Реклама / Ads
3| 5452 |02.12.2015 НОВИНИ

Скандал в БЛС! Искат оставката на д-р Грозев

.
д-р Венцислав Грозев
Чашата на търпението в БЛС преля след поредното самоуправство на председателя на организацията д-р Венцислав Грозев и се появиха първите искания за оставка на медика. Инициативата за отстраняване на шефа поде зам.–председателят на контролната комисия д-р Георги Тодоров. Конкретният повод бе тайно подписаният от Грозев меморандум за лекарствата, за който Фрог нюз вече писа.
 

Пред медията ни д-р Тодоров посочва редица основания да си тръгне д-р Грозев.

 

1. Невъзможност да се защитят и отстоят пред законодателната и изпълнителната власт исканията от декларацията на СЪБОРА ни.

Доказателството: Приетите в пленарна зала промени в ЗБНЗОК в едно с промените в ЗЗО, никой не ни е обърнал даже внимание на декларацията.

2. Писмата му до НС на Р. България, в които твърди , че БЛС е съгласен да има промяна в сроковете за подписване на НРД 2016, което е в пряко противоречие с декларацията ни.

3. Противоуставните му действия, с искания до РК на БЛС да му гласуват мандат за преговори.

4. Подписване на меморандум на 01.12.2015 г., за което няма нито решение на УС на БЛС нито от събор, но с него отваря врата, както Райчинов през 2010, да се ползват вноските на Българите, както намери за добре, изпълнителната власт

5. С подписването на меморандума, д-р Грозев, доказа, че няма за него значение, че представлява колективен орган, като УС на БЛС. Никой от УС на БЛС, днес не знаеше за действието му.

 

Д-р Тодоров е категоричен, че подписаният меморандум може да обърне колата в родното здравеопазване, така както направи преди 5 години д-р Цветан Райчинов: „Чрез меморандум с властта, той даде около 2 милиарда лева на правителството, после го скъса, но това не попречи да се използват  по-късно за нещо друго тези средства. Остана само горчивината как са взели парите на хората, с подписа на председателя на УС на БЛС. Използваха ги за друго, а не за това, за което са ги събрали. На 01.12.2015 г. на частен форум, в чиста акция на Връзки с обществеността – чист ПР, председателят на УС на БЛС, подписа Меморандум за нов здравен договор, без санкция на УС на БЛС, без решение на Събор. Райчинов предаде близо 2 милиарда просто ей така, и стана извинение за усвояването им. Днес, Венцислав Грозев подписа меморандум, за бъдещето усвояване на средствата от вноски за лекарства-първо, за нас, ако остане.  Извинението му е, може би – Меморандума е намерение. Не, не е намерение, той развързва ръцете на управляващите да харчат за лекарства с “приемлива крива” за лекарства. Явно е забравил председателят на УС на БЛС, че финансовата  три годишна програма е предвидила едва до, 1% нарастване на средствата за здравеопазване, независимо от растежа на икономиката ни. С две думи за лекарства първо, после за лекарите и за лечебните заведения. Резултата е ясен”, коментира д-р Тодоров.

 

"Благодарение на д-р Грозев Народното събрание прие почти в пълен обем предложените от НС на НЗОК промени в ЗЗО и изхвърли БЛС, от каквито и да е преговори и даже право на мнение за развитието на здравеопазването в Р. България. НС на НЗОК, няма права, за да предлага промени в други закони. Това Събора на БЛС констатира, като констиуциононесъобразни предложения и прие декларация за това. Ние, представителите на българските лекари, приехме, че не може да се променят закони през преходни и заключителни разпоредби, в частност ЗЗО, през предложението фигуриращо в ЗБНЗОК. Ние приехме, че сроковете за подписване на НРД, не може да се променят чрез предложените промени в ЗЗО , чрез преходни и заключителни разпоредби. Председателят на БЛС, д-р В. Грозев не успя да защити тази позиция пред законодателната  и изпълнителната власт", подчерта д-р Тодоров.

 

Вижте повече за меморандума, подписан от д-р Грозев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10223 |01.12.2015 Фрог око: Грудев пак лъже, оставката му ще спаси земеделието . 4| 5321 |30.11.2015 Цацаров си измива ръцете с Конституцията за скандала „Яневагейт” . 4| 4888 |30.11.2015 Съдии: Скандалът със записите с Ченалова и Янева да се разнищи . 9| 4424 |27.11.2015 ДСБ искат обща позиция от РБ за скандала в правосъдието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads