Ето го най-скъпият стек в света!
Какво го отличава от останалите? Породата Wagyu е генетично предразположена към образуване на интензивна мраморираност (или прошареност), едно от най-важните качества на хубавото месо. Освен това, тя е съставена предимно от мононенаситени мазнини. Не настръхвайте, всъщност вкусният стек трябва да е доста сочен. Много готвачи дори биха прибавили "тлъстичко", ако стекът е прекалено сух. Е, с червеното месо не бива да се прекалява, колкото и качествено да е.
И накрая да отбележим, че, за разлика от рибата, която се консумира прясна, за телешкото и говеждото е важно т.нар. "узряване" , което се случва до 30-тина дни. Съвсем прясното месо е доста жилаво.
Моля, подкрепете ни.