Реклама / Ads
4| 5408 |25.11.2015 НОВИНИ

Атанасов: И на мен се е случвало да ме "опраскат"

.
Атанас Атанасов
Сега ще има множество спекулации от двете страни, взаимни обвинения и истината трудно ще излезе, заяви по БТВ ген. Атанас Атанасов по повод руския самолет. Преди 2-3 седмици имаше официално предупреждение от турска страна и заявление, че при подобни случаи ще се действа безотказно, което и стана, добави той.
 
Отрядът за борба с тероризма е много важен, но и цялата организация в сектора за сигурност е важна. Съветът за координация на целия сектор обаче още не е окомплектован, а това трябва да се случи, за да може службите да си обменят информация. Българският сектор за сигурност е хронично недофинансиран. Не са много парите за НСО, малко са за другите структури. Днес е важно технологичното ниво да е високо, коментира Атанасов.

Когато се приемаше закона за НСО, ние от РБ гласувахме по определени текстове против, но има приет закон и той трябва да се следва.

Контратерористичният център е създаден, но не знам дали функционира добре, добави той.

С нищо не помогнах на делото "Червеи". Когато избухна този скандал в пространството и казах, че ще направим проучване в Комисията, бях издирван в най-бързия порядък, за да ме предупредят да пазя следствена тайна. Разследването отиде към процедурни нарушения, а основното тежко съмнение беше за прилагане на СРС-та и източване на информационни масиви от МВР и не знам дали прокуратурата е предприела нещо в тази посока. Обвинени са този, който е искал разрешение и тези, които са го дали.

Безспорно е установено, че Касим Дал е подслушван, потвърди Атанасов. То е незаконно, наказани са служители, каза още той. Вчера, когато бях разпитван, прокуратурата упорстваше с въпроси аз откъде имам информация. Значение имат обстоятелствата. Прокуратурата системно има практиката да търси къртицата. Когато има надделяващ обществен интерес, не може да има тайна за съответната информация, припомни Атанасов европейската практика.

И на мен ми се е случвало да ме опраскат, но всички дела завършиха с фиаско. Филчев тогава викал Пенгезов и му предложил сделка - Пенгезов председател срещу Атанасов в затвора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8058 |19.11.2015 Атанасов: Хора в службите работят и за Догано-Пеевските сараи . 33| 5439 |14.11.2015 Ген. Атанасов: За 2 седмици САЩ и Европа могат да унищожат ИД, но не го правят . 15| 4971 |11.11.2015 Ген. Атанасов: Има нещо съмнително в стрелбата по Алексей Петров . 18| 7628 |06.11.2015 Ген. Атанасов: Министър Горанов провокира агресията на полицаите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads