Реклама / Ads
0| 7119 |23.12.2015 ХРАНА И ВИНО

Ето го най-скъпият стек в света!

.
Чували ли сте за "кобе бийф", от което се прави най-скъпият стек в света? Цените в ресторантите (100-тина щатски долара за една порция) далеч не са толкова преувеличени, колкото си мислим, стане ли въпрос за истински стек.
 
Въпросното говеждо ни отнася в Япония, където се отглежда селектираната порода Wagyu, информира кулинар.бг. Около отглеждането на добитъка има много мистицизъм, но всъщност никой не може с точност да отговори, защо това месо е най-вкусно. Правени са редица опити от животновъди за "адаптиране" на отглеждането в други страни, но резултатът никога не е съвсем същият. Въпреки че и в България може да откриете добро кобе.

 

Какво го отличава от останалите? Породата Wagyu е генетично предразположена към образуване на интензивна мраморираност (или прошареност), едно от най-важните качества на хубавото месо. Освен това, тя е съставена предимно от мононенаситени мазнини.  Не настръхвайте, всъщност вкусният стек трябва да е доста сочен. Много готвачи дори биха прибавили "тлъстичко", ако стекът е прекалено сух. Е, с червеното месо не бива да се прекалява, колкото и качествено да е.


И накрая да отбележим, че, за разлика от рибата, която се консумира прясна, за телешкото и говеждото е важно т.нар. "узряване" , което се случва до 30-тина дни. Съвсем прясното месо е доста жилаво.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 16913 |21.12.2015 Петте най-добри водки в зимна Русия . 0| 9791 |19.12.2015 Щоленът - коледна сладост и радост . 0| 7198 |16.12.2015 Campari представи своя Календар - 2016 със сладко-горчивата Кейт Хъдзън . 1| 7506 |14.12.2015 Шампанско Dom Perignon Rose Gold от 1996 г.- 49 000$

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads