Реклама / Ads
3| 7558 |29.11.2015 НОВИНИ

Родителите на Вероника и Яна: Защо убийците обезобразиха децата ни!

.
Трайчо Трайков
Семействата на убитите Вероника Здравкова и Яна Кръстева искат извършителите да получат възможно най-тежките присъди.
 

Смазан от болка, бащата на студентката Вероника Трайчо  Трайков заяви по НТВ :  При тези съкратени процедури на делото останаха  много неизяснени въпроси. Един от тях е какво намери убиецът Илиян Здравков в детето ми?  Какво го предизвика, за да направи така, че да не прилича на човек. При тези съкратени дела много от убийците се измъкват. Ние искахме доживотен затвор без право на замяна. Сега той обжалва. Може да падне присъдата. Сол в раната е едно изказване на адвоката, който каза, че има голяма присъда за клиента му-30 години затвор.  Дразнещото е, че спомена, че Илиян Здравков е бил травмиран , имал психично разстройство. В затвора можел да извърши същото, което направил с Вероника. Искал психолог, за да се поправи. Той какво иска?! Искаме законът да се промени. За да няма други Вероники  и Яни, чрез които разни убийци да се отървават от правосъдие. Вървят две петиции. Подкрепиха ни наши съграждани, кметът, които се отзоваха, когато стана инцидента. Ние с Явор, бащата на Яна, в седмицата по един път се чуваме. Говорим си да приобщим пострадалите като нас и да се борим срещу такива несправедливости, допълни почерненият баща.

 

Явор Кръстев също се включи в разговора от село Хърлец . Трайчо , здравей брат! Беше постигната някаква справедливост при доживотната присъда, но ние искаме смъртна присъда. Има 100 процента доказателство, че той е убиеца /б. а Николай Русинов-Чеци /. Няма вече да го нарека по име. След обжалване от негова страна, САС  го призна за виновен, но се аргументира, че смъртта не е била по достатъчно жесток начин. А детето  ми имаше разкъсан далак, ляво откъснато ухо, оченцето  й беше  извън орбита. Това не е ли жестокост?! Как може да не бъде садизъм , ако далакът  е разкъсан . Като видях детето си в съдебна медицина, мен ме беше страх да го погледна. Разпоредих ковчега да бъде разкован. Не разбрах защо съдът му даде 19 години, това е помилване. Да го пуснат, тогава. Единственото спасение е да се върне смъртната присъда. Няма седмица без убийства на невинни хора в тази страна. Преди месец един възрастен човек беше убит с чук от две циганчета. Един от тях е на свобода, защото бил малолетен. Съдиите от ВСК  също имат деца. Не го пожелавам на никого това, което ми се случи,  но никой не е застрахован, заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4442 |28.11.2015 Калфин: Трябва да изградим среда, така че всички деца да растат при родителите си . 19| 6739 |28.11.2015 М. Димитров: Р. Овчаров е представител на властта в Лукойл и ние се чудим защо се саботират проекти . 1| 4058 |25.11.2015 Миков: Държавата я е страх от родителите на болни деца . 49| 11396 |24.11.2015 Дойче веле: Защо Турция свали руския бомбардировач?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads