Реклама / Ads
45| 13836 |06.11.2015 ГЛАСЪТ

Военни пишат до Ани Салич: Бихте ли летели с 40-годишен Москвич?

.
Някога е бил нов и желан...
Тази вечер пуснах новините и чух коментара Ви, че в сектор Сигурност пак недоволстват за загубата на бонуси и привилегии. Така е. Но договорите трябва да се спазват и от двете страни, ако ли не, то ощетената страна може да дойде в София на 08.11., за да Ви напомни за този договор!, пишат военните.
 
Ето и цялото им писмо до водещата:

"Здравейте г-жо Салич,

Тази вечер пуснах новините и чух коментара Ви, че сектор Сигурност пак недоволстват за загубата на бонуси и привилегии.
Чувствам се длъжен да Ви разкажа за армията на България.

Армията, г-жо Салич, е най-реформираната институция през последните 25 години - шест от които са под вещото ръководство на настоящия премиер (който също напусна системата с 30 000 лв обезщетение – може да проверите в декларациите му в сметна палата). Но да се върнем на армията, една институция с над 100хил души персонал, която бе реформирана до около 20 хиляди човека с обещанието на всички финансови министри, че ще останат много пари. Идеята на реформата бе да имаме малка, мобилна, модерна и добре заплатена армия. Е, сега, както всички знаем, имаме само малка армия!

Вие, г-жо Салич, бихте ли изпълнявали работните си задължения, пътувайки с 40-годишен Москвич (кола, която като е била проектирана дори не се е говорило например за колани на задните седалки)? А бихте ли летели денем и нощем с 40 годишен Москвич? Е, нашите храбри пилоти всеки ден летят с 40-годишните руски машини над нашите градове. Нашите инженери всеки ден слагат подписа си, че тези машини ще кацнат цели със жив екипаж. Знаете ли, г-жо, че след 25 години реформи, бронираните машини на пехотата отдавна са с изтекъл ресурс? Знаете ли, че за да се движи един от джиповете ни събираме резервните гуми на други четири? Знаете ли, че автопарка е толкова стар и дори монтьорите да отделят лични средства, за да купят част от магазина, нея я няма, защото вече не се произвежда? Знаете ли, че преди изпращането на всеки контингент се разменят бронежилетки, каски и техника между поделенията, за да сложат подписа си проверяващите от НАТО, че тази реформирана армия е осигурена?

Нека сега Ви разкажа и за „привилегиите“. Служителите в сектор Сигурност, г-жо Салич, са подписали договор с държавата, че нямат право на частен бизнес или друг граждански или трудов договор. Ние не можем сутринта да лекуваме в държавната болница, а следобед да отидем в частния си кабинет. Ние нямаме право едната част от деня да преподаваме в училище, а в другата да водим частни уроци в къщи. На нас ни е забранено да правим предаване за една медия, а после да си докараме допълнително, пишейки за някой сайт или водейки радио шоу. Така, че моля не ни конфронтирайте с другите браншове!

Ние спазихме договорите си и 20-25 години работим само за тази институция. Ние не си тръгваме, изключвайки климатика в банката до другия ден в 09:00 сутринта, защото ние сме поели ангажимент да сме на разположение 24/7 – ето защо и отпуските ни не бива да са 20 дни, колкото на банкера.

Е добре, дойде време държавата да изпълни своята част от договора, да ни компенсира за това че последните 4 години нямаме индексация на заплатите, че при смяна на гарнизона съпругите ни с години не можеха да си намерят работа и децата градина, че дори и да не стигаха парите в къщи аз нямам право да осигуря семейството си от друго работно място и т.н. И какво стана след 25години лишения и спазване на договора ни с държавата? Тя, държавата, след като увеличи няколко пъти едностранно годините на договора ни с нея сега отказва да ни компенсира! Премиерът (който е получил 42 хил.лв от неползвани отпуски след първия си мандат – справка сметна палата) ни нарече мързеливци, хрантутници и хора които ощетяваме държавата, като искаме да се плати неизползваната ни отпуска – трябвало да работим за чест. Каква ирония!!!

Не може така, г-жо Салич, договорите трябва да се спазват и от двете страни, ако ли не, то ощетената страна може да дойде в София на 08.11., за да Ви напомни за този договор!

До скоро!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 12033 |18.03.2015 Неграмотните политици-запорожци от ДПС пишат петиция до ЕС . 26| 13940 |09.01.2015 Неграмотни политици-запорожци пишат писмо до "Ню Йорк Таймс", ужас! . 29| 17156 |20.07.2013 В ДАНС да си запишат: Няма вечни тайни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads