Реклама / Ads
13| 4593 |09.02.2016 НОВИНИ

Експерти: Никой няма интерес от предсрочни избори

.
Татяна Буруджиева
Нужна е ясна философия в политическите стъпки и действия, а около тях да са се обединили хората, които участват в управлението, така че да няма разправии и скандали. Това обясни Татяна Буруджиева в Денят ON AIR. Според председателя на Института за дясна политика Нено Димов политиката по принцип е практичен и прагматичен инструмент, а не е емоционална, особено, когато се говори за дясна политика.
 
"Това, което наблюдаваме в РБ е точно обратното. Връщайки се назад, съставянето на РБ беше съпътствано с много проблеми, но те успяваха винаги да намерят някаква линия на компромис и това водеше до положителни резултати. Три поредни избори те подобряваха резултата си. Това означава, че това е някакъв вид очаквано от десните гласоподаватели, които не гласуват за ГЕРБ развитие. То беше грубо нарушено след оттеглянето на Радан Кънев от управлението", коментира Димов.

"Това, което Лютви Местан заяви като същност на тази партия не излиза извън рамките на заявленията по принцип на хората от ДПС какво представлява партията. В заявките не виждам нищо различно. Разбира се онова, което се очаква по начина, по който се появи тази партия и лидерите, които ще работят в нея вероятно, ако я разбираме като по-крайна, тъй като ДПС все пак се разполага в центъра като либерална партия, Местан също каза, че ще са либерална партия. Значи по-крайно би трябвало да отиде в дясно или в ляво, но също според мен онова, което засега като лидери се проявяват по-скоро ще изглежда като една крайно дясна, но не крайна в смисъл либерално-крайна. От политическа гледна точка, ако се опитате да разположите международните отношения оста Русия- САЩ - на мен това все още не ми прилича на нищо.", прогнозира Буруджиева.

"Един подобен проект не бих го квалифицирал като крайно дясно, ако приемем за пример Марин Льо Пен. Много е сложно да начертаем
Засега ДОСТ се опитва да се очертае като етническа партия, смята Буруджиева. Според Димов това е поредният опит да бъде привлечен електорат, който гласува традиционно за ДПС. Това няма да е първият опит или най-успешният, допълни той.

Българското общество показва, че много бързо се люшка насам-натам, коментира Буруджиева. Според нея в правителството мускули ще се показват и демонстрират,"но всъщност тази нестабилност на пръв поглед е истинската стабилност на правителството, защото хората са вътре в него и го подкрепят в гласуваният, които го държат."

"Например при гласуването за Меглена Кунева, опозицията услужливо даде тя да премине, защото те също не са готови. Ако има партия, която да е готова за избори в момента това е ГЕРБ, всички останали, които го твърдят като например ДПС и БСП, които са пред Конгреси, а е нормално той да те подготви и да тръгнеш - при всички вероятности дотогава е малко вероятно да има предсрочни избори", прогнозира Димов.

ГЕРБ също не иска предсрочни избори, защото осъзнава. че не може да постигне пълно мнозинство, посочи Буруджиева. Никой няма интерес от предсрочни избори, заяви Димов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5750 |09.02.2016 Никой не иска "горещия стол" на Петър Диков . 16| 8858 |06.02.2016 Красимир Янков: Борисов може да номинира всеки за всичко и това да не учуди никой . 7| 4649 |05.02.2016 Маргарита Попова няма да се кандидатира за президент . 6| 4830 |04.02.2016 Миков: Има нов образователен министър, нова просветна политика – няма!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads