Реклама / Ads
18| 6140 |05.02.2016 НОВИНИ

К. Терзийски: Пия пак и не съм лигава муцуна

.
Калин Терзийски
Спирал съм да пия поне пет пъти, последният за 6 години, от два месеца отново пия, сподели по bTV пред Мария Цънцарова писателят Калин Терзийски. "Важно е да си смел, да станеш в 6 часа и да изпиеш 100 гр водка. Алкохолизмът не е да си пияница, който се бие по улиците, а е мозъчно състояние – адекватен си единствено, когато си пил”, каза още Терзийски.
 

Писателят лекар изглеждаше под влияние на алкохола по време на разговора. Спомена известни писатели като Скот Фитцежарлд и Ърнст Хемигуей, които са прекалявали с алкохола, но са написали прекрасни неща. Обиди се на Цънцарова, която го попита с тях ли се сравнява и заяви, че българите били роби и тъпанари и не смеели да гледат на нещата щироко и мащабно.

 

Терзийски разказа също, че има български олигарси, които уж помагат на писатели, художници и актьори, но всъщност искали да ги купят. Затова и бизнесменът Денис Ершов, който също пиел зловещо, организирал някакъв пленер в спа хотел, където художниците трябвало да нарисуват две картини, а писателите да напишат разказ. Самият Ершов отсъствал от събитието, но пред хотела бил паркиран скъпият му Линкълн, което било чиста перверзия.

 

Разказа също, че неотдавна бил на среща с леви интелектуалци и активисти, които пиели уиски за по 150 лв бутилката, но говорели умно, че е добре да си комунист и да изповядваш леви идеи. Терзийски пил едно питие и ги нарекъл боклуци, защото с парите от партито можело да се изхрани някой дом за деца или болни цял месец.

 

Терзийски сподели още, че физически е по-отпаднал, откакто отново пие, но все още може да вдигне някого с една ръка и да му счупи врата. Също, че алкохолът му помага да пише по-добре.

 

„Проблемът е в това дали искаш да живееш примиренчески и в конформизъм. Човек е или добър, или лош човек. Ще бъда този, който съм аз, а аз съм поет. По-важно е, отколкото да съм харесвана лигава муцуна”, твърди Терзийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4262 |15.06.2015 Терзийски: Хора от крими контингента са засечени в Орландовци . 19| 16505 |30.01.2015 Само във Фрог: Старата муцуна ген. Запрянов – пак съветник на военния министър . 10| 6552 |03.02.2013 Калин Терзийски: Гордея се, че съм българин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads