Реклама / Ads
13| 22196 |06.01.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Започна саморазправа със свидетели на опасните ваксини

.
Започна яростна саморазправа със служители на здравното министерство, които са дали показания в прокуратурата за скандалните ваксини. Това научи Фрог нюз от източници от фирмата „Бул Био” към МЗ.
 
Един от тях вече е предупреден, че от февруари ще бъде уволнен, без да има конкретна причина. Предполага се, че саморазправата трябва да послужи за пример на останалите свидетели, дали да поддържат показанията си в процеса на разследването или да се откажат от тях.

Заплахата за уволнение е шокирала всички хора, които тепърва ще трябва да разкажат в ДАНС и прокуратурата за начина, по който са били изнесени ваксини БЦЖ срещу туберкулоза в Турция. Съмнителната схема е описана в неизлъченото разследване на журналистката Валя Ахчиева в предаването „Открито” по БНТ. На практика, след като предаването беше спряно, всички, които са разказали откровено за схемата с ваксините, в момента са поставени в ситуация на заложници. Това поставя на карта както тяхната сигурност, така и изхода от цялостното разследване за ваксините.

Преди ден в родното ФБР са разпитани трима работници от „Бул Био”-две жени и един мъж. Има данни, че преди това тримата са били викани в началнически кабинет, за да им се каже какво да говорят пред службата за сигурност. Заръката била да се твърди, че първата пратка с ваксини от 2 млн. дози е заминала за южната ни съседка без нужната документация. Идеята е да се премълчи факта за фалшифициране на документ, което само по себе си е престъпление.

Разпитаните трима служители това и сторили. Любопитното е, че един от тях наскоро е бил наказан дисциплинарно за това, че е закъснял с изготвянето на документацията за износа на ваксините. Въпросното наказание дори е вписано в кадровото му досие, което означава, че има разминаване с показанията на свидетелите и това, което се е случило наистина.

 Парадоксът е налице-веднъж се твърди, че няма съставени никакви документи за износа на имунизациите, а в същото време има наказан за това, че има забавяне при изготвянето им. Кой и защо лъже, агентите на ФБР тепърва ще трябва да установят. Питайте за всичко това шефа на фирмата „Бул Био” д-р Любомир Димитров. Той знае всичко, съветват ни служители.

Междувременно от Изпълнителната агенция по лекарствата са изпратили запитване до турските си колеги с какви документи са приели ваксините от България като дарение. До този момент няма никакъв отговор, макар, че има задължителен срок за реакция при подобни запитвания.

Продължава да се нищи и как са внесени от Труция опасните 100 хиляди ваксини с живак срещу хепатит В - "Еувакс", за които Фрог подробно ви разказа. Търси се истината и за вноса на 100 хиляди  петвалентни ваксини "Пентаксим", с които се инжектират всички български деца.   В свое разследване Валя Ахчиева доказа, че Изпълнителната агенция по лекарствата е дала  разрешение за използване само на един от четирите компонента на тази ваксина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 18402 |25.12.2015 Само във Фрог: Всички разследващи полицаи напуснаха гранична служба-Елхово . 14| 14753 |21.12.2015 Първо във Фрог: МВР-шеф забрани да се проверяват бусове на фармацевтична фирма . 3| 11193 |03.12.2015 Само във Фрог: Съдружникът на изчезнал плевенски бизнесмен посяга на бизнеса му . 8| 11635 |18.11.2015 Само във Фрог: Ключов свидетел срещу „Килърите” потвърди, че са убивали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads