Реклама / Ads
27| 8515 |11.02.2016 НОВИНИ

Турция „хвърли” око на Пеевски още в средата на миналата година

.
Турция „хвърли” око на депутата от ДПС Делян Пеевски още в средата на миналата година.
 
Както Фрог ви информира многократно авторитетният турски вестник ‘Миллиет’ на 14 май 2015 г. излезе с водеща публикация, че голяма част от контрабандните цигари в Турция са с произход България и са произведени от Булгартабак. Като основен източник е цитиран подробен доклад на Турското министерство на митниците, заедно с финансовото разузнаване MASAK, от който са взети данните.

Според източници от разузнаването съседите ни решили да действат по законен път и информирали за доклада главния прокурор на България Сотир Цацаров. Както знаете той беше на официално посещение в южната ни съседка и проведе редица срещи на високо ниво. Турските служби дали толеранс от време на нашите правозащитни органи да се организират и да се справят с престъпленията, които са засекли по линия на цигарите. Търпението на съседските служби , обаче се изчерпало. Станало им ясно, че държавното обвинение няма никакво намерение да действа по този сигнал.

В края на януари последва втори удар по модела КОЙ. Този път он лайн изданието на германското седмично сп. "Шпигел" излиза с обширна публикация под заглавие "Българският политик Пеевски: айсбергът на корупцията". В публикацията се казва: “Някои наричат Делян Пеевски “най-желания ерген в българското Народно събрание”. Би следвало да е ирония. Тежкият двуметров мъж изобщо не отговаря на съвременните идеали за красота. На всичко отгоре 35-годишният депутат от партията на българските турци – Движение за права и свободи (ДПС), е една от най-противоречивите личности в публичния живот на България. Привържениците му го величаят като детето чудо в политиката. Противниците обясняват възхода му с най-тясна обвързаност с политическата мафия. Делян Пеевски е най-скандалната фигура в българската политика. Сега той привлече вниманието и на Брюксел”, пише "Шпигел".

Това подейства като студен душ за Пеевски и той светкавично активизира медиите си, които в един глас започнаха да пишат, че публикацията била поръчкова. Въпроси за единството на Делян Пеевски с управляващите бяха зададени на срещата в Лондон между премиера Бойко Борисов и сънародниците ни там. Отговори, обаче не последваха.

Българин поставя въпроса  по следния начин: "Г-н Борисов, честитя новия министър на образованието, който беше избран по изключително интересен начин - с негласната подкрепа на стария златен пръст и ДПС. Искам да ви попитам по повод в статията в "Шпигел" дали имахте шанс да я прочетете? За всичко, което се случва последните години, свързано с Делян Пеевски, за когото ние не говорим. Искам да ви попитам, когато четете неговите медии, употребявате неговите бизнеси или всъщност общите такива... "Шпигел" означава огледало на немски. Искам да ви попитам започнахте ли да виждате в огледалото образа на Пеевски?". Премиерът единствено казва "категорично не е вярно" и продължава с обясненията за контрабандата и приходите от митниците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5757 |11.02.2016 Турция забрани на Доган и Пеевски да стъпват на нейна територия . 5| 4172 |10.02.2016 К. Исмаилов: Партията на Местан е приятелка на Турция . 21| 4326 |08.02.2016 Меркел: НАТО да помага срещу трафикантите край Турция . 27| 9300 |08.02.2016 След А. Юсеин и други напускат ДПС, не щат Пеевски да командва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads