Реклама / Ads
4| 5174 |07.11.2015 НОВИНИ

Планински водач: Нелицензирана еко пътека е причина за Крушунската трагедия

.
Крушунските водопади
Планинският водач Момчил Дамянов заяви, че трябва отговорно поведение на хората, които правят еко пътеки. Той разказа, че проблемът е в липсата на лицензирани еко пътеки. Според него е много важно да се знае кой стопанисва местата за еко туризъм.
 
Човешка грешка или природата е виновна за свличането на скална маса, която затрупа трима човека край Крушунските водопади?

Архитект Димитър Димитров заяви, че водопадът е един от най-интересните и посещавани в България. Той обясни, че заради туристите община Крушуна разполага с много пари. Димитров добави, че на няколко пъти са се случвали инциденти с него и близките му, докато се е разхождал.

И днес продължава спасителната операция край Крушанските водопади. Към 4 часа тя е била прекратена за кратко. Все още не са открити двамата затрупани туристи..

В акцията са участвали над 20 служители на полицията и пожарната от Ловеч и Велико Търново.  Очаква се днес към тях да се присъединят техни колеги от Монтана и Враца. Планински спасители се присъединиха към екипите на пожарната и полицията в търсенето на затрупаните.

Свлачището се намира в района на Скалните манастири. Срутило се е голямо количество скална маса с ширина около 20 метра, която е разрушила мост. Мястото е недостъпно за техника, района се разчиства на ръка.

Двама души - българка и англичанин са били затрупани в петък около обед от срутила се скална маса в района на Крушунските водопади край Летница. При инцидента е пострадала 42-годишна жена от Плевен, която е успяла да се измъкне от свличащата се скална маса и да подаде сигнала за инцидента. След преглед в ловешката болница тя е транспортирана по нейно желание с линейка на Спешна помощ в плевенската болница. Жената е със счупен шиен прешлен, няма опасност за живота й.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4341 |03.12.2014 32 планински спасители ще има за зимния сезон . 1| 5248 |26.02.2011 Повече планински спасители в Банско . 3| 4732 |02.01.2010 Лоши условия за планински туризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads