Реклама / Ads
62| 7215 |09.02.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Слави: 120 депутати, които идват на работа с колело

.
Слави Трифонов
Това, което стои зад гърба ми, е истината. Не желанието ми да прецакам системата, не тарикатщина, не политическа амбиция, не да спечеля нещо, каквото и да е било то, каза по БТВ телевизионният водещ Слави Трифонов, след като инициираният от неговото шоу референдум за промяна в политическата система беше подкрепен от подписите на над 678 000 души.
 

„Зад гърба ми стои истината, тоест аз това нещо го правя от морални съображения. Всеки един може да каже всичко, всеки един може да направи всичко, но няма много истини, няма много гледни точки към истината. Истината е една. Всеки може да се опитва да реализира какви ли не планове, интриги, мръсотия, но истината е тази – аз не съм подправял подписи, не съм правил нещо в интерес на някаква собствена тарикатщина”, каза Трифонов пред Мария Цънцарова.

 

Той подчерта, че зад подписите стоят личности и затова нарича парафите „съдби и мечти”. „Как ще излезеш реално срещу тези 700 000 души – какво ще кажеш? Ще им кажеш „Вие не съществувате, тези подписи са нереални”?”, запита водещият.

По думите му говоренето за подправени подписи в крайна сметка удря не по него, а по тези, които са го подкрепили и това ще има ясен резултат: „Просто българският манталитет е такъв – търпи, търпи, търпи, един ден избухва и измита всичко”.

 

Слави Трифонов подчерта, че не вярва в морала на българските политици, но вярва в логиката, а тя е категорична – „не може 240 срещу 700 000”

Той заяви, че към момента няма политически амбиции, но и каза, че „пак ще говорим” след една година. „Какво значи политика? Ако аз, като си казвам мнението, съм политик – то значи съм политик”, коментира Трифонов.


По отношение на самите точки от референдума, ТВ водещият изрази мнение, че трябва да можем да избираме пряко местните полицейски шефове. На въпрос как гражданите ще преценяват кой е най-подходящ за един професионален пост, той запита как избираме депутати, от които не зависи по-малко.

 

Референдумът, тръгнал от „Шоуто на Слави”, поставя и въпроса за намаляване на броя на депутатите до 120. „В Холандия са 130 за 17 млн. и, знаеш ли, че всеки ден ходят на работа с колелета – не е като за като закон прието (...) Харесва ли ти в България да има депутати на брой по-малко, но за сметка на това да са по-качествени и да ходят на работа с колелета?”, запита Трифонов.

 

Няма ли при 120-местен парламент вътре да влизат само големите партии? „Защото сега, като са влезли малките партии, пък е толкова хубаво, че ми иде да пляскам с ръце и да пея песни”.

 

На въпрос дали има достойни политици, Слави Трифонов отговори, че „има достойни млади хора”. „Нормални и свестни хора, много по-различни от тези, които ни отвращават всеки ден от новините с твърдението, че правят политика”, уточни още той.


Шоуменът призна, че рокадата в МОН, след като Меглена Кунева вече и просветен министър, го отвращава. В същото време, „Шоуто на Слави” застана зад лидера на ДБГ през 2011 г., когато тя се бореше за президентския пост. „Направили сме го, защото ситуацията беше такава – тогава чакахме с месеци (Бойко Борисов) да посочи кой ще е президент. Знаеш ли как се дразня от такива неща – да чакам някой да посочи нещо на други хора. Това е много мерзко. Тя ми е изглеждала като противовес”, разказа Трифонов.

 

По повод коментарите на Кунева, че вижда прилики между себе си и Маргарет Тачър, той отбеляза: „Виждал съм много хора в дългата си практика, бидейки популярен, които са абсолютно убедени, че говорят с извънземни. Меглена Кунева може да вижда прилики между себе си, Тачър, извънземните... и Хелмут Кол”.


Как ще прекара Слави Трифонов предстоящия Свети Валентин? „Може би с този, с когото имам възможност да празнувам, няма да имам тази възможност, защото той се страхува от мен, но, де да знам, може да му дойде друга идея”, каза водещият, като уточни, че става дума за издателя Недялко Недялков. Двамата влязоха в открит конфликт, след като сайтът на Недялков обяви Трифонов за гей. В отговор последният използва трибуната на шоуто си, за да се „обясни в любов” на скандалния издател.

 

„Това е много странно. Как може да не те викат, когато в сайта, който притежаваш, пишеш такива гнусотии за толкова много хора и нарушаваш толкова много съдби? Когато излезе информацията, че аз съм гей и аз правя секс с малки ромчета, които ми води Камен Воденичаров, разбрах, че съм стаявал дълго време своята хомосексуалност. Реших да не нося тая тежест и да я споделя, както и да споделя, че съм активен хомосексуалист и моята страст е насочена към Недялко Недялков, който вярвам, че е пасивен хомосексуалист. Всичко се завъртя и се стигна до разпити... пък аз изпращах цветя”, разказа Трифонов и уточни, че в селото му четният брой карамфили (20 за Недялко Недялков) е свързан с погребение, само ако цветята са до 10 на брой.

 

Слави Трифонов предположи, че разпитът му може и да е свързан с друго. "Може би са ме разпитвали, защото Делян Пеевски каза, че трябва да ме разпитат", каза водещият, като припомни, че депутатът, медиен бос и неуспял шеф на ДАНС е давал показания заради интервю на съдия Румяна Ченалова в "Шоуто на Слави". "Иво Прокопиев и аз бяхме указани от Делян Пеевски да бъдем разпитани", подчерта Трифонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 8452 |01.02.2016 Иля Прокопов пред Фрог: Историците, които си противоречат за робството, са под външен контрол . 0| 5853 |24.11.2015 Ренета Инджова: Можем да се превърнем в мишена на всички, които искаме да изиграем . 1| 5068 |10.09.2015 Миков: В Перник ще подкрепим хората, които ще върнат лявата политика . 0| 8264 |04.07.2015 Варуфакис: Кредиторите са терористи, които ни ненавиждат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads