Реклама / Ads
3| 11382 |11.07.2017 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Най-скъпата кола в света побърка купувачи-милиардери

.
Rolls Royce Sweptail
Продават най-скъпия автомобил в света. Става дума за екземпляра, произведен ръчно от британската компания Rolls Royce. Продажната цена е 15 млн британски лири. Сегашният собственик го е купил за 12,8 млн долара.
 
Новината за продажбата възбудила духовете в средите на милиардерите по света.

Автомобилът предизвика истинска сензация преди месец и половина, когато бе представен за първи път на дизайнерската изложба Concorso d’Eleganza Villa d’Este в Италия в края на м. май. Там експонатът бе изложен под името Sweptail.

 

Собственикът обаче запази анонимност.

 

Колата е индивидуална поръчка и от модела има един единствен екземпляр в света. Изработката на невероятната машина е продължила 4 години. По време на изложбата ръководителят на Rolls-Royce Торстен Мюллер-Отвос заяви пред журналисти, че цената може би не е точно 12,8 млн долара, но потвърди, че със сигурност това е най-скъпият автомобил.

 

Бижуто, което събра погледите на ценителите в Италия.

 

По молба на клиента покривът на колата е от специално стъкло, а страничният профил е подобен на яхта. Автомобилът притежава специално място за съхранение на кожена чанта и важни документи, както и хладилник за шампанско, в който до бутилката се намират две кристални чаши.

 

Автомобилът има регистрационен номер 08. Той е изработен ръчно от чист алуминий, полиран по начин, известен на неколцина майстори в света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8627 |21.06.2017 Дончева: Тонът за съдебната реформа ни представя като простаци пред света . 4| 6173 |20.06.2017 Нидал Алгафари: "Бабобийци" обясняват, че от тях започва света . 0| 4043 |01.06.2017 България е сред мирните държави в света

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads