Реклама / Ads
9| 5033 |09.02.2016 НОВИНИ

Московски вдигна блокадата на границата

.
Московски на барикадата
Транспортният министър Ивайло Московски пристигна малко след 20,00 часа тази вечер при бунтовниците - тираджии, за да се включи в преговорите на Кулата. И след час и половина преговори от двете страни на границата успя да вдигне блокадата на границата.
 
Напрежението там продължаваше да ескалира след като и българските шофьори отвърнаха с блокади на гръцките стачници. Зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов и зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев увериха българските шофьори, че гръцките фермери са готови да вдигнат блокадата до преминаването и на последния ТИР и от двете страни на границата.

Гръцките фермери заявиха, че всеки ден ще пускат коридор за времето от 11 до 16 часа, за да не се стига до километрични опашки на границата. А контактната им група е уверила, че започват организация за преминаването на тирове, леки коли и автомобили към Гърция. Българските шофьори обаче не приеха първоначално казаното от гръцките стачници за чиста монета и отказаха да вдигнат барикадата от наша страна. Нашенците открито обявиха, че се притесняват от стачен капан на гръцка територия.

Наложи се Московски да влезе във връзка с генерал от полицията в Серес, който пое ангажимент, че българските тирове ще бъдат пропускани на гръцка територия безпроблемно. Транспортният министър обяви разговорите си с гръцката полиция пред родните тираджии и те решиха да вдигнат барикадата. Към 21:20 тази вечер през границата започнаха да се пропускат леки коли и автобуси. Гръцките фермери пък повторно обещаха свободен коридор за преминаване по 5 часа на ден в следобедите.

Щастливата развръзка бе посрещната с аплодисменти и клаксони от тържествуващите шофьори. Московски раздаде личния си мобилен телефон на тираджиите. "Звънете ми, ако срещнете проблем в Гърция", каза той на превозвачите.





















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4019 |09.02.2016 ЕК заяви, че не може да се намеси по въпроса за блокадата на границата . 9| 4460 |09.02.2016 Превозвачи искат оставката на Митов заради блокадата на границата . 14| 4448 |08.02.2016 България поиска Гърция и ЕК да платят загубите от блокадата на границата . 4| 4285 |06.02.2016 Московски: Гръцките фермери да не пренасят проблемите си на чужда територия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads