Реклама / Ads
13| 16028 |20.03.2016 ЪNDERGROUND

Т. Дончева: Пеевски излезе от "Булгартабак" само визуално

.
Татяна Дончева
Визуално Пеевски излезе от "Булгартабак". Пускане на акции на борсата, ви лишава от възможността да се види, кой ги е придобил. "Булгартабак" е имиджово пробита. Чета сайтовете на Пеевски , които искат да втълпят това на Прокопиев, за да им създаде лош имидж, но той не е силен извън България. Това каза пред bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. ГЕРБ на практика унищожиха “Движение България на гражданите” и СДС, смята тя.
 
Дончева допусна, че тютюневият холдинг спира да продава в Близкия изток, защото е имало контрабанда и турците са я хванали. “Лишаването на Доган и Пеевски от достъп до Турция има общо”, каза тя.

По думите й, “Булгартабак” е имиджово пробита. “Аз чета сайтовете на Пеевски тази седмица, които искат да вменят това на  Прокопиев, но той не е достатъчно силен извън България, за да им създаде лош имидж”, допълни още тя и отговори утвърдително на въпрос дали зад тази акция стои Турция. “Да, сигурно”, каза тя за САЩ.

Според нея това че Пеевски не идва в парламента, е без значение. По думите и той участва в политическия живот по друг начин, като ръководи нещата от хотел "Берлин".

ГЕРБ на практика унищожиха България на гражданите на Меглена Кунева. Сринаха доверието в тях. Те ще си консумират властта в това правителсто и това ще е. Същото е и за СДС  - тя танцува само едно лято. Така Дончева коментира раздорите в Реформаторския блок, излизането на ДСБ в опозиция и оставането на Кунева и Лукарски като патерици на ГЕРБ.

“По начало е тактика на Бойко Борисов да изяжда останалите политически сили още от първия му мандат като премиер. По време на местните избори те дърпаха ясни, бивши кметове на други политически сили и заплашваха да ги кандидатират като свои. Те са специалисти да вкарваш определени чужди тела в други политически сили, да ги разрушаваш отвътре, да манипулираш хората им”, каза тя.

По думите й, веднага след излизането на ДСБ в опозиция, в ГЕРБ са смятали, че Петър Москов е техният троянски кон. “Смятам обаче, че след миналата седмица някои непредубедени хора, присъствали на форума на ДСБ, са ги уверили, че тези хора не толерират такова поведение и за тях то е абсолютно неприемливо. И тогава ГЕРБ започна да играе обратно на това, което прави сега. Защото се оказа, че не могат така да разцепят ДСБ”, коментира тя.

Дончева се изказа положително за бившия министър на правосъдието Христо Иванов с думите “той не можеше да бъде купен”. “Няколко месеца преди бламирането на поправките в Конституцията, беше ясно неофициално, че ГЕРБ няма да приеме промените и разиграват театър. Те не искаха промени в Конституцията, защото не искаха промени в прокуратурата. А Христо Иванов бе ясен и последователен и искаше да вкара прокуратурата в релси и да не й позволява да контролира съда”, разказа тя. “Те  го третираха като ескстравагантен човек, който не му е достатъчно само да бъде министър, а иска да прокара и промени”, допълни Дончева.

Относно скандала ГЕРБ - ДСБ, тя заяви: “Когато гледаме едни и същи актьори с години, време е да започнем да се ориентираме в театъра”.

В коментар за предсрочни парламентарни избори, Дончева отрече възможността те да са 2 в 1. И посочи, че предсрочен вот могат да предизвикат 10-е депутати около Реформаторския блок, малките фракции и евентуално БСП в зависимост от това кой оглави партията през май. Но заяви убедено, че и да има предсрочни избори, то те ще са след президентските.

Като си подам документите ще видите дали ще са кандидатирам за президент, отговори философски тя.

БСП има проблеми и трябва да ги решат по някакъв начин. Кандидатирането на Корнелия Нинова ми се вижда естествено. Всяка партия си има хора и правила да решават нещата, каза накрая Татяна Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 26403 |22.02.2016 Пеевски към шефа на НАП: Никаква оставка, дори Борисов да ти я иска! . 23| 15088 |19.02.2016 Какво и как спечелиха в последните години близките до Делян Пеевски фирми . 66| 14126 |31.01.2016 SPIEGEL: Пеевски е айсбергът на корупцията . 93| 33828 |26.01.2016 СКАНДАЛ! "Съветникът" на Борисов бил човек на "Котараците" и Пеевски?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads