добър актьор ("Най-мрачният час"), след като Фиорентино поздрави Академията за това, че е отличила насилник. Синът на Олдман - Гъливер, публикува отворено писмо в защита на баща си.


"Беше обезпокоително и болезнено да видя как отново се пише за тези фалшиви обвинения срещу баща ми, особено след като всичко това беше уредено преди години", пише Гъливер. "Има основателна причина тези конкретни статии и обвинения да отшумят преди години".


Гъливер нарече Олдман своя "единствена и истинска пътеводна светлина" и "единствен герой", като добави, че е бил "удостоен с добрата милост" да бъде отгледан само от баща си.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4180 |30.11.2023 Вокалистът на Måneskin в романс с бивша звезда на Дисни . 1| 3565 |30.11.2023 Наско Лазаров стана "PR на десетилетието 2023" . 0| 3539 |21.11.2023 Лекарят на Тръмп увери: Бившият президент е в отлично здраве и дори е свалил няколко килограма . 0| 3660 |20.11.2023 Шакира избегна съд за данъчни измами, плати глоба от над 7 млн. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads