Реклама / Ads
2| 7938 |05.11.2015 ПОЛИТИКА

Цветанов: Надали РБ щеше да е в НС, ако изборите бяха парламентарни

.
Цветан Цветанов
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като крайно твърдението за изчерпване на търпението към Реформаторския блок, след като лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че и на ГЕРБ вече им е писнало от това хиперболизиране на повече от скромния резултат на реформаторите.
 

 

Цветанов заяви, че не можеш да имаш седем кмета, спечелени с общ механичен сбор от около 200 избиратели, и да казваш, че си постигнал голям успех.

 

Днес, когато имаме стабилно правителство, на фона на всички наши други съседни държави, виждате, че трябва да запазим тази стабилност, защото тя е изключително важна за държавата. И, разбира се, че дори и някои неща да не ти харесват, трябва да ги преглътнеш дори, но да вървиш напред, воден от националния и обществен интерес. Просто помолихме реформаторите да бъдат малко по-смирени, защото, все пак, трябва да отчитаме и реалните резултати, които бяха постигнати на местните избори. Трябва да ви кажа, че, ако трябваше те да бъдат парламентарни, надали щяхме да имаме възможност да разчитаме на тяхната подкрепа, защото надали щяха да влезнат в парламента. По повод отхвърленото вето на президента върху Закона за военното разузнаване, Цветанов каза, че колегите му са гласували по съвест.

 

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви по-рано , че се наблюдава сценарий за подмяна на изборните резултати и манипулация, че Реформаторският блок има силен резултат на местните избори. На извънредна пресконференция в парламента от ДПС представиха подробен анализ на изборните резултати.

Местан призова да се говори с езика на числата. Той заяви, че от партията абсолютно коректно са представили техния прочит и реалните числа, с оглед на които трябва да се оценяват партии. Според Местан се правят опити за подмяна на изборните резултати, което той обясни с думите:

Силният резултат на ДПС се възприема като проблем за властовата форма и за стабилността на кабинета, но явно това е доминация в мисленето на малките партньори в управляващата коалиция. Тази сутрин останах с впечатление, че на ГЕРБ вече им е писнало от това, хиперболизиране на повече от скромния резултат на РБ. Затова председателят на парламентарната група на ГЕРБ господин Цветанов оцени резултата на РБ не като слаб, а в градация, забележете, много слаб.

Лютви Местан заяви, че реформаторите са взели 100 000 гласа по-малко от ДПС, като регистрират рекордно висок резултат в цялата си история по спечелените кметски места и общински съветници. Срещу 33 кмета на ДПС има седем на реформаторите. ГЕРБ е първа политическа сила, а ДПС е втора, ако се вземат предвид недействителните бюлетини.

ДПС има и своята стратегия за разширяване на политиката си и тя ще успее, заяви Местан. Лидерът на движението коментира и протестите на полицаите, като заяви, че в ДПС не са съгласни с орязването на социалните права, но трябва да се проведе сериозен дебат за диференцирането - строго на полицейската служба от чиновническата в МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6117 |02.11.2015 Цветанов: РБ ни поиска постове, за да ни подкрепят . 41| 6061 |09.10.2015 Борисов: Ако не бяхме паднали от власт, "Южен поток" отдавна щеше да се строи . 7| 6673 |09.09.2015 В. Енчев за Цветанов: Осъден на 2 инстанции ли е бъдещето на България? . 4| 4971 |31.07.2015 Цветанов: В ГЕРБ по всяко време сме готови за избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads