Реклама / Ads
24| 4899 |08.02.2016 НОВИНИ

Каракачанов иска 6-месечна казарма и "военно" в училище

.
Красимир Каракачанов
С военна подготовка трябва да се започва още в училище 10-11 клас, а след това да се въведе наборна служба в рамките на 6 месеца, в Конституцията има категоричен член, който дава възможност това да стане, заяви пред bTV Красимир Каракачанов, който поиска и обучение на младежите от малцинствата в същия период, в който да могат да усвоят някаква професия.
 

За това не е необходимо да се променя основния закон, а и има настроения сред обществото да се върне военната служба. Времето, в което живеем е рисково, а нямаме закон, който да урежда военното обучение на младите хора, смята Каракачанов.

 

Ако в момента военното министерство обяви доброволчески обучения, ще видите колко хора ще се запишат, каза реформаторът Настимир Ананиев. Според него при 35-хилядна армия, поне още 35 000 души веднага биха се записали на 3-месечно обучение.

 

У нас все още няма нужното съзнание за масово доброволчество, каза Каракачанов и предложи и въвеждане на френския модел у нас – доброволно служилите в армията да получават предимство при кандидатстване за държавна работа.

В съвместната охрана на българското въздушно пространство няма да участват членки на НАТО, които са съседни на България, заяви Каракачанов. В закона е записано, че тези разговори се водят от българското правителство и българското правителство прави избора, а не някой да ни го натрапва. Двустранният договор минава на ратификация през парламента, заяви още той.

 

Ананиев каза, че били водени разговори с Белгия, Холандия, Канада, САЩ, Франция и Италия. Това не е нещо нечувано. И съседна Румъния до преди два месеца имала съвместни патрули с канадските ВВС, а сега там били португалски F-16. Освен това конкретно с Румъния и Гърция България има споразумения за по-ограничено трансгранично сътрудничество при въздушната охрана от преди законовите промени.

 

25 години правителствата не могат да решат проблемите на българската авиация заради боричкания от кого да вземат по-голяма комисионна, каза Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 9044 |08.02.2016 Паси: Борисов бави; Меркел може да иска да е шеф на ООН . 10| 4316 |08.02.2016 Найденов: Нашите искат да затворят границата с Гърция за Великден . 4| 4115 |06.02.2016 Протестиращи от Стрелча: Евстатиев не е болен, ще искаме международна експертиза . 3| 4363 |05.02.2016 Депутати искат вето на Закона за обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads