Реклама / Ads
18| 11124 |27.11.2015 НОВИНИ

Т. Дончева: Чрез Пеевски ДПС упражнява контрол върху ВСС

.
Татяна Дончева
Поръчки са идвали от кабинета на Борисов и на Пеевски. Трябва да гледаме на тази сага с Ченалова и Янева, като на продължение на филма „Кой”. Идеята е да има контрол върху ВСС и да се осъществи дирижиране на магистрати. Ченалова е първият човек, който назовава гласно какво се случва. Тя прави самопризнания от позицията на човек, притиснат в ъгъла, опраскан по грозен начин. Това коментира Татяна Дончева в „Лице в лице”.
 

Скандалът с гнилите ябълки и с КТБ е въпрос на опраскване. Янева и Ченалова не са прости женички – те са хора, които дълго са се борили за мястото, те не са манекенки, на които им правят подарък. Няма да допуснат да бъдат хвълерни на кучетата, убедена е Дончева.

 

Има много факти за обвързаността на Пеевски и Борисов със СГС. Отначало не тръгнаха да опраскват Янева, а когато Европа реагира. Според тях, съдебната система работи добре, когато се изпълни дадена поръчка добре.

Не може този ВСС да бъде решаващ орган, като се знае, че и той е в кюпа. Как така някой от тях има контакти с Борисов?! ,  възмущава се Дончева.

 

Делата на Цветанов са скандални. Ще се види срещу какви факти е бил оправдан и срещу кого! Плевнелиев трябва да направи нещо, само той не е замесен в скандала. Да инициира проверка, ако не знае как - да направи консултации в Брюксел.

 

Според Дончева, чрез Пеевски ДПС упражнява контрол върху Висшия съдебен съвет, назначава магистрати на ключови позиции и после дирижира техните действия. Тя допълни, че ДПС има план от 2003 г. как се слагат хора по етажите на съдебната власт. Ченалова я местят от Стара Загора в София, след като е била проучена.  Ако съдия работи в системата без протекции, той няма да се развива. За да върви нагоре, му се поставят условия. Или се съгласява, или не мърда от положението си. 

 

На върха на държавата сложиха теляците, бодигардите и масажистите. Живеем в момента в такъв период.  Затъваме в блатото, ако не спрем това, алармира Дончева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5705 |27.11.2015 Местан за записите: Манджа, поръсена с лют пипер-Пеевски и прицел-Борисов . 28| 8090 |27.11.2015 Ченалова: Пеевски е говорил с Борисов и Цацаров за Янева . 23| 16031 |26.11.2015 Пеевски, Цацаров и др. в папка за корупция при Юнкер . 8| 7669 |25.11.2015 Фенове искат проверка на "Левски", Пеевски казал да ги наритат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads