Реклама / Ads
81| 9042 |08.02.2016 НОВИНИ

Паси: Борисов бави; Меркел може да иска да е шеф на ООН

.
Соломон Паси
Да бъдеш генерален секретар на ООН е нещо като да си световен шампион по футбол, това е въпрос на престиж и на влияние, важно е за България, заяви по НТВ Соломон Паси, бивш външен министър. Ако българин става шеф на ООН, България имала възможност да влияе върху световните дела, каквато не е имала от 8 века насам, прочел Паси във "Форбс".
 
Докато г-жа Ирина Бокова е шеф на ЮНЕСКО, друг българин не може да оглави нищо в системата на ООН, това е аксиома на организацията, каза той.

Г-жа Кристалина Георгиева има страхотни качества, но всеки човек е в някакъв контекст, тя представлява ЕК. ЕК в момента пише санкциите срещу г-н Путин. Ако иската да му доставите голямо удоволствие, предложете му член на ЕК, за да налага вето, каза Паси.

В цялата работа има и нещо много българско, има хора в България, които искат да заемат по-ниска позиция в ООН, но няма как да я заемат, щом шефът е българин, затова подливат вода, каза Паси.

Г-н Борисов бави това решение, с което проваля шансовете на България. Онзи ден изтекла информация, че Ангела Меркел имала намерение да се кандидатира за генерален секретар на НАТО. Няма друг европейски лидер, който да има толкова интимни политически отношения с Путин.

Срещата на Борисов в Лондон с българи Паси коментира като "прекрасен заговор" на студенти към мекушав, колеблив и дълбоко некомпетентен премиер.

Паси показа новото общо зарядно устройство. Така ЕС пести няколко десетки милиона тона въглеродни емисии, благодарение на България.

Новата идея била за мобилна SOS апликация, която би трябвало да прави всичко, което прави телефон 112, но много по-бързо. В беда телефонът можел веднага да излъчва сигнал, както и данни за местоположение. CNN и ЮНЕСКО трябвало да се обединят за разработването на това приложение и внедряването му. То можело да се въведе първо за журналисти, които действали в опасна среда, но можело да се приложи навсякъде, където има аварийна ситуация, каза Паси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5093 |07.02.2016 Първанов: Турски емисари обикалят страната, ще информирам Борисов . 86| 14383 |07.02.2016 К. Терзийски: Докато Пеевски и Борисов смучат всичко, народът ще е беден и нещастен . 180| 9378 |07.02.2016 Миро: Българите зададоха нормални въпроси на Борисов, всеки се интересува от тях . 16| 8856 |06.02.2016 Красимир Янков: Борисов може да номинира всеки за всичко и това да не учуди никой

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads