Реклама / Ads
42| 16695 |17.03.2016 НОВИНИ

Пеевски се крие в Катар, от 1 март не е стъпвал в парламента

.
Пеевски в дните, когато ходеше на работа
Делян Пеевски е избягал в Катар. От 1 март той не се е появявал на работното си място - Народното събрание. Разбрахме, че бил в Катар по бизнес, но според нас е избягал, заявиха пред Фрог нюз депутати от ДПС-то на Доган.
 
Те чули как Йордан Цонев обяснявал притеснено на "скъпата си приятелка" Менда Стоянова, шеф на Комисията по бюджет и финанси, че на Пеевски "се наложило спешно да решава бизнес проблеми за стотици милиони в чужбина". Помолени да проверят откога Пеевски не е стъпвал в парламента, негови колеги уточниха, че вече 16 дена не се е вясвал в групата на движението. Заявиха също, че връзка с него държали само Йордан Цонев, Камен Костадинов и Петър Чобанов. По-добре да не се връща, коментираха депутати етнически турци и допълниха, че той бил основната причина за раздорите и разцеплението в партията. Именно Пеевски бил заплашвал по телефона Местан преди последният да бъде низвергнат като председател. Пак той разпоредил на шефа на НСО ген. Ангел Антонов да свали охраната на Местан, който от своя страна се уплашил и потърсил закрила в турското посолство в София.

 

Според някои депутати олигархът Делян Пеевски изпаднал в паника, когато турските власти обавиха, че името е замесено в контрабанда на цигари, а част от печалбата е отивала в терористични организации. Информацията била потвърдена и от други партньорски служби.

Още повече депутатът се панирал, когато правителството спря обществени поръчки на фирми, свързвани с него, за над 1 мрд лева.

Доха, столицата на Катар, където се скатава Пеевски, докато колегите му се чудят как да решат проблемите на тютюнопроизводителите в България.

 

Преди два дни "Булгартабак", която е под контрола на Пеевски, обяви, че спира да изнася цигари за Близкия Изток. Това щяло да стане от 1 април 2016 г. Решението е взето само месец, след като Турция обяви Пеевски и Доган за нежелани в страната. Турски медии пък го обявиха за "император на контрабандните цигари" в страната. Цитиран бе и доклад на турските служби, според който половината от печалбите - около 300 млн долара - отиват за финансиране на терористични организации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7988 |17.03.2016 Р. Кънев: Не си правим гаргара с Пеевски, защитаваме тютюневия сектор . 9| 5899 |15.03.2016 ИДП: Необратимо е махането на Пеевски от политическия и икономическия живот . 17| 9303 |15.03.2016 Blizoo изнудва абонати с кабеларка на Пеевски . 13| 8718 |11.03.2016 Т. Дончев: Не можем да водим война с физ. лица като Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads