К. Парамов: Еврокомисията насърчава крадците в България

79

|

5824

|16.02.2009
К. Парамов: Еврокомисията насърчава крадците в България

Бившият български депутат Кольо Парамов написа открито писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу във връзка с последния доклад за нашата страна.


 

Всички в България  научихме за тъй дълго очакваното писмо на ЕС, с което страната ни трябваше да бъде оценена на полугодието. Вие оглавявате ЕК и в качеството си на такъв отговаряте за цялостната й дейност. Като бивш депутат в българския парламент искам остро да реагирам срещу мъглявите констатации в този шестраничен официален документ, и го правя с настоящия текст до Вас.
Г-Барозу, очаквахме това писмо с нескрит интерес, бяхме сигурни, че отразеното в него ще бъде плод на анализ и реализъм. Но то пристигна и стана свидетелство за реален песимизъм. Защото съдържанието му ни диктува следния извод: ЕК чрез този, бих казал парадоксален документ, насърчава крадците в България и днешното, възможно най-крадливо, правителстно, ръководено от премиера Станишев.
На нас, българите, за сетен път ни се дава да разберем, че стабилността на Европа не зависи от въжделенията на българския народ, а от някакви си колосани рамки на определеното статукво. Нещо подобно се е случило през ноември 1204 г., когато Европа в лицето на папа Инокентий III с половин уста признавава Калоян за цар, но се опитва да му наложи допълнителни целесъобразни ограничения.
След като България вече е подписала унията си с Брюксел и ЕС е признал и приел страната ни за пълноправен член на европейското семейство, не е редно интересите на българския народ да се накърняват заради подозрителни геополитически интереси и договорки зад неговия гръб.
Тонът и тексът на писмото Ви ме кара да мисля, че ЕК рязко, на 180 градуса е обърнала позицията си днешното правителство, което всеки месец се разтриса от нови финансови злоупотреби, непрекъснати корупционни афери и тотално безнадежна неспособност да се самопречисти и разграничи от тях.
След последното Ви писмо обаче осъзнаваме, че колкото народът ни да се стреми страната ни да се докаже като демократичен и равнопоставен член на ЕС, толкова по-неочаквано за нас, се оказваме рамкирани в предварително решени, без наше съгласие, псевдоевропейски приоритети. Да, наистина, евроскептицизмът ни е голям, но с новото Ви псевдобронамерено към народа ни писмо, той не само ще се укрепи недоверието си към европейските институции, но ще се разрастне още повече сред най-недоволните обществени среди. Трябва добре да осъзнаете реалностите, защото утре от тях ще произтече доста странното бъдеще на България, което силно ще ви изненада, макар да сме  редовен член на ЕС. Вие бяхте решили „да изрежете из дъно” тумора на корупцията у нас. Но според поредното Ви писмо отново захранвате със „спокоствие” и със „стабилност” положението на крадците, които ни управляват.
Уважаеми г-н Барозу,
Олигархията у нас е поставила под жалка зависимост държавната власт. Днес нямаме държавност, имаме фукционираща олигархия от най-елементарен тип, гарнирана с прокажен, фалшив и неграмотен политическа елит. И президент, и премиер, и парламент, и цялата върхушка работи всекидневно за целите и ангажименните на българската олигархия. Главният прокурор и подчинените му се лутат в безсилието си, съдът и следствието са зависими от предложените им изходни производства и повърхностни дела. Националната следствена служба от години на ред е в летаргия, а полицейското разследване е партизирано, зависимо и компроментирано от лица като бившия вътрешен министър Румен Петков и партийните му ортаци. А ЕС с новото си писмо казва:”Да!” на властващата демагогия.  Защо г-н Барозу? Защо Вашата комисия дава индулгенция на премиера Станишев? Защо давате индулгенция на бездарното му управление, което опетни за пореден път името на България пред света като най-корумпираната държава? И с безволието си лиши страната ни от няколко стотин милиона евро от еврофондовете?
Ще Ви споделя нещо, което едва ли знаете – бил съм член на БСП и много добре познавам моделите й на вътрешно възпроизводство, познавам как става подбора и издигането на кадрите й, познавам ги като психопортрет, като типаж, като нравственост и последователност. И не на последно място като склонност и готовност за далавери, за частен капитализъм за сметка на държавния бюджет. 
Такова е и днешното обкръжение на премиера Станишев, в неговата компания са все истински наследници на тоталитарната върхушка, управляваща при Тодор Живков. И през 1991 г., и днес, през 2009 г., те успяват умело да се възползват да крадат като за последно. А още по-умело успяват да заблуждават и залъгват клетите маси на мизерстващите пенсионери, но не само тях, а и хора реалисти като Вас. Поне така изглежда от писмото Ви.
Нима не виждате или вече не искате да видите истината за днешното разлагащо се от коруция управление? Оценките Ви в това писмо са толкова сдържани, че ми дават повод да си мисля, че ЕС и ЕК на практика подкрепят кабинета на Сергей Станишев и със захаросаната си оценка негласно му дават шанс и за втори управленски мандат.  За нас, българите, които живеем и работим в България, а не в останалите страни на ЕС, пределно ни е ясна персоналната вина и личната отговорност на днешния министър-председател. Той иначе, най-вероятно, ви е много симпатичен, най-вече защото е млад и винаги приветливо усмихнат.
С Вашето безлично и необичайно сдържано писмо, Вие помагате на тези, които се надсмиват над българския народ, че никой не е в състояние да ги свали от управлението, че никой не може да ограничи размерите на огромните им злоупотреби с поверената им власт.
Г-н Барозу,
Управляващата клика, така наречената „тройна коалиция”, по най-вулгарен начин доказа своята крадливост, наследствена, но и последователно осъвременявана като методи, прийоми и схеми за източване на обществени средства.  Днес България се нуждае от друг вид управление. От управлението на другата България, на новата България, членуваща в ЕС. А не от безконтролната власт на лица, свъзани със сенките на тоталитарното минало, и такива като Ахмед Доган, чията партия е обръч от фирми и се явява мандатоносител на най-крадливата коалицията. Благодарение на това управление обществената оценка в световните медии за родината ми и за нацията ми са повече от отрицателни, направо трагични. В семейството на ЕС ние сме най-бедната и най-корумпираната страна. Едновременно с това се забравя, че името на България идва от най-дълбока древност, че националната ни култура по своята уникалност е сред водещите в световната цивилизация. Забравя се и историческото й значение за развитието на европейската културна среда и за съхраняването на истинските христянски ценности в рамките на Стария континент.
Затова приемам като абсурна оценката на Вашата комисия, с която в прав текст обезкуражавате всички читави българи, надяващи се, че нова България ще бъде управлявана по нов, европейски начин. Вместо това в писмото Ви те съзират опит да ни напъхате отново в чувала на Станишев и крадците около него.
Всъщност, знаете ли кой е Сергей Станишев, уважаеми г-н Барозу? Познавате ли неговите възможности и влечения? Преброили ли сте колко години трудов стаж има този ухилен човек ? Колко отгледани деца има този държавен мъж?
Защо Вие и комисията Ви залагате бъдещето на България на водача на една престъпна коалиция, която вече доказа на какво не е способна – да управлява честно, прозрачно, демократично, а не олигархично, чрез картелни кланове, с раздаване под масата на държавни поръчки, чрез чудовищни далавери с държавния резерв, чрез пладнешко грабене от държавния бюджет, чрез фалшиви фактури за износ, чрез връщане на колосални суми от ДДС и светкавичното им изпращане в прословутите офшорки. Ето затова твърдя, че Вашето последно писмо сее песимизъм сред българските избиратели, за които подкрепата на Брюксел е единствената
надежда в неравностойната ни битката с окопиралите се във властта убийци. Да, убийци, умъртвяващи всекидневно доверието в демократичните принципи. Унищожаващи с действията си надеждата и смисъла да въведем и у нас правов ред и порядък, каквито властват в страните с по-стара демокрация.
Убеден съм, че нищо ново не Ви казвам като информация, защото Вие знаете всичко за днешна България, но сега, незнайно защо, премълчавате истинското положение на нещата.
Вие отлично знаете ,че няма никаква видима или невидима промяна в правораздаването. Знаете, че на практика няма никави съвместни работни групи между прокуратурата и МВР. Последната разследваща група по делото на "Софийски имоти", за щети над един милиард лева, бе изтеглена в неизвестността от вътрешния министър. Но в писмото отчитате друго. Там пише, че общите разследващи екипи работят. Това не е вярно. Никой от Вътрешно министерство не е пряко обвързан в екип с прокуратурата, по никое дело, и това у нас го знаят даже хлапетата.  Ако все пак Вие и Вашата комисия успеете да задействате идеята за тези съвместни екипи на МВР и Главна прокуратура, до един месец и нещо поне на 20-тина депутати трябва да им бъде отнет имунитета, за да бъдат задържани под арест. Но това би насочило бъдещите парламентарни избори в друга насока. И затова няма да се случи.
Накъде гледа Брюксел,  това ли истинското лице на ЕС?
Отговорът е, може би, другаде: източните граници на Европа са по-важни от днешното статукво в България. Още повече, че статуквото се характеризира от страха пред силните на деня, от тяхната безнаказаност и недосегаемост, от тяхната убеденост, че разполагат с достатъчно голямо финансиране и властови механизми, за управляват още един мандат. Сега към подкрепата им от местната олигархия, от огромните печалби от сивата ни иконимика, от контрабандата и търговията с дрога и млада плът, от контрола над организираната ни престъпност, се прибавя и негласната поддръжка от страна на ЕС.
Уважаеми г-н Барозу,
Не желая да правя отрицателна рецензия на последното Ви писмо – не това е моята цел. Приемете искреното ми уважение към Вас и Вашите порядъчни усилия да дадете тлъсък в развитието на България, да може най-сетне и в нея да се води истинска национално отговорна политика, проповядваща и спазващи европейските демократични ценности. Но в същото време искам сериозно да подчертая, че Вашето писмо, това на ЕК, се посрещна с голямо разочароване от извън правителствените и извън олигархичните среди. То бе очаквано с голям интерес, но е лъжливо, лицемерно и зле прикриващо подкрепа Ви за политическото, икономическото и социално статукво у нас. Заявявам Ви го най-честно. Вашето писмо не отговаря на адекватните очаквания на „другите” българи, на „другия” политически елит, който не просто е убеден в предимствата на правовата държава, на демокрацията и пазарното стопанство, но е и достатъчно почтен, некрадлив и подготвен в експертно отношение за да управлява достойно, по европейски, а не по азиатски древната ни държава.
Искам да завърша това мое обръщение към Вас с един съвсем пресен пример от родната политическа действителност, който по парадоксален начин се свързва с истинския прочит на Вашето писмо. След като медиите ни огласиха и публикуваха текста с европейските оценки за сътоянето на страната ни, то стана централна тема и на телевизионен дебат, пореден по БНТ. Ето как писмото Ви бе разтълкувано от управляващите в лицето на г-н Антон Кутев, младото гуро на БСП. Пред милионната зрителска аудитория той заяви следното:”За България това е най-доброто българско правителство!” Изпитвам огромни угризения, срам и съжаление, че точно четвърт век от моя живот съм обслужвал интересите на бившата си партия. Днес тази партия стигна до там, че се осланя на публичните изяви на един манифактурист на долно бельо, какъвто е  г-н Кутев,  но е и от най-близките партийни приятели на премиера Станишев.
Оценката му за съдържанието на писмото Ви е ясна - това било най-доброто българско правителство.
 И Вие ли, г-н Барозу, сте на същото мнение? Питам Ви директно, не толкова, защото искам лично да чуя Вашия откровен отговор, а за да го чуе цяла България!

Кольо Парамов,
София

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

BGost
Браво , точно , ясно и без заобикалки. напълно подкрепям изложеното по горе. с едно малко допълнение че г-н Барозу е от братството на масоните, също като повечето управляващи в Бг , затова не очаквайте нещо критично от него
И когато протестиращите са по-малко от гълбите пред Парламента, за какво да говорим!Всичко, което ме вълнува е написано от К. Парамов в откритото писмо. Сега ще почакаме и след два-три месеца напускаме един по един държавата и я оставяме на тези, които са доволни. Повече няма да дам една стотинка за данъци. ДДС-та БСП-та ДПС-та писна ме да работя за тях, а на мен студената баничка от фурната.
Dojiwqhme
Доживяхме!!!!!Браво!Браво!Парамов!Комплименти!!!Ясно, точно, безкомпромисно, честно!!!!!Право куме , та в очи!!!ЕЕЕххх Барозу:)
Евала
Евала много добре казано само дето кел файда
аз
Само комуняга може да шиба най- сладко шибаните комуняги
Georgi Kotev
BRAVO!
Евросъюза няма да дойде да гласува вместо нас!Какво да направи?
WWW
КАКТО ВИНАГИ - ПЕРФЕКТНА СТАТИЯ . КОГА ТАКИВА ХОРА КАТО ПАРАМОВ ЩЕ ВЛЕЗЯТ В УПРАВЛЕНИЕТО ?
Жител на BG
Подкрепям напълно и се възхищавам! Само че една птичка пролет не прави!. . . А и отговорът, пък бил той и на Барозу едва ли ще промени нещо - трябва ние да си го променим скапаното крадливо настояще, забулено в розови обещания, за да ни остане поне мизерен шанс за бъдеще. Съжалявам, днес дъщеря ми съобщи, че не и се живее тук и е решила да емигрира. . . Така ще продължи докато медии, политици и държавници продължават да говорят за 'тази държава'. . .
гост
Наистина 'БРАВО';искрено се надявам, отчитайки болката и разочарованието, да не е послание на ГЕРБ
БРАВО
Възхитен съм от това писмо, поздравления за Кольо Парамов
123
Браво Кольо, браво Парамов! Браво български орел!
talkinghead
Не трябва да се забравя, че той е бил висок ранг в ДС повече от 30 г. А бивш негър и бивше ченге няма.
ogi
Да испрати копие на това писмо и на СерГей , който остана доволен от доклада на Баросо. . . . . . .
Горянин
Всико е вярно др. Парамов. Не разбрах само от кога прогледнахте. Не знам дали не сте от следващия ешалон (ескадрон) на столетницата. Знам че вашата Партия никога не се е отървавала от свой кадър преди неговия заместник да е готов. Не знам дали не сте следващата гласоуловка. А за материала ще напомня , че не ЕК ни е наложила тройната коалиция и всичко каквото е Републиката ни.
китаец
Много силно! Браво! Всички си го мислим!
Прекалено мек е Парамов към Барозу. На теи от ЕС трябва и ние да напишем писма, ама гневни, истински, без заобикалки, защото те провеждат същата политика като комунистите и сие: наужким се заканват, после 'прощават', дават 'оюе един шанс', Това не ви ли прилича на лошо възпитание на дете? Който има деца знае, че такова отношение е НАЙ-ЛОШОТО! Или ще изискваш това, което трябва, или ще го лишаваш от всичко, което на него му се иска! Само така и ние ще оправим. Но тук се намесва лицемерната политика:нали трябва да плащаме вноската си, а тя е добре дошла за ЕС! Ааа, дойдохме си на думата: келепиреца на Байганьо хареса и на ония! Моркова и тоягата - дресираните животни, които са зависими и от двете! Това е. От нас зависи, българи! Нито Барозу, нито Обама, нито Путин ще милеят за нас! НА ИЗБОРИ ДО ЕДИН!
Н.Петров
Защо ли К. Парамов си мисли, че на Барозо не му е ясна хавата?!Ами, с кого у нас ЕС да прави ЕС-политика?
daka
Да напишем всички песма на Барозо! Добре казано и истина! Къде могат да се пращат писма до ЕК по електронен път, някой знае ли?
В.Гюров
КРАДЛИВ ДОЛЕН РОДООТСТЪПНИК
Ь
браво все още в тая държава има хора от майка родени не като тези урудливи копелета дето управляват сега , евала на тоя човек а на управленците пожелевам да им се случи най- най лошото което не си мислат педалите мръсни
Отлично !
Достоен мъж!
Къри
Прочетох всички коментари. Енергията е отишла в грешна посока. Нали знаете, че становището на ЕС има препоръчителен характер. Нищо по-вече. Впечатлението от писмото е:ЕС е виновен за всичко. Къде гледат та не ни оправят. Лоши хора които помагат на комунистите. ЕС не може да изземе функциите на парламент и правителство. Иначе за каква демокрация говорим. Вината си е само наша. Голяма част от нашия народ е продукт на социализма. Дълги години лъган, как да повярва, че неговото мнение има значение.
Трънчо
Порения клапан за изпускане на напрежението(парата). Казано, речено ама си стои неотсечено. Тука иска секира, голяма и остра, та всичко сухо и гнило да се изчисти.
SS
Много добра статия на г-н Паръмов. Споделям напълно неговите виждания за кликата , която ни управлява.
Deutscher
Стига мрънкане и блеене. Не е работа на ЕС да оправя България. Автора да се обърне към българския народ щом смята, че народа=стадото заслужава по-добър живот. Помогни си сам, после ще ти помогне и господ!
Бол
Писмото на К. Парамов(когото много уважавам)е удар в празно пространство. Това е стрелба с халосни патрони в нищото. Г-н Барозу дори няма да го прочете и едва ли ще му го покажат чиновниците от кабинета му. Така и отговор няма да има(затова надежда всяка оставете). Доказателство за моят песимизъм ще бъдат следващите избори. Ще видите в новият парламент същите стари омразни муцуни да ни се хилят(пак прецакахме електората-народа).
От правешка лакавица до Бол
Едва ли Барозу няма да се информира за това писмо. Много се лъжете, че в ЕС нямат механизми за проверка по техни писма и писма-отговор на същите писма. Затова ЕС са в челната тройка на света. Общественият натиск в БГ става все по-голям и отнякъде циреят няма начин да не се спука.
Николай
Перфектно написано! Но какво от това - на протестите ходят 200 човека :(
3х3
Парамов, Парамов не народ/човек/, а мърша си ти. Нямам думи. Боже пази България от такива не реализирани изчадия.
v es
Дали Барозу ще прочете това писмо? Тези от ЕС се интересуват доколко в дадена страна се подкрепят партиите -посестрими. Но много ми хареса написаното от Кольо Парамов. Той е назовавал всичко с истинските им имена. Браво!
Бол до правешка лакавица
Докато циреят се спука(вече 20 години и оше колко) човека ще е умрял. Общественият натиск е имагинерно понятие-това е корен-квадратен от -1. Апропо -що е това правешка лакавица.
moriak
Aйде бе стига с тия тънки комунистически номера!На нас ли пак?Няма да се учудя ако някой друг стар комунист като тоя седне да пише писмо до новия американски президент или до кой знае още кого!ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВА-НИКОГА!А пък на тоя Барозу знаете ли колко му пука за нас, горкичкия, чак не може да спи нощем, а физиономията му ми прилича на дърт алкохолик!
В колко ли кошчета за отпадъци отиват тези писма? Та те знаят господата всичко! Сега на ЕС ли ще чакаме да помага? Ама че сме глупави! Я се подготвяйте за изборите! И си отваряйте очите на 10, че може и повече да закъсаме!
НИКОГА НЕ СЛУШАЙТЕ ДУМИТЕ НА КОМУНИСИТЕ, ИЛИ БИВШИ ТАКИВА - ГЛЕДАЙТЕ ДЕЛАТА. ВСЕКИ МОЖЕ КРАСИВО ДА ПЛЮЕ, В СЛУЧАЯ Е УМЕСТНО, НО ПИТАТЕ ЛИ СЕ ЗАЩО ПЛЮЕ ПО 'СВОИТЕ', СЛРД КАТО Е БИЛ 25 ГОДИНИ КОМУНИСТ И ЧЕНГЕ НА ДС??? И ГОЦЕ, ГОВОРЕШЕ СМИРЕНО, ПРЕЗ 1-вия СИ МАНДАТ, НАЛИ? ПИСМОТО Е ДОБРЕ ФОРМУЛИРАНО, НО ЛИЧНО АЗ НЕ ВЯРВАМ НА КОМУНИСТ!
РЕПЛИКА
За какви протестиращи говорите? Когато пенсионерите протестираха мирно и кротко 9 (ДЕВЕТ) месеца някой чу ли ги? Оправиха ли им положението с нещо? Когато учителите се събраха от цяла България и протестираха мирно и кротко някой чу ли ги? Съкратиха ги половината!?!?!? Кой още не протестира мирно и кротко и каква полза от това? Най-глупавото нещо е твърдението, че не бивало да се политизира протестът! Хахахаха! Протестирайюте си тогава и Господ да ви е на помощ!
демократ
Подкрепям напълно изказването на г-н Парамов!Той е прав вижте обкръжението на СерГей. Контрабандиста Добрев, Престъпницата -приватизаторка Корнелиия Нинова, измамника Р. Овч. и другу видни червени боклуци. Това е жалко за нашия народ такива престъпници да са начело на държавата!
AВЛИГА
Боже! Доживях, Боже, да видя достоен съвременен българсли мъж!Г-н Парамов, с най-голямо уважение към Вас!
НАДо
JAZZ FM
.dru
Забелязахте ли как се раздвижи дежурната агитка на управляващите (Гост, moriak, 3х3, В. Гюров)? А всъщност Кольо Парамов е свестен мъж и направи това, което трябваше дя направи!
Vazov
Това горното е като Мунчо пише писмо на Дядо Иван да го освободи. Уви, г-н Пръмов, ЕС не може да свърши работата на българските избиратели. И ако 'материалът' не може сам да се справи, мястото на територията просто не е в ЕС. Няма механизъм по който ЕС да поеме управлението на 'държавата BG'. Това все пак е съюз на демокрации. Това което могат да направят е да ни изгонят. Но и това няма да промени положението.
НАДо
Механизъм - дават по 10 бона евро на всеки членувал в бекапето и 'модерната' и ги помолват да отидат при дрогара фидел без връщок!Там хем ще си отживеят, хем няма да пречат на Народа!
Imigrant
Vsichki, koito iskat normalen jivot, trjabva da se mahat kolkoto moje po-skoro ot taja dupka Bulgaria. Ot 10-ki godini ne e imalo jivot vav BG. Njama i da ima. Mahaite se dokato ste mladi. Nedejte da hranite drisljovcite, koito nikoga ne se svarshvat. Sinovete na chervenata mafia se varnaha ot sveta za da prodaljat grabeneto na bashtite si - Stanishevci, Velchevci, Dobrevci, Jivkovci, Dobrevci - vse dostojni naslednici. . . Mladi sa i shte pogrebat dosta narod. . .
До .dru
Агитката на управляващите си ТИ!!! Не ни заблуждавай!!! Браво на Гост, moriak, 3х3, В. Гюров. Казали са го от ясно по-ясно!
Боби
Моите уважения и симпатии!Г-н Парамов хвърли обувка по др. Станишев и Сие. Кой ще е следващият достоен представител на българската журналистика?
златоград
когато бивщ случаен политик прави оценки на днешното държавно ръководство, следва да прави това пред огледало и ако не се изчерви значи морала и нравствеността му са духовно непресъщи. понеже напоследък често по медиите съветваш държавните мъже и въвеждаш в заблуждение читателя-дай отговор на следните въпроси: КОИ СА ПРИЧИНИТЕ ПРЕЗ 1992 ГОДИНА ДА ЗАЕМЕШ ДЕПУТАТСКОТО МЯСТО НА СЕГАШНИЯ ДЕПУТАТ Д-Р КУМЧЕВ, ТИ НЕ БЕШЕ ИЗБРАН И ВЛЕЗЕ НА НЕГОВО МЯСТО, ВЕРОЯТНО СЛУЖБИТЕ ТОГАВА СА ПОМОЛИЛИ ЗА ТОВА Д-Р КУМЧЕВ, АГЕНТ НА ДС ДА ВЛЕЗНЕ В ПАРЛАМЕНТА. КАК ТАКА ЧОВЕК ЗАВЪРШИЛ ГЕОГРАФИЯ СТАНА ДИРЕКТОР НА ПЪРВА ЧАСТНА БАНКА-ЗЛАТОГРАД, КОЙ ПЛАТИ ОБУЧЕНИЕТО НА ДВЕТЕ ТИ ДЪЩЕРИ ПЪРВО В ЕДЕНБУРГ И ПОСЛЕ В ЛОНДОН, ПРИ ТОВА ЧЕ ТИ ОТ 10 ГОДИНИ НЕ РАБОТИШ И ЖЕНА ТИ МЕД. СЕСТРА ОТ 20 ГОДИНИ НЕ РАБОТИ, НЕЩО ПОВЕЧЕ КАТО КАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ ТЯ БЕШЕ В 7 ДНИ ТЕЛЕВИЗИЯ А ТИ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА СЪЩАТА ТЕЛЕВИЗИЯ. СЛЕД КАТО НАПУСНА БСП, ОТИДЕ В ГОР, ДАР, ПАТРИОТИЧЕН СЪЮЗ, ПРЕЗ 2001 ГОДИНА НАПРАВИ ОПИТ ДА ДЕ ПРИСЛАМЧИШ ПРИ ЦАРЯ, СЕГА ЧРЕЗ
златоград
ТВОЯ ПРИЯТЕЛ ГЕРДЖИКОВ ТЪРСИШ МЕДИЙНА ИЗЯВА ДА СЕ ХАРЕСАШ НА ГЕРБ. ОЩЕ ЕДИН ВЪПРОС ПОРАДИ КАКВИ ПРИЧИНИ ПО-ГОЛЯМАТА ТИ ДЪЩЕРЯ СЛЕД ЗАВЪРШВАНЕ НА ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ОТИДЕ ДА УЧИ В ИСТАНБУЛ, БЕЗ ДА ЗНАЕ ЕДНА ТУРСКА ДУМА. КАК ТАКА ОТ ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ НА ДПС И ЛИЧНО НА ДОГАН, СЕГА СИ ИЗЯВЕН МЕДИЕН ПАТРИОТ-СЛУЖБИЦА, СЛУЖБИЦА БАЙО. ДАНО БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ НЕ ТЕ ДОПУСНЕ ОТНОВО ДА ПРАВИШ ОНОВА КОЕТО НАЙ-ДОБРЕ ПРАВИШ-ДА ОСРЕБРЯВАШ ВЛАСТТА. ОТ КЪДЕ СА СРЕДСТВАТА ЗА СКЪПИТЕ ТИ КОСТЮМИ И ЛУКСОЗНИ ДЖИПОВЕ. ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ СА МНОГО ОТ ПОСОЧЕНИТЕ В ПИСМОТО ТИ-ПИСАНОТО Е ВЯРНО ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ РЕД В ДЪРЖАВАТА, НО ТАКИВА КАТО ТЕБ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗЛЕДВАНИ
Е. . И????????????
Минувач
Винаги е много съмнително, когато комунистите започнат да се плюят един друг. Направо ти се приисква да гласуваш за Станишев, щом неговите хора не го харесват. . . ха-ха-ха. Ясно е, че няма бивше ченге и г-н Парамов отново обслужва собствени интереси за сметка на други (корпоративни) такива. Но проблемът е, че масата много се радва (видно и от реакцията в този форум)на такива манипулации. Едно време комунистическият социолог Стоян Михайлов беше написал 'дисидентска' статия за социалните отдушници. Така че раздухването на тази статия също е част от манипулацията.
kgb
ЧОВЕКА, пише и се подписва!А, ВИЕ потайни 'коментатори', кои сте? Поздравявам автора за написаното и не се интересува от друго!!!!!
5x5
Stoian Mihailov go 'samoubiha'. . . .
българка
Българи нека гласуваме и сами да си подредим нещата , само че моля затворете в къщи с три ключа дъртите комунисти /нашите баби дядовци та дори и родители / дето още карат на спомени от бай Тошо а като видят дебелия от нас децата си чакат пари помощ и подкрепа, а как се изкарват честно пари , че и достатъчно в тази България , че и на родители да помагаш?
uf
Колко е хубав форумът без на НАДо сбърканите опити за коментари!
Art
Bravo Kolio.
ОМИР
Не вярвайте на данайците дори когато ви носят дарове!!!
Иванов
Комунистически юмрук върху комунистическите глави. Колйо внимавай те не прощават!
Ата
Подкрепям писмото независимо от кого е написано! Важното е че казва истината! Ако доклада на ЕС беше такъв какъвто автора, а и ние всички искахме, много гласоподаватели щяха да гласуват с наказателен вот за триглавата ламя! Пак повечето грачат: И на изборите внимавайте за кого да гласувате! Като сте толкова отворени кажете за кого, а не веднага да се нахвърляте върху автора! Реагирате така както тъпите ни управници срещу творението на чеха Черни за тоалетното ни изтипосване. Посочете за кого ще гласувате и защо и отгава ще се разбере кои сме протестиращите срещу мафията която ни управлява и кои са, как го беше казал по горе някой: дежурната агитка!!! Не е въпроса само хули да се сипят, хайде да стигнем до нещо смислено, защото иначе заприличваме на тези срещу които крякаме!!!
F.R .B
Kolio, mamin Kolio za kolko srebarnika se prodavach i preprodavach? Kleveti i laji bez argumenti i dokazatelstva. Izbivane na komleksi i na4in za zabeliazvane. Mai sa mu svarchili parite na 4engeto?. '
Гост
Паръмов, от 'психар' ти се превърна в неграмотник и психар
FM
Ако писмото беше анонимно или от името на народа, щеше ли да бъде по-различно?
Иван
Напълно съм съгласен с написаното. Браво на автора!
НСС
Здрасти Златограде, Чест ти прави, че четеш писмото на Парамов до Барозу посред нощ. Но това, че подценяваш Парамов, не е добре за теб. Парамов не е за подценяване нали знаеш, че е ченге. А всяко добре информирано ченге действува като него. Тези хора работят по строго съставена програма и прецизно изпълняват линейната си последователност. Забеляза ли при Бареков, вчера говори Парамов, днес говори Атанасов, а Яни ги дообеснява в парламента. Сигурно не си запознат, че Парамов през 1999 беше при Атанасов и всичко там е последователно. Златограде, ти задаваш някои въпроси наполовина. Сигурно не знаеш, че К. Парамов много назад във времето е на големия плац. Да ти осветля нещо – през 1987 г. Луканов на два пъти праща в Москва Парамов, даже аз останах с впечатление, че той там ще презимува. Но не стана. През 1989 г. пак Луканов прати К. Парамов да учи МИО. Не си прав, че К. Парамов е бил директор на банка с образование на географ. Той стана директор на клона на ПЧБ във вашия град през октом
НСС
. . . октомври 1992 г. , една година след парламентарните избори през октомври 1991 г. , но през юли 1991 г. в МИО разработката на Парамов за участие на България в МВФ и Световната банка бе сериозно оценена и той се дипломира с пълно отличие в УНСС. А бе не помниш ли, когато Луканов идва във вашия град през юни 1991 г. , кой го посрещна – същия този Парамов. Още едно важно уточнение заради твоята информираност. Не чрез друг, а именно чрез Парамов, Луканов разговаряше с Костов. Иван Костов гледаше в очите какво ще каже Парамов в бюджетната комисия и чак тогава Костов препотвърждаваше казаното. Ти как смяташ, защо именно сам-самичък Парамов внесе закона за Лондонския клуб, а бившия финансов министър Ив. Костов го аплодира тихо - с гласуване в края на юни 1994 г. И още нещо, 15 дни след гласуването на този закон, Парамов бе на разговори в Белград не с кой да е, а с най-важния банкер на Балканите – Аврамович и бившия колега на Луканов – зам. председателя на правителството Милош Милосавлевич. И к
НСС
И когато се върна в София знаеш ли какъв цирк стана в парламента. Извикаха с Иван Костов Паси, тогава шеф на Атлантическия клуб, затвориха се в стаята мисля на Агов и твърде си поговориха. Когато излязоха се шегуваха като първи братя – близнаци, а фотографът Ромео Чолаков ги запечата за историята. Какъв ти географ, какви 5 лв. бе Златограде. Тук ставва въпрос за далеч по-сериозни неща. И нещо друго, но важно. Щом съм започнал с 1994 г. да я завърша. На есен по време на изборите мисля, че беше средата на ноември, Парамов буквално от заседанието на ДАР замина за летището, а от там за Атина. След месеци се разбра, че там са били със Луканов, с Пирински, с ген. Л. Гоцев, с Христо Христов и кой мислиш – Минко Герджиков. Какви ти приятели от вчера с Минко Геджиков, те са другари от 20 години. Може би още се знаят, когато Минко е бил в Москва, а Парамов и Костов по Ровненските гори на Украйна. Какъв географ, какъв ти авиатор, тук става дума за много други неща, които ги знаеше само началника н
НСС
. . . началника на Луканов. Златограде, питаш Кольо за някакви джипове, та той от 1992 г. до 2005 г. имашесамо един “Олдцит” румънски боклук, който бе като за показно. После като се скараха нещо с Царя и започна да консултира Ветропарка в Калиакра му купиха първата кола, и тя не беше негова. Не забравяй за какъв безработен става дума, знай, че това опасно ченге работи денонощно! Ами стойността на Ветропарка Калиакра е инвестиция І-ва категория за над 40 млн. евро. За какви нови кустюми става дума? За какви дъщери? Чукни в ”Гугъл” името на дъщеря му и ще разбереш, че от 4 години насам е в първата група 500 топ-менаджери на Великобритания. А тяхната заплата гарантирано е над 100-150 000 паунда. За какви кустюми нови го питаш Златограде? Парамов да не е Данчо Цонев? Него 35 години го учат как да носи кустюм и как и какво червено вино да пие. Не си прав Златограде, да го упрекваш, че пратил дъщеря си в Турция, а не знаела една дума на турски, но в “Робърт колеж” не си длъжен да знаеш турски
НСС
. . Според мен дъщеря му беше не друго, а най-вече заложник за нешо сигурно, но важно. Така, че мога цял роман да ти напиша за този перфиден комунист, но няма смисъл. Не го обичам, защото трудно винаги трудно е допускал до него си хора, но, че е подготвен не мога да не потвърдя. Хайде със здраве, Златограде. И запомни всички ходове на големите комунисти са добре обмислени и прецизно съчетани във времето. Прочети последните изречения на писмото му до Доган, сравни ги във времето и ще разбереш за много неща.
войводат
Браво българи ПРОУМЯХТЕ ЧЕ НА КОМУНИСТ И НЕГОВИТЕ ДЕЦА ВЯРА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМА Това сахора без морал и задръжки днес приказват това което искате да чуете утре пак така но може да говорят обратното !! ИСКАМ НОВА БЪЛГАРИЯ БЕЗ КОМУНИСТИ ВЪВ ВЛАСТТА НЯМА ДА ГИ ПРАЩАМЕ В ЛАГЕРИ САМО ЩЕ ИМ ДАДЕМ ПЕНСИИТЕ КОИТО ТЕ ОПРАДЕЛИХА НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ НО МИНИМАЛНИТЕ И БЕЗ ПРЕВИЛЕГИИ ТЕЗИ 1500 ЕВРО ДЕПУТАТСКА пенсия, ЩЕ ИМ ГИ ИЗКАРАМ ПРЕЗ НОСА!!
PK
Tai kato vsi4ki v Balgaria sa protiv komunistite e nujno po skoro da oceniat liderovata baza. Znaestiat i mojestiat lider se dokazva na praktika a ne s prosta6ki izrazi protiv komunizma. I pri komunizma i pri vsi4ki totalitarni obstestva kachestvoto na znaestiat lider e razli4no ot praznoglaviat partiec. Blagodarenie na silnite lideri sas podchertana individualnost pri komunisma sastiat kato politicheski stroi se okaza nesavarshen. Moje bi Lukanov i ako priemem za viarno gore iznesenoto kasaesto Paramov sa tip lideri ot vremeto na komunizma koito sa osaznali tvarde rano negovata neprespektivnost.
един от народа
Добре казано - дипломатично и твърдо! Само не съм сигурен дали дали г-н Барозу ще го прочете, а за отговор почти не се надявам. Още повече както е предизвикан - да даде отговора пред целия български народ. Хайде, успех!
Новак
Парамов не е комунист, а партиец и топ-ченге. Това са много основни разлики. Страхотна манипулация - преброяване на тъпите зайци!!!
eho
g-n Paramov hubavo e, 4e ste napisali tova pismo, no to shte si ostane glas v pustinia. Nali znaete pogovorkata-ku4e vla4e, sleda niama. . . . . . . . . Vsi4ko zavisi ot nedovolnite ot tova pravitelstvo. VIE znaete mnogo dobre, 4e ot kriasaci i lozungi pred ministerstvoto efekt niama , neshto drugo triabva da se slu4i, koeto na praktika e nevuzmojno, uvi. . . . . . . .
traveller
Уважаеми Златоград, Златоград е наистина живописно място, бил съм там един път. Но понятието 'ГЕОГРАФИЯ' не съдържа в себе си само представата за география от средното училище. На по високо ниво това понятие включва икономика, геополитика и т. н. Не се съмнявам, че познавате автора на писмото, но доколкото ми е известно, той има и диплома по Философия. Като добавите и икономика се получава интересна комбинация (комбинациите са много повече, просто помислете). Има разлика между шеф на банков клон в Златоград и шеф на банка в Ню Йорк, не мислите ли? Интересното е друго: това писмо е резултат от някаква лична емоция, или изразява мнението на по-широка група от хора? С най-добри пожелания към всички форумци и бъдете активни на изборите - от всички зависи накъде ще вървим
мнение
Браво за мнението на г-н Парамов. Независимо от подбудите му горенаписаното катализира настроението на голяма част от честно работещите в България. За изборите си мисля, че качеството на материала -политици в страната ни е плачевно. За промяна в полицията и съда да не говорим. Корупция, далавери и договорки има на всяко ниво в управлението и бизнеса ни.
Румен Леонидов
Здрасти, НСС, заинтригувам съм. Перфиден си. Не е зле да се чуем.
тц
На протестите ходят 200 човека, щото организаторите им са подставени лица на червените като Мунгала през 97, но сега номерът се знае вече и никой не се лови да излиза за червени мунгали и пожарникари.
212
Господа, удоволствие е да четат коментарите тук. Не забравяйте едно. 'Не е важно кой как гласува. Важно е кой брои изборите'. Фирмата преброител е в ръцете на същите кърлежи. И те вече търсят начин да фалшифицират вота на народа. Тъй както с вота за Велико Народно Събрание. Какво правиме ???
KOKO
НСС, добра информация, но имаите предвид, че 1 Парамов опазва офицерския пагон 2 Профи е и само пещерния антикомунизъм изпитва съмнения Г-н Парамов, Приятно ми е, че Ви има
Do НСС. Abe ti mnogo znae6, dori koj s kogo, v kakyv kabinet vlizal. Izglejda i ti si ot tqh, hahaha.
БЕБО
У НАС Е ПЪЛНО С ЧЕНГЕТА, БИВШИ КОМУНИСТИ! ПРЕДИШНИТЕ КОМУНИСТИ, СЕ ОТКАЗАХА ОТ БКП И ОСТАНАХА САМО ЧЕНГЕТА, ЗАЩОТО З АТЯХ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ СА ПЪЛНИ ГЛУПАЦИ-ИДЕАЛИСТИ! А ТЕ СА ИСТИНСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ БИЗНЕСМЕНИ И МИЛИОНЕРИ! КЪДЕ ТИ ТУК НАИВЕН И ПРОСТ КОМУНИСТ И НА ИЗБОРИТЕ ДА ОТИДЕМ И ВСИЧКИ 100% ДА ГЛАСУВАМЕ ПРОТИБ ТЯХ, ПАК НЯМА ДА СПЕЧЕЛИМ, ЗАЯОТО ЧЕНГЕТАТА ЩЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ГЛАСОВЕТЕ! ЗАТОВА СПАСЕНИЕТО ОТ ТЯХ Е ВОЕНЕН ПРЕВРАТ, КАКТО НАПРАВИХА ФРАНКО И ПИНОЧЕТ И СЛЕД ТОВА ИЗБИХА ИЛИ ИЗРИНАХА КОМУНИСТИТЕ ОТ ТЕХНИТЕ СТРАНИ, КАТО ПРОКАЗА И ТЕХНИТЕ СТАРНИ, СЕГА СА ЕДНИ ОТ НАЙ-БОГАТИТЕ!

РЕКЛАМА

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах