Реклама / Ads
3| 6927 |11.02.2016 НОВИНИ

Адв. К. Симеонов: Цв. Василев не e получавал призовка за 24 февруари в Белград

.
Константин Симеонов
Цветан Василев не е получавал нито призовка, нито съобщение за 24 февруари за това, че ще има процедура в Белград. Процедурата върви бавно, но върви. Сърбия е суверенна държава и не може да и бъде оказан натиск от Европеския съюз. Това каза в сутрешния блок на bTV адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов.
 
Според него в Европа има умни хора, а не като в българската касационна прокуратура. По думите му Цветан Василев едва ли ще се върне по свое желания в България, след като в страната всичко се решава от главния прокурор. "Проблемът е в липсата на независимост при него. "Зависимостите са сериозни", заяви по адрес на Сотир Цацаров адвокат Симеонов.

Списъците с влогове в КТБ са избирателни, коригирани и манипулирани. Липсват хора в тях. Например не видях децата на вицепрезидентът Маргарита Попова, които имат над 1 милион в тази банка - Константинка Попова и Евгений Танчев. Списъците излизат коригирани и манипулирани. Роман Василев например има има над 600 хиляди също, разкри Симеонов.

Той добави, че в последния списък от банката „умишлено са били изкарани магистратите“. „Като ги погледнете са напълно нормални сумите им обаче. Нормално е да има спестени пари“, каза  той.

Симеонов посочи още, че всички мероприятията около КТБ са били добре режисирани. Той опроверга съобщение на прокуратурата, в което тя заявява, че повторно е поискала от сръбските власти да екстрадират Цветан Василев през май миналата година.

„Поискано било и ново обвинение. Такова обаче не е предявявано, нито на него нито на упълномощените му адвокати. Според публикацията на прокуратурата това се е случило през май миналата година, а аз нямам такава информация“, обясни юристът.

Той заяви, че „целият сценарии“ около фалиралата банка е организирана от „олигарха Делян Пеевски“ и допълни, че в България „Сотир Цацаров държи не само демоклевия меч, но и везните“.

„Сигурно има някакви допуснати грешки в управлението в банката, но тази банка беше фалирана умишлено отвън, мисля, че няма спор за това. Участието на прокуратурата е много активно в тази ситуация“, каза Симеонов.

Той обясни, че банкерът Цветан Василев „в момента не е богат“, защото има запор на всички средства дори и в чужбина.  „Живее под наем в Белград, няма охрана вече“, посочи още той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4547 |03.02.2016 Симеонов: Кунева и Тачър? Не коментирам глупости . 7| 4306 |02.02.2016 В. Симеонов: Образованието е чужд сектор за Кунева . 17| 5123 |30.01.2016 Р. Василев: Пионери сме в клепането . 7| 5330 |29.01.2016 Първан Симеонов: Бай Ганьо не е в банята, още прави избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads