Реклама / Ads
2| 12216 |02.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Драгомир Петров: Политическата система възпроизвежда мелез между ялова вещица и скопен дявол

.
Драгомир Петров
Няма човек в държавата, на който да не му е ясно че сегашната система е уродлива. И като такава тя възпроизвежда едни и същи уроди. Дали са леви, десни, средни, централни, националистични, ентически - те са си уроди. Не може да очакваме да се появи нещо добро от мелез между ялова вещица и скопен дявол. Това каза пред Фрог нюз сценаристът от „Шоуто на Слави” Драгомир Петров.
 

- Защо пеевските медии се страхуват от „Шоуто на Слави”?

 

- Аз не знам дали пеевските медии се страхуват от "Шоуто на Слави". Не съм видял разтреперан журналист. По скоро правилният въпрос е защо журналистите в пеевските медии се страхуват от Пеевски? Защо за някакви си месечни левчета, те не смеят или не искат да пишат истината? Защо дребните им душици са заменили свободата на словото със свободата да си плащат режийните разходи. Не знам кой от какво го е страх. Не знам дали "Шоуто на Слави" ги плаши с нещо, но знам че има завист. Завист заради свободата, която имаме аз и моите колеги да правим и да казваме това което мислим. Да критикуваме, да осмиваме и да се борим против всяка политическа или социална глупост.

 

- Слави Трифонов изпрати на издателя на ПИК Недялко Недялков 20 карамфила и лек за вагинални инфекции. Вие с какъв дар бихте искали да го зарадвате?

 

- С никакъв дар не искам да го зарадвам. Това между Слави Трифонов и Недялко Недалков, са си техни отношения и кой съм аз да заставам на пътя на любовта. Виж ако младите се вземат и ме поканят за кум, тогава може би ще мисля накакъв дар за сватбата...Съвременен човек съм, работя в телевизия, така че сигурно бих им подарил плосък телевизор за спалнята...

 

- Изненада ли ви доклада на ЕК за България и мислите ли, че властимащите ще се вслушат в препоръките?

 

- Какво да ме изненада в доклада на ЕК? Той този доклад излиза периодично и е все един и същ. Само примерите които прилагат в него са различни. Доклада винаги е бил негативен. А реакцията на властимащите винаги е една и съща. Те ги плюят, нашите казват че ги вали дъжд.

 

- Защо румънците ни изпревариха в борбата с корупцията? Какво не ни достига, за да сме като тях?

 

- Румънците ни изпревариха, сигурно защото са Румънци. А на нас не ни достига, да сме като тях сигурно защото сме Българи. Не знам как да  отговоря на този въпрос. Може би отговорът се крие още в началото на демокрацията в двете държави. Румънците си застреляха диктатора, а на нашия му назначихме министър председател за охрана...

 

- Може ли референдума да промени ситуацията у нас?

 

- Не само може, но и трябва. Няма човек в държавата, на който да не му е ясно че сегашната система е уродлива.  И като такава тя възпроизвежда едни и същи уроди. Дали са леви, десни, средни, централни, националистични, ентически - те са си уроди. Не може да очакваме да се появи нещо добро от мелез между ялова вещица и скопен дявол.

 

- Страхуват ли се политиците от провеждането му и защо?

 

- Самото "Защо" в края на въпроса, предполага че се страхуват.

Един политик никога и по никакъв повод не бива да се страхува от мнението и волята на народа, който го е избрал. Ако сегашните се страхуват, то това не са никакви политици. С оглед казаното по-горе ще кажа: Да страхуват се...

 

- Не са малко 400 000 гласа, за да се стартира народно допитване. Ще успеете ли да ги съберете? Кога приключва кампанията?

 

- Как ще са малко 400 000 гласа? Това е ужасяващо висока бройка. На избори с 400 000 гласа си солидно представена парламентарна сила. В зависимост от изрибателната активност и от разпределението на гласовете с 400 000 гласа дори можеш да управляваш в коалиция. Опитайте се да съберете 400 000 гласа без пари, без кебапчета и без фалшифициране на резултати. Аз се радвам че успяхме да накараме хората да ни повярват и най-вече да си повярват сами, че може нещо да променят в системата и се подписаха в подкрепа на референдума.А дали сме събрали 400 000 хиляди подписа или са много повече, ще стане ясно на 8 февруари, когато е крайният срок за събирането им.

 

- Появиха ли се непредвидени трудности и ако има такива, то от какво естество са те?

 

- Най-голяма трудност не беше студеното време, липсата на много пунктове за събиране на подписи или пък броя доброволци, които абсолютно безвъзмездно събираха подписите. Най-голямата трудност всъщност се оказа страха. Страхът, че някой ще вземе личните им данни и ще направи някаква измама с тях. Хората ги е страх да се подпишат, защото на местно ниво власта ще ги рекетира.

И този страх идва единствено и само защото хората не чувстват, че има държава и правосъдие, които да застанат зад проблените им и да ги решават, а има държава и правосъдие, които им създават проблемите.

 

- От ваши интервюта става ясно, че харесвате футбола. Продължавате ли още да го харесвате, след като влиянието на Делян Пеевски и неговите хора в този спорт стана съвсем видимо за обществото?

 

- Айде пак за Пеевски...Какво означава да спра да харесвам футбола, след като Делян Пеевски има влияние и там? Ами то по тази логика аз харесвам много и свинското, ама дай заради Пеевски да спря да го ям...

 

- Преди дни Шпигел написа, че Делян Пеевски е символът на корупцията е нас. Изненада ли ви този извод? Ако от изданието ви бяха помолили за коментар, то какъв би бил той?

 

- Аз няма да коментирам Пеевски. Ще коментирам прасето. Нашето си родно, тлъсто прасе, защото както казах - обичам свинско.. Това че някой му е направил кочинка, храни го и му дава да лочи от държавната суроватка, не значи че един ден няма да го заколи...Всяко прасе си има своята Коледа.

 

 

въпросите зададе Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7103 |19.01.2016 Ген. П. Петров: Защо не бива друг да пази небето ни? . 11| 9837 |23.05.2015 Стилиян Петров: По време на лечението припадах, бях в кома . 62| 10882 |06.04.2015 Коритаров пред Фрог: Политическата класа води към гибел клетата ни българска държава . 5| 5034 |06.10.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Политическата „класа” умря сред всеобща отврат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads