Френска кухня? Започнете от сиренето!
![.](/images/10-ti_noemvri/sirene-new.jpg)
Те са произведени от краве, козе и овче мляко, както и от комбинацията им. Във Франция се произвежда прочутото сирене бри.
Френските сирена са с двойна и тройна масленост. Двойната масленост е 60 процента, а за тройна се смята маслеността над 70 процента.
Белетуал е меко сирене с тройна масленост, то се намазва на хляб. Фромаж дьо мосю Фромаж е сирене с двойна масленост, което се произвежда от почти сто години в Нормандия.
Провансал също е сирене с тройна масленост, подправен с билки, чесънили зърна черен или бял пипер.
От комбинацията на сирената камембери бри се е появило вкусното сирене кабре, което е в правоъгълна форма. Фол амур е овално сирене, което по вкус напомня за бри.
Сен Бенуа е сирене, което се произвежда от обезмаслено краве мляко във вид на плосък диск. Готовото сирене е с цвят на слонова кост и много нежен вкус.
Сиренето Ливаро е с наситен пикантен вкус, кората му не се консумира. Пон Левек е едно от прочутите нормандски сирена. Неговата коричка също не се консумира.
Сиренето Банон се произвежда от козе мляко, то се продава, увито в листа от кестен, които са завързани с влакна от специална палма.
Рокфорът е кралят на всички сирена, както е известен във Франция. Това е най-известното синьо сиренев цял свят. Произвежда се от овче мляко в специални пещерив Южна Франция.
Моля, подкрепете ни.
![Visa](/theme/03/assets/img/pmcards/visa.png)
![Mastercard](/theme/03/assets/img/pmcards/mastercard.png)
![Visa-electron](/theme/03/assets/img/pmcards/visaelectron.png)
![Maestro](/theme/03/assets/img/pmcards/maestro.png)
![PayPal](/theme/03/assets/img/pmcards/paypal.png)
![Epay](/theme/03/assets/img/pmcards/epay.png)