Реклама / Ads
0| 9138 |22.03.2016 НОВИНИ

Кр. Янков: Променят закона за МВР заради самата Бъчварова

.
Красимир Янков
С промените в закона за МВР се облекчава само министъра. Ако Румяна Бъчварова не може да се справи с работата си, не трябва да се променя закона. Предложените текстове трябва да се изтеглят.Това каза пред БНТ депутатът от БСП Красимир Янков.
 
Това е същата реформа, но искат да я прекарат през законадателната програма. Синдикатите имат своите резерви за предложението за промени на парче. Преди пет-шест месеца те излязоха на улицата. Сега пак се предлагат промени през закона. За да изпълняват синдикатите закона, обясни червеният депутат.

Има много номинации за лидер на БСП. Номинациите са две категории - издигат се кандидати за председател на партията от разпознаваемия кръг  в БСП и от местните организации, които хората познават добре, обясни той.

Аз самият активно съм се ангажирал с работа в БСП от десет години. Избиран съм от педседател на първична организация до секретар по организаяционни въпроси на национално ниво. Имам претенция, че капацитетът на хората не се използва, смята Янков.

Само преди три години ние бяхме действаща опозиция и получихме доверието да бъдем на власт. Дори в опозиция с организационни мерки предизвикахме успешен референдум. С едно послание имахме прилив от 12000 нови членове. В този период бях организационен секретар. Приемете го като реверанс към всички, които активно работиха. Голяма част от тези хора не са познати на широката публика. Но не са мотивирани, защото нямаме реакция на проблемите, които ни поставят хората. БСП е с капацитет да бъде водеща политическа сила, каза още той.

С връщането на доверието в БСП, партията ще се върне на власт. С използване на всички форми за това, не само парламентарни. Като се оказва натиск на премиера Борисов, който да се съобразява с това, че България е социална държава. И това може да върне доверието на хората.

Искам силна партия, която да обедни лявото пространство. АБВ не са в лявото пространство. Първанов само манифестира с леви послания. Излъга левите избиратели и влезна в десния кабинет. Какво е лявото в политиката, която защитава АБВ. Ако АБВ искат да са социална партия, трябва да се разграничат от ГЕРБ, категоричен е той.

Във връзка със случилото се днес в Брюксел Красимир Янков изрази притеснението си от чудовищния акт. Според него целта на тези атентати е да се всее страх в Европа, да се дестабилизира Европа. Европа се оказва безпомощна “при условие, че от няколко седмици има повишена готовност на службите в Брюксел, има информация, че в последния момент са били предупредени” и пак се случиха тези взривове. Причината е, според социалиста, е във факта, че Европа няма единна система за защита на националната сигурност. Това е ангажимент на отделните държави и това се очаква и от управлението в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4287 |14.03.2016 Културни работници атакуват НС заради скандална поправка в закона . 77| 7479 |11.03.2016 Симеон Дянков: КТБ можеше да бъде спасена! . 27| 8598 |10.03.2016 Дянков: Ако Борисов не се справи с корупцията, ще дойдат крайно леви или десни . 2| 4678 |03.03.2016 Променят движението през Шипченския проход

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads