Реклама / Ads
20| 7516 |10.02.2016 НОВИНИ

Човек на Алексей Петров се включи в хора за заговор срещу Борисов

.
Мирослав Найденов
Политическа интрига се опитва да завърти бившият земеделски министър Мирослав Найденов и пресен нов председател на Съюза за стопанска инициятива. Организацията открай време е свързвана с Алексей Петров, главен обвиняем по мегаделото "Октопод".
 
Найденов обвини диретно външния министър Даниел Митов, че МВнР не правило нищо да реши проблема с блокадите на граниата ни от гръцки фермери. По този начин Митов продължавал саботажните действия срещу правителството, започнати по време на посещението на Борисов в Лондон и срещата му с българи, учещи и работещи там. Според Найденов това билr умишлени действия на всички министри в кабинета, които не са от ГЕРБ, а от Реформаторския блок. Конспиративната си теория той разви пред смаяния поглед на водещите Ани Цолова и Виктор Николаев по Нова тв. Аргументира се и с гафовете на военния министър Ненчев. И други министри били в заверата. Найденов, който бе разследван за корупция и присвоявания като земеделски министър от кабинета "Борисов 1", е категоричен, че реформаторите искат да свалят правителството и да дестабилизират страната.

Топлите чувства между Найденов и Алексей Петров, наричан от някои Трактора, не са от вчера. Докато беше министър той се бе срещал с Петров да се съветва какво да прави, защото смятал, че го подслушват. Найденов бе заподозрян, че е записал разговора в къщата на Бойко Борисов в Банкя, където премиерът разговаря с него и градският прокурор тогава Николай Кокинов. Съмненията за подлата постъпка ва Найденов изрази самият зам.-лидер на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.

Мирослав Найденов, заедно с бившият депутат и милионер от ГЕРБ Емил Димитров, създадоха политически проект - БАСТА, но той се разпадна много бързо.

През март 2013 г. бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов бе привлечен като обвиняем за корупция, принуда и злоупотреба със служебно положение. Наложена му бе парична гаранция от 10 хил. лева. Той бе разследван по досъдебното производство, образувано още през ноември 2009 г., което допреди ден се водело срещу неизвестен извършител. През 2015 г. същата прокуратура прекрати разследването с оправданието, че свидетелите не представили достатъчно данни срещу Найденов.

В последно време новините около Алексей Петров, а отскоро и произведените от Найденов, намират радушен прием и са отразявани обилно от медиите на Пеевски. Преди време се появиха съмнения, че Петров и Пеевски заедно ще купуват банка. Не е изключено да имат и други съвместни проекти, един от които да е атака срещу реформаторите и рачистване на терена за други политически играчи.  



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4764 |09.02.2016 Задържаният за покушението срещу Алексей Петров болен от хепатит С, изследват го . 10| 6951 |08.02.2016 Само във Фрог: Човек на #КОЙ проверява разработките на ГДБОП . 4| 5567 |06.02.2016 Един човек загина при тежка катастрофа между Монтана и Видин . 0| 4679 |05.02.2016 Джигит помете паркирали коли и уби човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads