Реклама / Ads
43| 7240 |05.02.2016 НОВИНИ

Н. Цонев за Фрог: ГЕРБ предаде българското небе!

.
ГЕРБ предаде българското небе. Това може да се каже след днешното решение на Народонто събрание чужди изтребители да пазят небето ни. Може да останем без изтребителна авиация. Ген-лейтенат Попов след военната авиацията ще унищожи и армията. Това каза за Фрог нюз бившият министър на отбраната Николай Цонев.
 
Аз вече неколркократно заявих, че трябва да има финансова обосновка на този закон за опазване на въздушното пространство, който е и в нарушение на нормативните актове. Освен финансова обосновка, трябва да има изчисление, колко ще ни струва опазването на небето. Остава да виси със страшна сила и въпросът ще имаме ли изтребителна авиация от тук нататък или няма да имаме, каза още Цонев. Логиката води към , че след като чужди самолети ще пазят въздушното ни пространство, може и да не купуваме нови  изтребители. Управляващите да кажат, допълни той.

Бившият военен министър коментира и номинацията на генерал - лейтенат Константин Попов за шеф на отбраната. Аз бях против назначаването от президента Георги Първанов на генерал Симеон Симеонов за началник на отбраната и на генерал-лейтеннт Попов за командир на ВВС, още като министър. Когато разбрах, че последният е предложен за шеф на отбраната, коментирах, че човек, който в периода 2009 - 2014 г. е командвал военновъздушните ни сили и е унищожил изтребителната авиация, не може да бъде издиган на най-високата длъжност в армията. Изводът е простичък - след като е унищожил военната авиация, ще унищожи и българската армия, категоричен е Цонев.

Припомняме, че с 96 гласа "за" Народното събрание реши днес охраната на въздушното пространство на България да се осъществява от Българската армия, самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави. 34 от депутатите бяха против, а 13 се въздържаха. Съгласно приетия закон съвместните действия по охрана на въздушното пространство ще се извършват при условия и ред, определени в международен договор. При необходимост от предприемане на неотложни действия – при условия и по ред, определени от МС по предложение на министъра на отбраната. Според закона съвместните действия се осъществяват в рамките на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8088 |04.02.2016 А. Вълчев пред Фрог: Става дума за война между ТЯХ-политиците и НАС-Народа . 5| 6257 |04.02.2016 Адв. Екимджиев за Фрог: Наказателна процедура срещу Гърция заради блокадите е възможна . 1| 4211 |04.02.2016 Д-р Чинарска за Фрог: Цели области са без детски специалисти и травматолози . 25| 10263 |04.02.2016 Октай пред Фрог: Цацаров иска извънредно положение срещу народното недоволство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads