Реклама / Ads
19| 12717 |05.02.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Пакистанец крепи любовта между здравното ведомство и Турция

.
Али Пирзада бил засичан в обкръжението на млади и красиви жени
Пакистанец стои в основата на „любовта“ между здравното министерство и Турция. Това научи Фрог нюз от източници в ДАНС. Напоследък има твърде много Турция, каза наскоро бившият министър Мирослав Ненков по повод скандала с турските ваксини и закупуването на софтуера за отпечатъци на Здравната каса.
 

В някои медии вече изплува името на сдружение „Ърнест  енд  Янг “ като основен партньор при договарянето на сделки между важни фактори в здравното ведомство и турската страна. С всичко това се свързват съветниците в политическия кабинет на Петър Москов-адв. Иванка Кръстева и Тома Томов. Твърди се, че Кръстева била ангажирана с вноса на софтуер за Националната здравно-осигурителна система от Турция, а Томов освен с информационния бизнес в НЗОК  и МЗ, бил ангажиран и с бизнеса с ваксините, представени като дарение от Турция. 

 

Къде обаче в цялата тази история се появява пакистанецът  Али  Пирзада?  Твърди се, че българската група е в тясна комуникация и съвместни действия с външни партньори, предимно в Турция, но основният  бизнес кръг, който сглобява схемата на взаимодействие е „Ърнест  енд  Янг “-Великобритания, „Ърнест  енд  Янг “-Турция и „Ърнест  енд  Янг “-България. Британският клон привлича на своя страна пакистанеца  Али  Пирзада -международен лобист на „Ърнест  енд  Янг “-Лондон, който в качеството си на директор Punjab Board of Investment and Trade /PBIT/ успява да влезе в делови взаимоотношения с Turkish Group Kiler Holding и осигурявайки им някои услуги в Пенджаб, отива за нова мисия в Турция. Оттам под покровителството на „Ърнест  енд  Янг “ Турция се внедрява в българския клон със задача да продаде на МЗ  и на НЗОК  турски софтуер за националната здравно-информационна система на България, който е възложен за разработка лично от президента Реджеп  Ердоган  на турската фирма TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.S. Въпросният Али  Пирзада  вече успешно се е внедрил в друга поръчка на МЗ  през „Ърнест  енд  Янг “-България за изготвяне на здравните пакети, ценообразуването им и за правни услуги под активното асистиране от съветниците на министър Москов, действащи в МЗ  и НЗОК  така, че да събере голямата част от необходимите база данни за предстоящия голям търг, чиято  първа фаза вече получи 6 млн. евро  европейско финансиране.

 

В ДАНС  разполагат с информация, че „Ърнест  енд  Янг “-Турция, съвместно с Пирзада  и „Ърнест  енд  Янг “ –България довеждат в София висшия мениджмънт и експерти на TCHEALTH Bilgi Teknolojileri A.S., като на 9 юли 2015 г. в хотел Радисън  правят закрита конференция. На нея присъства ръководството на МЗ  и някои депутати, за да се запознаят с турския софтуер, който се предлага на нашата здравно-информационна система. Любопитното е, че на 19 юли м. г. адв. Иванка Кръстева пише на двама от директорите на „Ърнест  енд  Янг “ ЕООД  Диана Николаева и Юлиян Михов, че ще им възложат поръчката за ценообразуване на болничните пакети, като ги уверява, че ще сключат договор с тях и им предлага те сами да кажат колко ще им струва това. Кръстева ги кани и в МЗ , за да участват при работата на работната група по този въпрос, като им предлага да ги захрани и с база данни така, че да могат да разполагат с всичко необходимо за бъдещия голям търг за информационната система. Странно е по какви подбуди се дава преднина на въпросната фирма?

 

Пробивът в МЗ  е направен чрез директно възлагане на  „Ърнест  енд  Янг “ на договор за ценообразуване  на двата нови пакета на НЗОК -основен и допълнителен, както и  методология  за остойностяването  им. Договорът е сключен в края на август м. г. Не е ясно защо МЗ  възлага директна поръчка за стотици хиляди  лева на избрана фирма, за която се твърди, че няма опит в здравеопазването в страната, при положение, че НЗОК  и БЛС  всяка година договарят цени и обеми на медицинската помощ вече 15 поредни години, което е не само тяхно правомощие, но и задължение по закон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7884 |02.02.2016 Първо във Фрог: Задържаха трима българи и украинец за стрелбата срещу Алексей Петров . 17| 11975 |18.01.2016 Д-р Петров за Фрог: С фалшиви документи и рекет се доставят ваксини . 23| 10527 |14.01.2016 Магистрат пред Фрог: Правят ни на маймуни, като ОПГ сме . 6| 17583 |13.01.2016 Само във Фрог: Загина жената, уличена, че поръчала убийството на мъжа си-полицай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads