Реклама / Ads
0| 5176 |08.02.2016 НОВИНИ

Ивайло Данов избран за председател на Софийската адвокатска колегия

.
Ивайло Данов
Ивайло Данов е новият председател на Софийската адвокатска колегия (САК). Той спечели с убедително мнозинство вота на колегите си. За Данов са гласували 1035 адвокати, а за конкурента му Елка Пороминска – 567, съобщава "Правен свят".
 
Пороминска получава място като резервен член на адвокатския съвет. В него, освен Данов, влизат Христо Христов, Светлана Байчева, Александър Машев, Лидия Дикова, Александър Андреев, Борислав Вълчев, Пейчо Пейчев, Богдан Петров, Златка Стефанова, Стефан Марчев, Мария Вълканова, Чавдар Тончев и Динела Велкова. Всички те са от листата на Данов и са представители на различни поколения в адвокатурата т.е. в съвета влизат както по-млади юристи, така и такива с голям опит.  

За резервни членове на съвета, освен Пороминска, са избрани Десислава Миразчийска, Катерина Кондакчиева, Жанет Желязкова-Трунгова, Георги Леков, Ваня Траянова, Наталия Илиева, Васил Киров, Лили Лозанова, Детелина Попова, Любомир Владикин и Георги Вълчанов.

Светозар Златанов пък ще е новият председател на Дисциплинарния съд. Той получи 909 гласа и победи Пламен Ангелов, когото подкрепиха 651 адвокати.

Ивайло Данов печели за втори път изборите за председател на САК. Миналата година той победи на балотаж Владислав Янев, който този път не достигна до втория тур. Изборите през 2015 г. обаче бяха касирани от Висшия адвокатски съвет заради множество нередности и проблеми в организацията на вота.

Тази година в изборите за ново ръководство на САК се включиха 1844 адвокати, като 1077 от тях дойдоха лично до урните, за да гласуват.

Румен Антимов е избран за председател на колегията в Кюстендил с 10 гласа преднина пред опонента си Емил Велинов. Почти всички адвокати в града са дали гласа си при избора на ново ръководство на колегията. От 221 вписани в Кюстендил във вота са участвали 201.

Георги Добрев е новият председател на адвокатската колегия в Пазарджик. Досега той беше неин секретар. На балотажа той получи 126 гласа, а конкурентът му Тако Ангелов – 92.

Междувременно стана ясно, че изборът на Стефан Левашки начело на адвокатите в Пловдив ще бъде оспорен. Левашки получи достатъчно мнозинство още на първия тур, като изпревари конкурента си за поста Емилия Недева с 22 гласа. Тя обяви, че ще оспори избора на Левашки за председател.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8714 |16.01.2016 Асен Йорданов: “Биволъ“ ще съди Ясен Тодоров от ВСС . 113| 11380 |16.01.2016 Ал. Йорданов: Комунистически фамилии са превзели управленските стълбици на държавата . 29| 12212 |14.01.2016 Тошко Йорданов за Фрог: Всички знаят кой е #КОЙ - Делян Пеевски . 10| 5613 |09.01.2016 Асен Йорданов: Стоименов е убит заради наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads