Реклама / Ads
0| 11906 |17.03.2022 ХРАНА И ВИНО

„Ведра кафе“ предизвиква кафетърсачите на ароматно приключение с първата по рода си кутия за приключенци

.
„Ведра кафе“ предизвиква всички любители на кафето на едно ароматно приключение за сетивата. С първата по рода си кутия за приключенци кафетърсачите ще имат възможността да се насладят на 8 specialty кафета. Какво се крие в кутията за приключенци и къде ще ни отведе тя, четете в интервюто със създателя на „Ведра кафе“ Галина Петрова.
 

„Ведра кафе“ пуска нова кутия за приключенци. Какво се крие в нея?

 

В нея се крият 8 specialty кафета от цял свят. Specialty са такива кафета, получили висока оценка от Световната бариста асоциация, и по-конкретно над 80 точки, на база качество на зърното, вкус и профил, които притежават. В нашия случай това са 8 висококачествени арабики. Те са от Куба, Бразилия, Кения, Боливия, Етиопия, Руанда, Индия и Индонезия. Това е същността на кутията. Но в нея сме вложили много повече творчество и любов. Освен кафетата, нашите клиенти ще получат ръчно изработена картичка, направена от хартия с „Ведра кафе“, където нашата художничка Гергана Лазарова е нарисувала самите държави и пътя между тях. На всяка една от тях си има кутийка с чек. Така ще могат да си записват от къде минават. Това е истинско приключение, в което ще се впуснат клиентите.


.

 

В кутията има също тефтер и химикалка, изработени от природосъобразни материали, а именно остатъци от кафе и рециклирана хартия. В този дневник на приключенците и на кафетърсачите, освен своите впечатления от различните кафета, профил, киселинност и послевкус, ние предизвикваме нашите клиенти да записват и емоциите си – с кого са се срещнали, споделили над чаша кафе, как са се почувствали, неща, които ги вдъхновяват, за да творят. Там те могат да рисуват, да пишат стихове или да мечтаят. Мотото ни е, че кафето е за споделяне, на радости и трудности, време за нас самите и дори повод за бизнес или почивка.

 

Какви са профилите на всяко едно от осемте кафета?

 

Кутията е истинско преживяване не само с творчеството, което вложихме в нея, а и с богатите вкусове. Бразил, Куба и Индонезия ще ни отведат в света на шоколада, ядките и карамела. При тях също така има много нежна и ниска киселинност, което е търсено на нашият пазар. Индия е нова партида за нас с аромат на кедър и послевкус на билки. Тя също се отличава с ниска киселинност.

 


.

 

В кутията присъстват и високооценени партиди от Боливия и Кения, които ще ни докоснат до по-интересни вкусове и аромати – пресен балсамико, акация, мед, дори узрял червен домат. При тях вече имаме средна киселинност. С цели 87т. присъства Етиопия, която е много харесвана от нашите клиенти с вкус на цитрус и послевкус на кардамон и роза. Сериозен интерес предизвиква и спешлти партида от Руанда – кафе, което е направено само от жени, съответно и така е кръстено – Rwanda Wongere Womens mill. То се откроява с нотки на ананас, кокос и захаросани плодове.  

 

Как се роди тази идея и колко време отне реализацията й?

 

При нас идеите се раждат много бързо. Има дни, когато до обяд са се родили идеи за една година напред работа. Имам удоволствието да работя с много вдъхновени хора, които сами не само раждат проекти, а и след това разработват да видят бял свят. Така се роди и нашата хартия с кафе, от която до момента сме правили дори и картини. Художничката ни също така рисува ръчно и нашите чаши. В момента подготвя специални чаши за различните ни блендове – „Енергия“, „Стихия“ и „Магия“, които изразяват техните имена. Реализацията на подобни идеи също не отнема много, когато им е дошло времето. Кутията за приключенци ни отне по-малко от месец – пликове, етикети, избор на кафета, рисунки, изработка на хартия, изработка на тефтерите.

 

За кого е предназначена тази кутия? Само за ценители ли е?

 

Не, тя е абсолютно достъпна за всички. Факт е обаче, че благодарение на информацията и културата, която придобиват, голяма част от клиентите ни, които преди не са държали толкова на кафе продукта и какво точно ще бъде качеството му, започват да искат да опитват все повече и повече кафета. Всъщност причината да пуснем тази кутия е, че ние много слушаме крайния клиент. Така бързо видяхме тяхната необходимост да опитат в малки развасовки повече на брой кафета и да изберат лесно своят вкус.


.

 

От тази гледна точка Ведра кутията за приключенци е първата такава на пазара. Начинът, по който я реализирахме я направи изключително подходяща за подарък.

 

Откъм кафе, към коя страна се ориентира повече българинът?

 

Що се отнася до specialty кафетата най-честите търсения са за ниска киселинност. Тоест българинът все още в известна степен не е склонен да опитва всякакви кафета в по-богатия им профил. Това, което много  приятно ни изненада при частните клиенти е, че дори и след откриване на любим вкус спешълти кафе или бленд са готови да тестват нови с коренно различен профил и често им харесват. „Ведра кафе“ беше създадена заради това – да достига до едни от най-редките кафета ограничени партиди, за да може клиентите да ги опитат за кратък период от време и след това да се насладят на новите, които открием.

 

Тази кутия наистина може да предизвика приключенеца във всеки един от нас. Може да се окаже така, че докато си пием кафето, да резервираме билет от страната, от което идва то. Това ли целяхте?

 

(смее се) Не сме целили това, но ще бъдем много щастливи, ако предизвикаме някого на такова пътешествие измежду държавите и ще му подготвим много награди, особено ако ни изпраща снимки от там по своя приключенски път.

 

С Вас и преди сме говорили, че дръзвате да развивате своя бизнес в толкова трудни времена. Сега, освен коронавируса, се появи и още един фактор – войната в Украйна. Какво ви дава сили в такива времена да продължавате да творите, вдъхновявате и радвате хората?

 

Краткият отговор е здрава психика. Последните три години ни показаха как живота може да се промени само в един миг. Избрах от всичко това да си вземем най-големия урок, че всъщност единствения момент, който имаме е тук и сега и да се стараем да го наситим с максимално повече хубави преживявания и енергия. Когато човек прави това, което обича и го вдъхновява, е по-лесно да продължи въпреки трудностите. Има неща, върху които не можем да влияем и такива, които до голяма степен зависят от нас. Затова е добре енергията да ни е във вторите.

 

От самото начало си пожелах това да е повече от продукт, да носи творчество, да помага за уюта вкъщи и хубавите преживявания и да имаме точно такива клиенти, които го ценят. Реално моята работа и моите разговори са истинско удоволствие, защото хората са щастливи да ни чуят, ние смe щастливи да общуваме с тях, благодарят ни, пишат ни отзиви, споделят. Т.е. те ни връщат хубавата енергия обратно, а това определено прави дните смислени.

 

За мен един от най-важните уроци на поседните години е да правим това, което обичаме и ни вдъхновява. Тогава реалността се променя.

 

Кога и къде можем да намерим кутията за приключенци?

 

На сайта на „Ведра кафе“. Кутията е в два варианта. В единият е само с химикал, брандиран с „Ведра кафе“ и произведен от картон и  остатъци от кафе, а в другия вариант е с дневник и с химикал.


.

 

Кутията е изключително подходяща за подарък, защото към нея може да се добави и лична картичка с послание и снимка. Може да се поръча с кафе на зърна, както и смляно. Ще бъде активна до изчерпване на партидите.

 

Да пожелаем на нашите читатели и ваши клиенти, макар и в тези трудни времена, благодарение на кутията за приключенци на „Ведра кафе“, да попътуват, дори само със сетивата си.

 

Това ще ни направи много щастливи, нямам търпение разбера как ще докоснем хората този път.  

 

Рекламно интервю

 

Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11294 |28.02.2022 Бърз десерт с бисквити, кисело мляко и компот от каисий . 0| 11349 |07.02.2022 Галина Петрова, създател на „Ведра кафе” - занаятчийско, прясно изпечено и изпълнено с емоция . 0| 8846 |30.01.2022 Cake pops / Торта на клечка под формата на бонбони . 0| 8915 |18.01.2022 Най-старата бисквита, запазила вкуса си и до днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads