Реклама / Ads
3| 5722 |02.12.2015 КРИМИНАЛНО

Приятел на убития Георги: В СДВР ми задаваха глупави въпроси

.
Константин-приятел на Георги
Три пъти са ме извикали там в СДВР. Зададоха ми възможно най-глупавите въпроси. Това заяви в сутрешния блок на бТВ един от най-добрите приятели на убития преди половин година в Борисовата градина Георги – Константин.
 
„Питаха ме къде е излизал, какво е правил, имал ли е врагове. После ме питаха възможно ли е стар приятел да го е направил. За последно ме извикаха август, оттогава нищо“, спомня си момчето.

„Говореше се, че бил хулиган, че бил от агитки, че било спор за момиче. Всъщност те не работеха напълно по случая, за да го намерят тоя човек. Той вече може да е на другия край на света“, ядосва се приятелят на Георги. Константин не разпознава момчето, чийто снимки бяха разпространени под претекст, че е предполагаем убиец. Няма представа и какъв би бил възможният мотив за убийството на приятеля му. На 31 октомври Георги е трябвало да стане на 16 години. На рождения му ден Константин и други близки приятели на Георги отишли на гроба на убитото момче. „Направихме графит на мястото, където беше убит в Борисовата градина. Има и един паметник там“, допълва Константин.

Константин е син на режисьора Мирослав Паскалев-Зорец, който също направи коментар на събитията. „Вие изненадвате ли се? (че убиецът не е разкрит, б.р.) Това дете беше рядко добро, възпитано, ученолюбиво, нямаше врагове, нямаше с кого да се кара. Много трудно може да бъде намерен убиецът му, ако въобще някога го намерят“, на мнение е той. МВР е един разграден двор. Натискат се разследващи да не разследват определени хора, подчерта Зорец. „Със сина ми са съученици от деца – от 2 клас. Идвало е детето вкъщи. Ужасно...“, отбеляза той. Зорец е възмутен от, по думите му, „разни сайтчета“, които в стремежа си да се докопат до информация действали „абсолютно непрофесионално“. Следели и причаквали децата пред училище. „Държавата нехае за децата и не просто нехае, тя е вредна“, категоричен бе режисьорът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5424 |29.11.2015 Обвиниха 33-годишен мъж за убийството на Мартин от Повеляново . 0| 4687 |29.11.2015 Хванаха имигранти в румънски ТИР . 0| 4938 |29.11.2015 Един загина и трима са ранени при катастрофа между Розово и Бузовград . 4| 4985 |29.11.2015 Склад за нелегални цигари спипаха в Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads