Реклама / Ads
40| 20919 |08.01.2016 НОВИНИ

СКАНДАЛ! Вижте скритото от БНТ разследване за ваксините на Валя Ахчиева

.
Фрог се сдоби със скритото от БНТ разследване за скандалните ваксини на журналистката Валя Ахчиева за предаването „Открито“. В него служители на фирмата „Бул Био “ към МЗ , барабар с неговия шеф, разкриват за първи път как се извършват престъпления от държавни чиновници на високо ниво- фалшифициране на документ под натиск, във връзка с износа на ваксини срещу туберкулоза за Турция. Екипът ни успя да получи тайнственият и дълбоко крит запис, след като преди няколко дни той беше иззет от прокуратурата и ДАНС.
 

Читателите ни могат да видят разследването на Ахчиева  в рубриката „Неам  нерви“.

 

Междувременно се разбра, че истинско гонение е започнало срещу свидетелите, разкриха за Фрог  източници от компанията, производител на ваксини.  Някои от тях вече са предупредени, че ще бъдат уволнени, заради това, че са се престрашили да разкажат истината. Случаят в ваксините се заплита още повече. Здравният министър обясни в телевизионно предаване в петък сутринта, че даренията на ваксини за и от Турция са изключително изгодни за България.

 

Всъщност това звучи удивително, след като се знае вече, че  получените 100 000 ваксини срещу хепатит В „Еувакс “ са пълен боклук заради недопустимо голямото количество живак. Вместо да каже къде в момента се намират тези ваксини, като обигран жонгльор , той започна да премята  зрителите,  разказвайки  как в момента се имунизират шестгодишните - въпрос, който няма нищо общо с темата за дарението.  Москов замъгли картинката още повече, като побърза да отбележи, че получените от Турция петвалентни ваксини „Пентаксим “, прилагани широко у нас,  са произведени във Франция и всичко си им е наред.  Съвсем разбираемо и дума не обели   за това, че това  касае само  едната съставка, за която реално има разрешение за употреба от Изпълнителната агенция по лекарствата.

 

В писмо официалният производител на петвалетните  ваксини“Санофи  Пастьор “ изрично подчертава, че не може да носи отговорност за съдържанието на внесените ваксини „Пентаксим “ от Турция, защото другите четири съставки се смесват и забъркват в южната ни съседка при условия , които не са известни на френския производител. По всичко личи, че здравният министър бяга от темата като дявол от тамян. Той  даде да се разбере, че началникът на фирмата „Бул  Био “ ще прави това, което му  нареди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4902 |30.12.2015 Вижте къде няма да има ток . 42| 14885 |29.12.2015 Скандал! Шефът на ДАТО управлява най-секретната служба без Указ на президента . 29| 7859 |28.12.2015 Скандал! „Ал Джазира" пуска канал на български . 14| 9903 |17.12.2015 Скандал! Юристи масово напускат столична община под натиск на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads