Реклама / Ads
11| 8916 |27.11.2015 АКТУАЛНО

Пенсионирането на директори на училища в София продължава

.
Ваня Кастрева
Ваня Кастрева, заместник-министър на образованието, няма правомощия да прекратява и сключва трудови договори с учителите. Това каза самата тя пред bTV. Според нея тази информация е поднесена некомпетентно. Думите й са по повод обвиненията, че е започнала чистка на директори в столичните училища.
 
Вчера се появи информация, според която претекстът бил, че тези директори са навършили възраст за пенсиониране, което, всъщност, не е така за част от тях. Само в София предизвестие за пенсиониране по средата на учебната година, са получили 40 директора. Това е било разпоредено от МОН на ръководителите на инспекторатите по образование, вече преименувани на регионални управления на образованието. 28-те управления са структури, подчинени на министъра на образованието. Сред тях са и директори на едни от най-силните училища, не само в столицата, а и в цялата страна и това е видно не само по доброто им управление и чувствително подобрената материална база, а и по челните резултати на учениците им на националните външни оценявания и последващата реализация на тези млади хора.

По този повод учителите от 73 СОУ "Владислав Граматик" скочиха в защита на директорката си - Стела Запрянова. "Откъде учителите имат тази информация? Предизвестие за уволнение на директорката Запрянова на 73 СОУ "Владислав Граматик" . Кастрева посочи, че според тяхната информация това е невярна. От своя страна Кастрева отправи риторичен въпрос - дали въпросната директорка е предупредила учителите, които е пенсионирала, след поемане на поста си. Тя добави, че това е един от начините да се даде път на младите.

По думите на учителите има информация от самата директорка, както и че ще бъдат уволнение на 40 директора на учители само в София. Те са притеснени дали хората, които ще бъдат назначени, ще са толкова компетентни. Подобен бе и случаят с новите учебни планове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5665 |03.09.2015 Я. Стоилов към ГЕРБ: Цакате българина ако финансирате частни училища . 18| 12198 |24.04.2015 Само във Фрог: Кадрови маратон в МВР-сменят областните директори . 8| 6119 |23.10.2014 Директорите на КТБ : Капиталът на банката все още е положителен . 10| 8332 |29.07.2014 Сигнали до прокуратурата и БНБ за разкриване на банкова тайна внесоха директори на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads