Реклама / Ads
14| 7808 |11.02.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: #КОЙ притиска Център за лечение на онкоболни заради подписката на Слави за референдум

.
д-р Христо Дамянов
Мафиотският модел КОЙ притиска столичен Център за лечение на онкоболни заради подписката на Слави Трифонов за референдум. Това научи Фрог нюз от източници в здравните среди.
 

Става дума за Медицински център „Интегративна медицина” в кв. „Дружба”, признат в Европа като най-добрия в тази област. Лекарите решили да подадат ръка на инициативата на водещия и екипа му, като отделили кът за събиране на подписи. Последвали низ от неприятности за хората, които се грижат за неизлечимо болните в последен стадий.

На 3 февруари т. г. изненадващо се появила тричленка проверяващи от Районната здравна инспекция начело с д-р Мариана Кехайова. Те не носели никакви документи за предстоящата проверка. След като се запознали с работата на Центъра, решили да си вървят. Обяснили пред лекарите, че не намират нещо нередно и за това дори няма да съставят протокол. Така на практика от РЗИ не оставили никаква следа за въпросната визита. Няколко дни по-късно Центърът бил изтипосан на първа страница на една от пеевските медии. В обширна публикация се дава становището на доктор Мариета Колева от ИСУЛ, която съобщава за негативите при лечението в Центъра. Проверка на Фрог показа, че лекар с подобно име не работи изобщо в ИСУЛ. Друг медик-професор Константа Тимчева пък съобщава, че пациенти от въпросния Център се долекували след това при нея.

Ситуацията се оказва доста по-различна от представената във вестника. Оказва се, че в Центъра в „Дружба” отиват само болните, при които не са подействали класическите методи за борба с рака, такива, които не са се повлияли от лечението и други, които не искат да се подлагат на химиотерапия. „Това са хора, които нямат друга алтернатива, освен неконвенционалната медицина, категоричен е шефът на лечебното заведение д- р Христо Дамянов. По думите му това означава, че те не се връщат към традиционните методи, с които борави проф. Тимчева. Има документи, които сочат точно обратното-пациенти от клиниката на Тимчева са отишли към тази в „Дружба”, видя екипът ни. Освен това в журналистическия материал се говори, че лекарите в нарочения за омаскаряване Център работят без лиценз. Проверката ни показа, че това също е лъжа. „Нашите пациенти са обречени.

 

Тук, обаче се случват и чудеса в буквалния смисъл на думата. Имаме лиценз за дейността си, но отделно от това работим и по Наредба за неконвенционални методи. Журналистическата етика изисква, ако пишеш срещу някой, да дадеш и неговата гледна точка. Подобни писания мога да ги нарека убийство с перо, обясниха възмутени медиците. Те показаха десетки случаи на хора, които са се излекували от болестта и то в момент, в който всички други са ги отписали. Само в Германия действат над 35 подобни клиники. Методите, с които боравят там, са същите като тези при нас. В Германия няма проблем, а защо тук има, нали сме в Европа?!, чуди се д-р Дамянов и добавя: Няма никаква разлика. Най-ужасното е, че Регламентът за състрадателно лечение действа в Европа, а тук не. Това е пълен абсурд, особено като се има предвид колко хора са онкоболни у нас.

Това не е първият случай на атака към Центъра. Почти всички са приключили в съда и то в полза на Центъра за „Интегративна медицина”. Веднъж дори ни отнеха лиценза. На никой не му пукаше, че 30 болни ще умрат след броени дни, ако спрат лечението. Излязохме пред обществото и казахме, че ще продължим да работим, независимо, че го правим против административните регламенти. Спасихме хората, върнахме си лиценза и продължихме напред, спомни си д-р Дамянов, който е уролог и е защитил дисертация по онкология. Седем-осем клиники у нас използват различни неконвенционални методи за лечение на онкологични заболявания. Тези клиники не ги пипат, въпреки, че там не работят онколози, а само нас атакуват, защо ли? На кого объркваме плановете?, пита се той. Проста сметка показва, че подобно лечение, включително с медикаментите, излиза около 2000 евро, а в Турция-около 50 000 евро.

„Опитват се да хвърлят кал по труда ни. В същото време утре пристига пациент от САЩ, който е насочен от американски колеги към нас заради успехите ни. Ако в други сфери на бизнес има удари под кръста, тук те са недопустими. Защото става дума за хората, чиято надежда за живот гасне. Става въпрос за хора, за които всеки миг живот е най-голямата ценност. И защото всеки от нас може да се окаже в един момент на тяхно място”, допълни лекарят.

 

Този проблем не е от днес,  а датира от години. Още по темата четете ТУК

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6064 |11.02.2016 Радулов пред Фрог: Забраните за влизане в страна са свързани с криминална престъпност . 41| 9512 |11.02.2016 Коритаров пред Фрог: Имаше скандал за готвено покушение на Борисов, в което се спомена Доган . 33| 11712 |11.02.2016 Осман Октай за Фрог: Интерпол ще издирва Доган и Пеевски . 3| 5021 |11.02.2016 Само 1 от 8 българи смята медиите за свободни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads