Реклама / Ads
8| 11634 |18.11.2015 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Ключов свидетел срещу „Килърите” потвърди, че са убивали

.
Петър Стоянов-Сумиста
Ключов свидетел срещу групата за мокри поръчки „Килърите” потвърди днес във Варненския апелативен съд, че бандата стои зад убийството на Румен Рачев.
 
ВКС поиска Галя Бръмбашка да бъде повторно разпитата от Варненския апелативен съд. Магистратите от върховния съд решиха, че нейните показания са от съществено значение за изхода на делото и поради тази причина тя трябва да бъде чута. На първа инстанция в Шуменския окръжен съд Галя не пожела да каже и думичка от страх. Единствено потвърди казаното от нея пред разследващите органи. Пред магистратите днес тя обясни , че продължава да се страхува за живота си. Въпреки това събра смелост и разказа, че вечерта преди разстрела на Рачев, подсъдимият Васил Костов отишъл в квартирата й в Шумен.

Към момента на убийството на следващият ден, тя била там. След това по настояване на Костов тръгнали светкавично за Варна, където видяла, че той се среща с убийците на Румен Рачев. Обясни в съда още, че била притискана от подсъдимия да си трае за всичко, на което е станала свидетел. Жената призна, че е чула и разгорите между физическите екзекутори и Костов по телефона, от които станало ясно за какво иде реч. Галя Бръмбашка категорично отрече пред съда твърденията, че е била притискана от полицията да свидетелства и приучавана какво да каже. Заяви, че нито един полицай не е упражнил спрямо нея какъвто и да е натиск и всичко, което разказва, лично го е преживяла. През цялото време в очите на Галя се четеше страх. Той се засили особено, когато въпроси започна да й задава лично Васил Костов. Въпреки това, тя не се отказа от нито едно от свидетелските показания, дадени от нея до този момент.
Утре процесът продължава с разпит на адвокат Пламен Луков, брата на Георги Вълев-Теньо, както и с брата на убития банкер Емил Кюлев-Юри.

Трима от групата „Килърите” имат доживотни присъди за убийствата на Петър Лупов и Румен Рачев. Това са Георги Вълев, Васил Костов и босът на бандата Петър Стоянов-Сумиста. Останалите им авери са с присъди от по няколко десетки години затвор.
Пуснатият на свобода член на престъпната банда Янко Попов-Туцо вече е платил гаранцията си от 30 000 лв. и днес той се яви на делото като свободен гражданин. Защо и той е изправен на подсъдимата скамейка можете да прочетете ТУК.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10516 |13.11.2015 Само във Фрог : Десетки сигнали подавал Устинов за заплахи и тормоз, полицията нехаела . 85| 39618 |04.11.2015 Първо във Фрог: Обезкървяването в МВР започна с нова заповед на Бъчварова . 3| 9696 |23.09.2015 Касапинът Скорчев, заклал жена си, се самоуби със стъкло . 11| 8243 |15.09.2015 Само във Фрог: По 1000 евро броят имигранти за фалшив паспорт с чип

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads