Реклама / Ads
30| 9385 |09.02.2016 НОВИНИ

Фрог видя: Валя Ахчиева „отрови” Москов с въпроси за ваксините

.
Валя Ахчиева
Пореден словесен рунд се разигра днес между журналистката Валя Ахчиева и здравния министър Петър Москов на тема ваксини. И този път Ахчиева успя да запише актив, след като министърът не даде категорични отговори на поставените въпроси. Схватката се разигра пред очите на десетки репортери , събрали се да отразят форум за ваксините в „Майчин дом”.
 

Валя Ахчиева се появи на място преди всички, за да е сигурна, че Москов няма да й избяга. Той пък закъсня за събитието, като ненадейно цъфна от най-неочакваното за всички място, от страничен коридор. Валя Ахчиева не загуби грам време и веднага го подпука. На първият й въпрос, свързан с твърденията на директора на държавната фирма “Бул Био”, който се оплака от натиск от страна на здравното ведомство, Москов заяви, че “знаел всичко за “Бул Био”, защото е нейн собственик и принципал”. Тази теза лансира в медиите и по-рано, на камерата ясно е записано, че д-р Любомир Димитров признава за оказания му натиск.


Здравният министър се направи на разсеян, в момента, в който чу и другият важен въпрос: Изнася ли се ваксината “Тетадиф”? Вместо да отговори, той се обърна към останалите журналисти и прикани за друг въпрос. Получи такъв за вота на недоверие, готвен от БСП и ДПС, като обясни, че имал “пълното спокойствие”. “Няма никакъв проблем от гледна точка на начина, по който сме осигурили имунизационния календар на българите”, обобщи той. За да не даде възможност на журналистката от БНТ да зададе поредния си неудобен въпрос, той гръмогласно подканяше другите репортери : Питайте ме, питайте ме. Въпреки това Москов изглеждаше супер изнервен.
Ахчиева не му даде и дъх да си поеме, като го подкара с трето питането: „Като сме нямали ваксини, защо не разпоредихте на Ангел Кунчев да поиска от Европейския съвет по заразни болести и от Европа да ни помогне за ваксините?“.

 

 Москов пак мина към обобщения: “Ето сега ще обясня – ако прочетете доклада на ЕК, ще видите, че кризата с ваксините не е в България, а в цяла Европа, така че няма от къде да бъдат поискани тези ваксини. Там, от където сме ги поискали са ни обяснили, че има общ недостиг на ваксини“. Веднага към Москов полетя ново питане: Защо не възложихте на БЧК да внесе ваксините по закона за дарението! Защото няма никаква причина да се прави през БЧК, омаломощен рече той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5361 |09.02.2016 Д. Божилов за Фрог: И сега властимащи разпределят активите на КТБ . 4| 6500 |09.02.2016 Само във Фрог: Търсят славей в МВР, който пее на Пешо Сумиста . 6| 4977 |09.02.2016 Радева за ФРОГ: Местан не е големият бащица, ще се провали . 4| 5286 |09.02.2016 Фрог око: Папа Франциск и патриарх Кирил се срещат за 2 часа на летището в Куба
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads