Реклама / Ads
53| 6385 |14.12.2015 НОВИНИ

Близнашки: Лозан Панов е пречупен, наплашен човек

.
Георги Близнашки
Надявам се, че цялата драма ще бъде овладяна и положението ще се нормализира, каза по БТВ екс служебният премиер Георги Близнашки в коментар на последните събития след гласуването в НС миналата седмица.
 
Има едно втренчване в Конституцията, някои хора мислят, че там е разковничето. Докато всички се занимават с този въпрос, се случват и много други неща в обществото, на които никой не обръща внимание.

Поначало смятам, че Христо Иванов не може да доведе реформата до желания край.  Иванов си подаде оставката не заради гласуването на онзи параграф от промените в Конституцията, който засяга квотите в рамките на прокурорската колегия. Мисля, че кучето е заровено другаде и то е свързано с аферата „Яневагейт”. Създаде се една абсурдна ситуация, незаконни записи приковаха общественото внимание. Най-важното е да се разбере кой е направил тези записи. Не може да преследваш благородни цели с незаконни средства, абсурдно е. Не и в началото на 21 век. Христо Иванов продължава да мрънка по темата. Не знам дали ви прави впечатление, че той говори доста странно. Дори оставката, която си подаде пред парламента, беше в няколко несвързани изречения. Никога не бих работил с такъв човек, ако зависеше от мен. Не можех да се отърва, отклоних няколко други кандидатури, заяви още Близнашки.

Имаше една фикс идея, която беше обсебила Христо Иванов – оставка на главния прокурор. Всичко е насочено срещу прокуратурата, да бъде смачкана прокуратурата. А  това се случва в момент, когато няколко крупни олигарха трябва да бъдат изправени пред съда.

За изказването на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов Близнашки заяви, че това бил един пречупен човек, наплашен човек. Подобен човек не вдъхва доверие. Има млади хора, които могат да се подведат. Олигарсите, които са готови да смачкат прокуратурата, са добре известни, смята той.

Ако г-жа Кунева приеме този пост, това ще се отрази добре на отношенията ни с ЕК, заяви още Близнашки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4636 |11.12.2015 Лозан Панов: В политиката нищо не става случайно и ако нещо се е случило, така е било замислено . 2| 5405 |10.12.2015 Лозан Панов: Оставката на Иванов е предизвестена смърт . 20| 5797 |08.12.2015 Проф. Близнашки: Делото за "Ал. Невски" е изкуствено . 4| 5544 |07.12.2015 Потомък на Антим I: Мюфтията се среща с Лозан Панов преди делото за наследството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads