Реклама / Ads
24| 10428 |13.02.2016 ГЛАСЪТ

Теорема на Пеевски за флатуленцията и метеоризма в политиката

.
Делян Пеевски написал открито писмо до медиите, в което се прави на жертва, герой, патриот и какво ли още не, защото май Турция го обявила за нежелан. Би било забавно, ако Пеевски участваше във филм за запорожките казаци. Или пък Иля Репин го бе турил в картината си "Запорожци пишат на турския султан" - ама откъде толкова боички...
 
Всъщност писмото на Пеевски е обикновена наглост. Вместо да пише глупости в епистоларна форма, беднякът-милионер - бедняк, според декларациите му и милионер по всичко извън нея - е по-редно да пише показания. Ако имахме данъчни и прокурори като света, де. Ама нямаме. Отдавна е време Пеевски да обясни откъде са дошли милионите му, зад кои фирми и бизнеси стои, по какъв начин изкупува на безценица активи на фалираната от него КТБ, продавани му от впиянчения главен свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, да речем. Или да обясни с какви средства издържа медийната си империя, която инкасира месечни загуби от милиони. Да обясни също откъде е знаел какво ще се случи с банката на Цветан Василев, та си е изтеглил пачките в навечерието на удара срещу нея. Би било редно да разкаже и как точно е придобил "Булгартабак" и защо цели институции в Турция твърдят, че именно "Булгартабак" контрабандира цигари, а част от печалбите отиват за терористични организации. Да отговори и на "Шпигел" - издание, което го описа като "айсбергът на българската корупция". Да отговори и на "Ню Йорк таймс", където бе наречен олигарх с медийна империя и бизнес за милиони. Да ни открехне защо е с най-многобройната охрана и в парламента отива като мутра, а не като народен избраник? От народа ли го е страх? А ако го е страх от нещо друго, не вярва ли на МВР, ДАНС, прокуратурата и други институции, в които има силно влияние, че могат да го защитят? Защо не вярва?

Пеевски дължи също обяснение сам ли се самопредложи за шеф на ДАНС или принуди друг да стори това? Не помни ли, че десетки хиляди българи излязоха на улицата срещу това назначение?

Да обясни как така неговият соладвокат Александър Ангелов изведнъж заобича ФК "Левски" и стана съсобственик на "сините"?

Днес Делян Пеевски заплашва със съд чрез платени съобщения в медиите всеки, който каже или напише нещо нелицеприятно за "Булгартабак". Довчера твърдеше, че няма нищо общо с компанията, днес я брани като Раймонда Диен - един по-пълен вариант. Откъм съдържание, разбира се...

С интерес ще изслушаме обясненията му как купи за стотинки и сградата на бТВ. Да не би някаква задкулисна сделка да е завъртял със задлъжнял рекламен бос?

И ако мълчанието на Пеевски по тези и други подобни въпроси е обяснимо, то защо си траят главният прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и шефът на НАП Бойко Атанасов? Да не би да е заради посещенията на вежливост в хотел "Берлин"? Но не на Александер плац, а в Бояна.  

В писмото си Пеевски заявява, че твърдо подкрепя Ахмед Доган и патриотичната му политика - от край до край. След него друг претендиращ за сърцето на Доган - Димитър Тадаръков, разчувства публиката с разкритието, че почетният председател на ДПС и лауреат на Стамболовата награда на Библиотекарския институт пишел труд за Брауновия газ. Повтарям: за Брауновия газ. Не мога да се въздържа и да не направя голямото предположение: щом Доган е залегнал над Брауновия, то верният му Делян сигурно е в лабораторията за изследване на флатуленцията. За да не изостава от вожда. Може и да не сте броили, но учените твърдят, че човек флатуленцира средно 14 пъти дневно, отправяйки в атмосферата с 3,7 м/сек порции с 59% водород, 9% въглероден диоксид, 7% метан и 4 % кислород. Съдейки по ароматите, които се разнасят в пространството след всяка публична изява на Пеевски, явно депутатът-милионер много е напреднал. Подозирам какво си мислите, но все пак да приемем медицинския термин метеоризъм. Или "Теорема на Пеевски" за значението на флатуленцията и метеоризма в българската политика.  

 

Маринела Христова

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12929 |01.02.2016 "Рядкото" щастие покоси пеевските медии след статия в "Шпигел" . 29| 18457 |26.01.2016 Пеевските пирани се озъбиха на Борисов. Развод или театър? . 34| 13722 |18.01.2016 Българската овца: Борисов и Пеевски са невинни! . 24| 17224 |10.01.2016 Министър Румяна Бъчварова - новата мишена на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads