Реклама / Ads
19| 5867 |25.11.2015 НОВИНИ

Награждават спасения руски пилот

.
Руският пилот, спасил се след взривяване на машината му
Щурманът капитан Константин Мурахтин, който оцеля след свалянето на неговия Су-24 на границата между Сирия и Турция, е един от най-добрите в руските ВВС, съобщава военният телевизионен канал „Звезда”.
 

По време на военното съревнование „Авиодартс” през юли 2014 г. роденият в Липецк летец и пилотът Станислав Гасанов са били признати за най-добрия екипаж на фронтови бомбардировач в страната. Като награда и двамата са получили джипове Land Rover Freelander, съобщи БТВ.

 

Изданието РБК прави своя проверка в социалните мрежи, от което става ясно, че мъж на име Константин Мурахтин е завършил висшето си военно образование в Челябинск, в момента е на 39 години и има син.

Вторият руски пилот на сваления Су-24 е живТой вече е на територията на руската база

 

Вчера пилотираният от него и командира подполоковник Олег Пешков бомбардировач Су-24М беше свален от турски изтребител. Според Анкара, машината е била предупредена на няколко пъти, че нарушава въздушното пространство на страната преди да бъде открит огън. Москва твърди, че нарушение няма и бомбардировачът е бил поразен в небето на Сирия.

 

На фона на дипломатическия скандал, дълго време не се знаеше каква е съдбата на пилотите. Тюркски отряд на сирийска територия обяви, че е убил и двамата, докато те висели на коланите на парашутите си. Появиха се и видео кадри с безжизненото тяло на мъж в пилотска униформа.

 

Междувременно Русия започна мащабна спасителна операция. В хода й вертолет Ми-8 беше повреден, а един морски пехотинец, Александр Позайнич, беше убит.

Обстоятелствата около сваления руски самолет все още се изясняватПо-рано туркменските сили в Сирия обвиха, че са застреляли двамата пилоти, след като се спуснали с парашути

 

Военният министър Сергей Шойгу обяви днес, че Константин Мурахтин е бил спасен около 3:40 часа тази нощ московско време след съвместна операция на руски и сирийски спецчасти.

 

Той ще получи Орден за проявено мъжество, какъвто президентският указ предвижда и за убития войник. Пилотът Пешков ще бъде отличен посмъртно със званието Герой на Руската федерация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5151 |25.11.2015 Спецчасти и "Хизбула" спасили руския летец . 6| 4739 |25.11.2015 ДПС и БСП с различен прочит за сваления руски самолет . 18| 4807 |25.11.2015 Категорично: Руският пилот спасен от сирийската армия . 30| 13524 |25.11.2015 Руските ракетни системи С-400 и С-300 прихващат турски самолети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads